• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    tak mě asi odepsali :D furt ten email neposlali :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    V PLN platím přes devizy.cz. Pravda, jen posílám (nepřijímám) a velmi drobné částky. Výhodou je, že pro příjemce jsem o vnitropolskou platbu, takže žádné poplatky i pro něj
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JUANITA: horší má tuším jen Moneta. pro mě v tomto ohledu není co řešit - jednoznačně Revolut. ta úspora je značná oproti každé bance, natožpak mBank.

mě chodí nějaké peníze v PLN - na to mám polské konto a z toho si nabíjím kartou Revolut a tím pak platím, ať už nákupy v EUR nebo USD, ale i normálně korunové.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ADAMM: mne ty sepa docela potesily, moc to neni, ale treba tisicovku rocne to udela. uz jsem to dlouho nesledoval, ale co elephant in the room, kurzovni listek mB? stale nevyhodny?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: ok, ale kolik má "běžný" uživatel SEPA plateb? podle mě to zas tak moc lidí nepoužívá, nebo leda výjimečně. já teda měl dlouho na příjem v Eurech EUR konto v Air bank a teď teda řeším měny přes Revolut ;)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    NELDE: filtr "zahazuj mbanku do koše?" tak jasněéé :) Ale možná to přijde později
    NELDE
    NELDE --- ---
    KID_MCHUTT: Možná teprve přijde. Nebo máš nastavený filtr.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    zajímavé, ten mail šel asi jenom lepším jedincům :D
    (pač mně teda nic nepřišlo)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Jsem na tom podobně. Nicméně třeba ty SEPA platby neměl zdarma (ale nepoužívá je kvůli kurzům).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: taky končí eMAX (z mailu jsem nepochopil, jestli ho přestanou prodávat nebo se zruší, ale asi spíš to první). já používám mBank pořád a před pár dny jsem měl u PATRIKCHRZ na FB flame s jedním "starým známým" z dob mBank fóra, kde jsem se snažil vvysvětlit (marně, což se dalo čekat), že pro průměrného aktivního uživatele ty podmínky nehrály roli, protože kdo se naučil nevybírat 5x týdne a používal normálně kartu, tak to měl zdarma celou dobu. Ale do různých žebříčků je to samozřejmě plus.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA: Mam tam jen podnikatelsky. Jinak taky pozde.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: pro mě pozdě. Účty u mBank jsem už nepoužil ani nepamatuju.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    Vypadá to, že se zase vracení na zem...
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak mi píše mBank:
    3 pozitivní úpravy Sazebníku, které budou v platnosti od 2. 1. 2019:
    * U debetních karet k mKontu a mKontu Business rušíme obratovou podmínku 1 500 Kč měsíčně. Nově tedy budou debetní karty bez podmínek a zdarma (vyjma prémiové Zlaté mKarty).
    * Veškeré SEPA platby budou zdarma příchozí i odchozí (týká se účtů mKonto, mKonto Business, mKonto pro děti a mKonto #navlastnitriko).
    * Rušíme poplatek za převod prostředků ze spořicích účtů eMax Plus, mSpoření a eMax Business.

Že by přitvrdila konkurence? V každém případě 1 a 2 jim pomůže v žebříčcích nejlepších nízkonákladových bank.
    Teď ještě vylepšit kurzy pro platby v eurech a slušný výnos ze spořícího účtu a možná začnou získávat nové klienty.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    RATTKIN: ...ale se 100 let starým autem mě tam pustí :D
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    S koněm tě do podzemní garáže už dneska taky nepustí zaparkovat, přes to že pořád ještě kůň funguje.

ale konec legrace, z praktických důvodů výrobci podporují technologii jenom několik generací dozadu. Co je starší, už není podporované a jakmile vyjde další verze nějaké bezpečnostní technologie, přestane to fungovat. Můžeme se bavit o tom jak ta doba má být dlouhá aspoň dva roky, proto třeba nekupuju samsung telefony, ale nic lepšího nikdo ve světě nevymyslel.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VITI: před několika lety došlo k upgrade, přibyla zelená barva a malinko se to posunulo směr "houpačky, kolotoče, cukrová vata", jak je dnes moderní, ale pořád je to ze všech bank asi nejvíce konzervativní.
    VITI
    VITI --- ---
    PATRIKCHRZ: pred par lety jsem ve FIO neco steloval manzelce a bylo to jak v dosu :-) Super, vsechno sem hned videl a nasel. Je to furt stejny?
    Mbank mne po faceliftu trochu stvala, ale zvykl sem si a hlavne obcas musim neco udelat v tech unicredit koulich a to je uplne sileny .. a pak se mi libi cokoli ;-)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VIGE: přesně tohle je důvod, proč od mé hlavní banky vyžaduji, abych jejich IB bylo maximálně jednoduché, aby fungovalo na čemkoliv - počítači, tabletu, mobilu, a to i když tam bude nějaký starý a/nebo obskurdní prohlížeč, jako je třeba stará Opera mini, co jsem měl na starém BlackBerry s OS6. Teď už mám sice KeyOne, ale to jen díky tomu, že jsem ho dostal zdarma od zaměstnavatele, jinak bych na starém BB klidně zůstal. Taky nevidím důvod měnit mobily co dva roky, jen proto, že je to móda a už vůbec ne proto, že mě do toho bude nutit banka.

Bohužel IB mBank mi na mobilu nefungovalo, na rozdíl třeba od FIO.

Na druhou stranu chytrým telefonům nevěřím už z principu, takže si autorizační SMS nechávám posílat na starou hloupou Nokii.
    VIGE
    VIGE --- ---
    RATTKIN: pokud mi nějaký přístroj vyhovuje a stále funguje, tak nevidim důvod, proč ho vyhazovat. Ale chápu, že pro lidi, co si kupují nové telefony třeba každý půl rok, je to asi nepochopitelné...

Btw. přes web klienta v telefonu to také nefunguje, tam se dokonce zobrazují už neexistující denní a měsíční limity.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam