• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ADAMIRA: Aha, tak se omlouvám za zbytečnou otázku ale asi jsem našel kde byl problém, cca před měsícem jsem udělal v Athenach na letišti jednu platbu, která se zaúčtovala po měsíci - částkou to úplně sedí (teda byl jsem přesvědčen že tyhle platby se na zůstatku projeví rovnou, ne po zaúčtování)

nicméně musel jsem "rozkliknout" veškeré platby za poslední měsíc a půl abych to našel, tzn. filtrovat podle datumu zaúčtování nejde

Nevím jestli to je problém jenom mbank int. bankovnictví, nebo všech, ale vyznat se pak ve vlastnim účtu mi příjde jako něco nemožnýho, stačí aby si 3 - 4 obchodíci zaúčtovali platbu po měsíci a je v tom totální chaos.

Nebo nevím jak to bankovnictví používat a potom se velice omlouvám a předem děkuji za vysvětlení či odkázání do správných míst :/
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Zdravím, měl bych menší dotaz.

Mkonto už mám dost dlouho ale nikdy jsem to neřešil:

Je to účet na kterym každý měsíc akorát "protočím" peníze - každý měsíc končí na nule. Je tam kontokorent 5000 CZK který jsem minulý měsí použil. I tenhle.

A ted koukám přišel mi mail, že mám na účtě cca - 320 CZK - byl jsem zvyklý že tam každý měsíc bylo cca - 1 až 10 CZK - než se to tam "srovnalo" popl. za výběr z bankomatu apod.

A prostě v int. bankovnictví nemůžu vůbec dohledat za co to je, součet příjmů a výdajů (v int. bankovnictví) od tý doby co na účet dorazili peníze (bylo tam cca - 2 CZK) až do dneška je 0.

moje dotazy:
    1) je možný že se to stane, že prostě udělají chybu (příjde mi to dost nepravděpodobný)?
    2) má cenu jim psát mail, nebo jakej komunikační kanál použít pokud bych to chtěl řešit?

předem díky
    KOC256
    KOC256 --- ---
    YARIN:
    kdyz tam nechodim...
    YARIN
    YARIN --- ---
    koho zajimaj maily? vy to nemate ve zpravach v bankovnictvi?
    KOC256
    KOC256 --- ---

Mám - nemám?

16 hlasy od 16 respondentů

JUANITA
      JUANITA --- ---
      KID_MCHUTT: taky ho nemam..
      KID_MCHUTT
      KID_MCHUTT --- ---
      tak mě asi odepsali :D furt ten email neposlali :)
      PATRIKCHRZ
      PATRIKCHRZ --- ---
      V PLN platím přes devizy.cz. Pravda, jen posílám (nepřijímám) a velmi drobné částky. Výhodou je, že pro příjemce jsem o vnitropolskou platbu, takže žádné poplatky i pro něj
      ADAMM
      ADAMM --- ---
      JUANITA: horší má tuším jen Moneta. pro mě v tomto ohledu není co řešit - jednoznačně Revolut. ta úspora je značná oproti každé bance, natožpak mBank.

mě chodí nějaké peníze v PLN - na to mám polské konto a z toho si nabíjím kartou Revolut a tím pak platím, ať už nákupy v EUR nebo USD, ale i normálně korunové.
      JUANITA
      JUANITA --- ---
      ADAMM: mne ty sepa docela potesily, moc to neni, ale treba tisicovku rocne to udela. uz jsem to dlouho nesledoval, ale co elephant in the room, kurzovni listek mB? stale nevyhodny?
      ADAMM
      ADAMM --- ---
      NELDE: ok, ale kolik má "běžný" uživatel SEPA plateb? podle mě to zas tak moc lidí nepoužívá, nebo leda výjimečně. já teda měl dlouho na příjem v Eurech EUR konto v Air bank a teď teda řeším měny přes Revolut ;)
      KID_MCHUTT
      KID_MCHUTT --- ---
      NELDE: filtr "zahazuj mbanku do koše?" tak jasněéé :) Ale možná to přijde později
      NELDE
      NELDE --- ---
      KID_MCHUTT: Možná teprve přijde. Nebo máš nastavený filtr.
      KID_MCHUTT
      KID_MCHUTT --- ---
      zajímavé, ten mail šel asi jenom lepším jedincům :D
      (pač mně teda nic nepřišlo)
      NELDE
      NELDE --- ---
      ADAMM: Jsem na tom podobně. Nicméně třeba ty SEPA platby neměl zdarma (ale nepoužívá je kvůli kurzům).
      ADAMM
      ADAMM --- ---
      NELDE: taky končí eMAX (z mailu jsem nepochopil, jestli ho přestanou prodávat nebo se zruší, ale asi spíš to první). já používám mBank pořád a před pár dny jsem měl u PATRIKCHRZ na FB flame s jedním "starým známým" z dob mBank fóra, kde jsem se snažil vvysvětlit (marně, což se dalo čekat), že pro průměrného aktivního uživatele ty podmínky nehrály roli, protože kdo se naučil nevybírat 5x týdne a používal normálně kartu, tak to měl zdarma celou dobu. Ale do různých žebříčků je to samozřejmě plus.
      KOC256
      KOC256 --- ---
      BUNDA: Mam tam jen podnikatelsky. Jinak taky pozde.
      BUNDA
      BUNDA --- ---
      KOC256: pro mě pozdě. Účty u mBank jsem už nepoužil ani nepamatuju.
      KOC256
      KOC256 --- ---
      NELDE:
      Vypadá to, že se zase vracení na zem...
      NELDE
      NELDE --- ---
      Tak mi píše mBank:
      3 pozitivní úpravy Sazebníku, které budou v platnosti od 2. 1. 2019:
      * U debetních karet k mKontu a mKontu Business rušíme obratovou podmínku 1 500 Kč měsíčně. Nově tedy budou debetní karty bez podmínek a zdarma (vyjma prémiové Zlaté mKarty).
      * Veškeré SEPA platby budou zdarma příchozí i odchozí (týká se účtů mKonto, mKonto Business, mKonto pro děti a mKonto #navlastnitriko).
      * Rušíme poplatek za převod prostředků ze spořicích účtů eMax Plus, mSpoření a eMax Business.

Že by přitvrdila konkurence? V každém případě 1 a 2 jim pomůže v žebříčcích nejlepších nízkonákladových bank.
      Teď ještě vylepšit kurzy pro platby v eurech a slušný výnos ze spořícího účtu a možná začnou získávat nové klienty.
      PATRIKCHRZ
      PATRIKCHRZ --- ---
      RATTKIN: ...ale se 100 let starým autem mě tam pustí :D
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam