• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Zdá se, že mBank karta Visa svět má závadu - nestačí aktivovat a zadat PIN, musí se ještě jednou změnit, aby fungovala.

mBank - FinExpert.cz
    mBank - FinExpert.cz
    http://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=301647&p=12205912#p12205912
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: hele lidi z mBank reagovali u Patrika na FB, že to bude reálně míň - na té kartě VISA svět. Patrik bude testovat. kdo ho nesledujete, tak zde (Aleš v konverzaci je z mBank):
    https://www.facebook.com/patrik.chrz/posts/2621460687880962
    ATAN
    ATAN --- ---
    BUNDA: dik. jeste, ze je ten revolut.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BUNDA: a to jejich max 2% kritizuju ad začátku, protože dle informací z mLinky to je vždy 2% takže se tím až (nyní max) snaží vyvolat dojem, že to může být i méně což v praxi nenastane.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ATAN: Platební karty Visa

Pro zúčtování zahraničních transakcí v jiné měně než CZK, využívá mBank kurz asociace Visa, ke kterému je připočten poplatek za převalutování ve výši max. 2 % z objemu transakce.Aktuální kurz pro zúčtování zahraničních transakcí v jiné měně než CZK realizovaných platební kartou mKarta Svět je uveden na mbank.cz/osobni/karty/debetni-karty/mkarta-svet/

Platební karty MasterCard

Pro zúčtování zahraničních transakcí v EUR využívá mBank vlastní kurz. V případě jiné měny než EUR je převod z jiné měny na EUR proveden kurzem společnosti MasterCard a následněz EUR na CZK kurzem mBank, ke kterému je připočtený poplatek za převalutování ve výši max. 2 % z objemu transakce.

takže podle popisu to chápu tak, že (pouze u Visa) odpadl ten převod z EUR na CZK kurzem mBank.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ATAN: Tuším to bylo +2% k nějakému kurzu?
    ATAN
    ATAN --- ---
    Prisel mi ted email od mBank: Při zúčtování zahraničních transakcí v jiné měně než CZK platebními kartami VISA snižujeme poplatek za převalutování na max. 2 % z objemu transakce.

Jak to bylo pred zmenou? To bylo jeste vice nez 2%? Ja myslel, ze do ted to bylo +2% pri platbe mimo eurozonu.
    VITI
    VITI --- ---
    EDERA: jj, unicredit je peklo :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    KOC256: Záleží na srovnávacím subjektu. Pokaždé, když musím zaplatit něco z účtu v UniCredit, pocítím nával pozitivních emocí k internetovému bankovnictví mBank.:-D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ATAN: Ja vim. Ale nesmi u mBank. Ja ale ziju v 2019.
    ATAN
    ATAN --- ---
    KOC256: v nazvu uctu nesmi byt diakritika, uz se to tu kdysi resilo.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    A to ho aktivněji používám jen když platím daně :D
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: koukám že nepoužíváním účtu přicházím o super zážitky :D
    KOC256
    KOC256 --- ---

KOC256
    KOC256 --- ---
    Je to už evergreen ale musím si opět a znova postěžovat. Dělat nějaké normální platby v mBank je prostě pičou proti zdi!!!

Proč nefungují základní Use Case:
    - mám trvalou platbu a chci na ni kliknout a provést ji HNED!
    - proč když mám v adresáři "FÚ" (finanční úřad) a do toho POVINNÉHO (WTF!!!!) pole z adresáře zadám "fu", tak mi to nic nenajde. Když "fu" smažu a rozkliknu a vyberu "FÚ", tak mi to hází chybu že nebyla vybrána kompletní adresa (nebo tak něco). A proč se doprdele tato chyba zobrazuje, ještě i po uložení platby když jsem v úplně jiném okně?!?!
    - proč mi při přidání PRVNÍ platby do košíku banka napíše že mi již poslala DRUHOU SMS (!!!), když je první. A proč chce tek košík autorizovat, když bjsem čekal, že tam právě naklikám všechny platby, abych je autorizoval jednou a na konci? To už mě rozpalovalo do běla...

Jo a krom toho jim zrovna vůbec nechodí SMS, takže je mám uložené. Doufám, že když se za hodinu/den/týden připojím, tak to tam ještě všechno bude.

Sorry jako ale toto není bankovnictví 21. století!!!!
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Neni to unahlene? Tyto leta standardni funkce davat do IB? ;-)
    ATAN
    ATAN --- ---
    ATAN: a zhruba o vysi urokou je v harmonogramu splatek snizena pristi splatka. dalsi splatky jsou o to vyssi (ale prepocitane po mimoradne splatce). proc se to tak slozite dela?
    ATAN
    ATAN --- ---
    kdyz chci udelat mimoradnou splatku mpujcky, tak to ke zvolene castce jeste pripocita nejaky urok (u 20000 je to 1169,23). tzn. ze se strhne vic, nez castka, o kterou chci zbyvajici jistinu snizit. proc to tak je a jak se to vypocitava? u csob treba strhnou vzdy jen presne tu castku, kterou reknu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMIRA: To je vsude. Ja se tak hadal s Aliexpresem kde mi meli refundovat platbu kartou za nedosle zbozi a refunsovali mi ji k datu uskutecneni platby. Tj. -4 mesice. A samozrejme nechodi zadny mail “doslo ke zvyseni zustatku”. Toto Air/bank. Ale je to tak co vim vsude.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam