• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Vypadlo mi tam "i" (-;
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    Jako diskuze je fajn, nez zacnes diktovat co je "normalni".
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: To já často také, ale normální je platit na místě kartou. Plus na placení na internetu se ty lepší kurzy také hodí.
    A pak ještě to dělalo mBank ostudu - takže to odrazovalo lidi, kteří to ani nepotřebují.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: já ročně v cizích měnách utratím víc, než 100 000 Kč. Když vezmu v úvahu, že rozdíl mezi nejlepší a nejhorší bankou je přes 5 %, tak už to rozhodně nejsou zanedbatelné peníze.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE: Celkem dost cestuji ale vse drahe mam zaplaceno z domu v korunach.

Od banky cekam beznejsi veci. Ale chapu, ze cilovku to ma...
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Pokub by jim to bylo jedno, tak budou stále u čs. A třeba při placení 1000 euro za pobyt nebo letenku je to už docela dost
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE: To je tolik lidi co se chytnou na usetreni par korun rocne? Se mi nezda...
    EDERA
    EDERA --- ---
    PATRIKCHRZ: Tak já počkám do května a pak dám vědět, za co to vyměnili.:-)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    EDERA: všechny debetky Visa, až skončí (předčasně nebo expirací) budou nahrazeny Visa svět, aspoň tak jsem to pochopil.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Spíše si spočítali, že musí bojovat s důvody proč lidé mb nechtějí.
    EDERA
    EDERA --- ---
    PATRIKCHRZ: A když té staré končí platnost v květnu, tak co? Vyměněj ji za stejnou nebo za Svět?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    EDERA: pokud neplatíš v cizích měnách, tak ne. Jinak je nejlepší kartu zablokovat a požádat o novou, automaticky dostaneš Visa Svět
    EDERA
    EDERA --- ---
    PATRIKCHRZ:
    NELDE: Já mám VISA od mBanky jako normální kartu k mKontu. Takže asi nemá moc smysl nechávat si vystavit ještě i tu "svět", což?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: pokud jejich ceník chápu správně, tak k účtu je zdarma 1 karta (tu, kterou si člověk vybere, asi?).

Staré "drahé" Visa karty s nevýhodným kurzem budou postupně nahrazovány touto Visa svět. Jak to bude u současných MC karet po jejich expirace, nevím.

Možná dostali od Visy lepší nabídku, nebylo by to nic divného, když na českém trhu postupně mizí a tak ji teď budou zase tlačit na úkor MC.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Zajímavé, čekal jsem, že to bude placené. Takhle vlastně mají k jednomu účtu zdarma 2 karty, jak MC, tak Visa. To moc běžné není. tak proč to není součástí reklamy? Třeba jako poslední věts.
    A mimochodem, jaký má pak smysl ta běžná karta?
    Zajímavé je, že poslední dobou od Visy ustupovali.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: poplatek není žádný. Ano, teoreticky (banka to tvrdí, chystám se to vyzkoušet) lepší kurzy, očekávám spíše "ne až tak špatné kurzy". No, je to VISA karta, těch moc nemám, třeba aspoň na výběr z bankomatu zdarma se může hodit, nad ekvivalent 1500 Kč má být zdarma.

Už jsem se setkal s místy, kde brali jen jednu nebo jen druhou asociaci, MC karet mám spoustu, takže třeba se hodí.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Hele a co je výhoda té karty? Lepší kurzy výměnou za nemalý měsíční poplatek?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Zdá se, že mBank karta Visa svět má závadu - nestačí aktivovat a zadat PIN, musí se ještě jednou změnit, aby fungovala.

mBank - FinExpert.cz
    mBank - FinExpert.cz
    http://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=301647&p=12205912#p12205912
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: hele lidi z mBank reagovali u Patrika na FB, že to bude reálně míň - na té kartě VISA svět. Patrik bude testovat. kdo ho nesledujete, tak zde (Aleš v konverzaci je z mBank):
    https://www.facebook.com/patrik.chrz/posts/2621460687880962
    ATAN
    ATAN --- ---
    BUNDA: dik. jeste, ze je ten revolut.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BUNDA: a to jejich max 2% kritizuju ad začátku, protože dle informací z mLinky to je vždy 2% takže se tím až (nyní max) snaží vyvolat dojem, že to může být i méně což v praxi nenastane.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam