• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MVEK: zablokování karty se mi už stalo 2 krát. Jednou Axa, tady mě to docela naštvalo, prostě ze dne na den mi zablokovali kartu a že posílají novou (shodou okolností přišla asi den před odjezdem do zahraničí) a jednou Hello, to bylo nedávno. Přišla mi SMS o podezřelé transakci, na účtu nic, volal jsem tam, řekli mi, že podezřelou transakci zablokovali. Nakonec jsem se rozhodl, že tedy kartu zablokujeme a nechal si zaslat novou.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Taky nadávám na IB mBanky od jeho velké změny a s každou dílčí změnou znovu, protože se mi něco zhorší, i když už jsem si jinak zvykl.
    Ale měl jsem tu čest už několikrát babičce obhospodařovat Era IB a to byl zatím vždy ještě větší děs se proklikat, pochopit atp.

Reklamace, kdy mi cizí bankomat (Moneta) sežral peníze, než jsem je zvládl vybrat, proběhla (asi za dva týdny), a hlavně mi peníze vrátili (jako bezúročnou půjčku do vyřízení reklamace) během asi dvou dnů od nahlášení.

Teď mi tedy mBank údajně z bezpečnostních důvodů zablokovala kartu, co používám na net. na lince jsem se dozvěděl, že prý unikly údaje. Nedozvěděl jsem se, co to znamenalo, jen prostě měli tuto informaci. Žádná podezřelá platba v blokovaných transakcích nebyla. No nevadí. Faktem je, že jsem kartu použil všude možně i na pochybnějších webech, ale na druhou stranu před dlouhou dobou. Vždy jsem ale s rizikem počítal, karta je k účtu, kde je vždy jen pár tisíc, když se nechystám platit víc (v době, kdy karta k eMaxu byla zadarmo, a kdy taky mělo smysl si zakládat víc eMaxů...).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    RATTKIN: Bylo to konkretne u QR platby...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KOC256: asi je to jen na iPhone. na desktopu to nemám a na androidu taky ne

KOC256
    KOC256 --- ---
    proc v zadani platby mam:
    1/ ucet srozumitelne na jednom radku
    2/ znovu nesmyslne rozplacnuty na dalsi tri radky

to jsou ty drobnosti :)

RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KID_MCHUTT: já tedy mám android a mobilní appka mi přijde úplně normální.
    autorizace přes aplikaci dělá i google a obecně se to považuje za lepší autorizaci než sms, které se dají snadno odposlechnout.
    možná to nemá ty správný trendy ikony, ale funguje to. webovka taky chodí v pohodě, možná je to tim, že mám chrome na windows a ty máš třeba jinou platformu.
    znám i další lidi kterým to funguje, ale pokud ti to nevyhovuje, klidně zkus jinou banku.

autorizaci přes sms nepoužívat. pokud ti to půjde, tak přes aplikaci, pokud ne, hledej banku co má hardwarový token
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: já se teda neodhlašuju; a když už se musím přihlásit, dávám Enter po vyplnění hesla, takže tohle by mě upřímně vůbec nenapadlo :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: (To já mám na Nyxu s Přihlásit/Registrovat ;)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Ze soudku "nadáváme na jiné banky" - udělal jsem si účet u Creditas. Jednak jsem to chtěl vyzkoušet (kouzelná mobilní appka Richee, tak dlouho se mi zobrazovaly reklamy, až jsem to nainstaloval), a pak jsem tam udělal účet dceři, protože jsou (co jsem našel) kromě KB jediní, co dávají kartu od 6 let (ostatní od 8 let, dcera má 7).

Nikdy jsem se nelogoval do IB na počítači, i ten její účet jsem viděl u sebe v appce, tak jsem to neřešil. Přišla jí karta, aktivoval jsem, chci nastavit PIN - a chyba. PIN se nepovedlo nastavit. Zkuste to znovu. Nic ani znovu. Píšu na support přes appku, samo mi to doporučuje udělat screenshot - ale appka má zakázané dělání screenshotů. Přihlásil bych se přes web - ale je tam heslo, o kterém nevím, že ho mám a vůbec si neuvědomuju, kdy, kde a jestli vůbec jsem ho zadával. Zapomenuté heslo? Stavte se na pobočku. Tak to jsem přesně chtěl slyšet :/

(jinak ta appka není marná, jen hned logovací obrazovka je - aspoň pro mě - matoucí v tom, že místo na šedé "Zadej PIN" mám tendenci kliknout na zelené a tím pádem mnohem výraznější Zapomněl jsi PIN?

Njn...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM: Tak ona ta spatna zkusenost neni jen jedna. Myslim ze se sem vracim pravidelne s novymi a novymi zazitky nejen z jejich IB. Mozna cekam moc, ale pro me je to IB/TB polotovar.

BTW: taky jsem si ho zakladal celkem brzo a dlouho ho pouzival jako primarni IB. Dneska mi zustava jako ucet pro podnikani. Takze tech zkusenosti mam myslim dost.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE: Jasan. Proto rikam ze zalezi...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: třeba mě IB u Air Bank teda vůbec nevyhovuje. a mBank mám jako primární pořád, kecy o sebemrskačství jsou ... prostě kecy. dělat ze své zkušenosti s jednou smskou nějaký benchmark je postavené na hlavu.

taky bych mohl vytahovat storky lidí, co s nima Air bank ... nejednala nejlíp. nebo lomit rukama nad tím, jak jim lidi na TW vysvětlovali, že není dobrej nápad předávat data z mobilní appky Facebooku a/nebo že správce hesel JE bezpečný řešení.

to samý Fio. pro někoho etalon užasnosti (v klubu Banky takovejch fanboys je spousta). ale pak lidi, co si zažili, že přestaly fungovat dolarový platby, protože Fio vůbec nezvládlo změnu korespondenční banky a pak byli na měsíc bez možnosti dostat se k penězům na dolarovým účtu a z banky se jim nikdo na zoufalý zprávy ani neobtěžoval odpovědět.

XL1: je to low-cost. má to svý pro a svoje mouchy. když si budeš brát kartu, vem si mSvět. kód předpokládám už někdo poslal ;) já už za svoje tři lidi odměnu dostal, tak ať vydělá někdo jiný.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Nevím, jestli bych si ji založil dneska, ale tenkrát (jsem jeden z prvních klientů) nic jiného nebylo. Za ty roky spokojenost silně převládá.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Jenže na revolu musíš ty peníze poslat, navíc o víkendu výhodnější není. Plus to je sice vhodné řešení, ale ne pro větší sumy typu pobyt na dovolené.
    S kreditkou se neštvu - vydělává mi díky bilančnímu účtu.
    IB je otázka osobního vkusu, něco mi vadí, ale to by asi vadilo všude.

Ta SMS by mě asi také štvala - asi bych na tvém místě došel na pobočku, tam jsem našel překvapivě vždy ochotné lidi.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256: Ty vratky i u benzinu a dalnicnich znamek. Coz roste rychle...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE: Nedavno mi mBanka nauctovala 2kc za sms. Story jsem tu psal. U A/B by mi to bez kecu vratili. Pokud pominu, ze by se to asi nestalo.

Karta s kurzy je fajn. Zalezi zda vyuzije, zda nema revolut atd.

A/B mi vraci hromadu penez (radove tisicikorun) i na debetku (albert, aliexpress, booking, knihy, hracky, vlaky, ...)

Kreditka je ok, pokud tomu veris, chces se s tim srat atd. ja pouzivam jinou, take zdarma a bez podminek.

Na druhou stranu spousty podivnosti a kompromisu v aplikaci, v IB, ...

Tedy nemusi to byt spatna volba, pokud vi proc. Pokud ale hleda JEN nizkonakladovku, tak kazda bude lepsi nez mBanka.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: V každém případě na tom nemusí tratit - na poplatcích nezaplatí nic a ještě dostane odměnu. A pokud má nějaké vysokonákladové, tak aspoň uvidí rozdíl.
    Jinak mBank má pro následující výhody, které u jiných low-costů nevidím:
    mSvět s dobrými kurzy - druhá karta zdarma, takže jedna může zůstat rezervní
    kreditka s docela vysokým limitem - sice moc nevrací, ale je bez poplatku už od malého obratu
    půjčka s fixním poplatkem (bez úroků)

Nevím, jak změny limitů na kartách, nebývalo to standardem ani v low cost sektoru.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE: Proto pisu pokud nema konkretni duvod. Ono zalezi zda se to meri na umeni vse vyuzit a neztratit se, nebo si rict z bank “zadarmo” si nahodne volim tuto.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Zajímavé je, že ve srovnání veřejném je o kousek lepší (-;
    KOC256
    KOC256 --- ---
    XL1: No pokud nemas konkretni duvod proc chces zrovna ji, tak je to z tech levnych bank spise ta horsi... at uz aplikaci, sluzbami, transparentnosti...
    XL1
    XL1 --- ---
    co je na tom TAK zvláštního ????
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam