• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE: Jasan. Proto rikam ze zalezi...
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Jenže na revolu musíš ty peníze poslat, navíc o víkendu výhodnější není. Plus to je sice vhodné řešení, ale ne pro větší sumy typu pobyt na dovolené.
    S kreditkou se neštvu - vydělává mi díky bilančnímu účtu.
    IB je otázka osobního vkusu, něco mi vadí, ale to by asi vadilo všude.

Ta SMS by mě asi také štvala - asi bych na tvém místě došel na pobočku, tam jsem našel překvapivě vždy ochotné lidi.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256: Ty vratky i u benzinu a dalnicnich znamek. Coz roste rychle...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE: Nedavno mi mBanka nauctovala 2kc za sms. Story jsem tu psal. U A/B by mi to bez kecu vratili. Pokud pominu, ze by se to asi nestalo.

Karta s kurzy je fajn. Zalezi zda vyuzije, zda nema revolut atd.

A/B mi vraci hromadu penez (radove tisicikorun) i na debetku (albert, aliexpress, booking, knihy, hracky, vlaky, ...)

Kreditka je ok, pokud tomu veris, chces se s tim srat atd. ja pouzivam jinou, take zdarma a bez podminek.

Na druhou stranu spousty podivnosti a kompromisu v aplikaci, v IB, ...

Tedy nemusi to byt spatna volba, pokud vi proc. Pokud ale hleda JEN nizkonakladovku, tak kazda bude lepsi nez mBanka.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: V každém případě na tom nemusí tratit - na poplatcích nezaplatí nic a ještě dostane odměnu. A pokud má nějaké vysokonákladové, tak aspoň uvidí rozdíl.
    Jinak mBank má pro následující výhody, které u jiných low-costů nevidím:
    mSvět s dobrými kurzy - druhá karta zdarma, takže jedna může zůstat rezervní
    kreditka s docela vysokým limitem - sice moc nevrací, ale je bez poplatku už od malého obratu
    půjčka s fixním poplatkem (bez úroků)

Nevím, jak změny limitů na kartách, nebývalo to standardem ani v low cost sektoru.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE: Proto pisu pokud nema konkretni duvod. Ono zalezi zda se to meri na umeni vse vyuzit a neztratit se, nebo si rict z bank “zadarmo” si nahodne volim tuto.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Zajímavé je, že ve srovnání veřejném je o kousek lepší (-;
    KOC256
    KOC256 --- ---
    XL1: No pokud nemas konkretni duvod proc chces zrovna ji, tak je to z tech levnych bank spise ta horsi... at uz aplikaci, sluzbami, transparentnosti...
    XL1
    XL1 --- ---
    co je na tom TAK zvláštního ????
    KOC256
    KOC256 --- ---
    XL1:
    určitě chceš absolvovat toto sebemrskačství? Máš nějaký konkrétní důvod chtít zrovna tento účet?
    XL1
    XL1 --- ---
    Zdar ! Chci si založit účet u mbank a vidim že tam je akce pro nové klienty- když mi někdo kdo už tam účet má pošle svůj doporučující kód-kdo chce ať mrkne a eventuelně mi ho pošle do pošty-získává i on. akce je zde :

https://www.mbank.cz/...uktum/dokumenty-ke-stazeni/dokumenty/akce/mklub-1-2020_pravidla_unor2020.pdf
    NELDE
    NELDE --- ---
    KID_MCHUTT: Dám ti ještě třetí důvod - divočina na přidání účtu.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    RATTKIN: nepřipadá v úvahu, abych něco takového instaloval. A dvakrát ne, když vidím, jak je na tom mBank s vývojem a supportem své webové aplikace.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KID_MCHUTT: měla by přijít autorizace na mobilní aplikací. pokud to nemáš tak si to zapni, je to bezpečnější než sms
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    sakra, k čemu je 3d secure, když ta SMS prostě nepřijde...? :/
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    Tak když jsem se podíval do svého "debilníčku" tak po prvních dvou číslech mi to naskočilo. Stejně tak číslo do ČS, které jsem používal v době svých studií (-13 roků), ale pokud mi na to dají 15 sekund na mLince tak to fakt ne no :).

Jak píšeš, lepší by bylo aby se psali na něco co je očividné - třeba konkrétní pozici na RČ... (ale chápu, nemusí být tak bezpečné).

Ale kdyby tam řekli jednoduchou větu, že pokud číslo nevíš, tak zajdu do aplikace a zavolej z ní, tak za mě IMO palec hore a vyřešeno. Pokud by byl takový problém (což chápu že byl) to číslo někde ukázat.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: no ono je to prostě jen pořád stejně, ke zvážení to je, jenže z logiky věci na numerické klávesnici příjmení zadáš dost blbě, takže to nejde jednoduše předělat - což neznamená, že by to číslo neměli dát někam víc "na oči" a upravit tu informaci, aby jej pomohli najít. shodou okolností si teď píšu s šéfovou mLinky (kvůli nějakým úplně jiným věcem), tak jí to můžu hodit jako námět. vzhledem k tomu, že by šlo o změnu ve smyslu někde něco namluvit a nikoli někde něco programovat, tak je podle mě šance, že se to zrealizuje dřív než za několik let ;)

(sám jsem na tenhle problém narazil u táty; svoje ID mám v hlavě už asi nadosmrti, a to přes to, že už dlouho taky používám username)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NIGHTHUNTER:
    No ja to chapu. A presne to co popisujes, tak na to jsem narazel. Ze za x let nikoho nenapadlo, ze je neco blbe.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    KOC256: musíš to brát tak, že od začátku byla dlouhá léta jediná možnost přihlášení pomocí toho čísla, takže při každém přihlášení si ho musel vyťukávat a tudíž jsi to číslo měl buď někde napsané, nebo už ho znal nazpaměť. Pak až přišla možnost zvolit si vlastní přihlašovací jméno a pak i aplikace do mobilu, kde už vlastně nepotřebuješ znát ani to a stačí ti jen otisk prstu (nebo FaceID) a nějaký krátký vlastní PIN na podepisování. Akorát tu mLinku asi za ty roky moc nepředělávali, takže funguje stále podobně (od roku 2007 kdy mám v mBank účet jsem ji využil asi 2x a heslo pro mLinku mě vždycky odrazuje).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    EDERA:
    minimálně dva roky používám "přijmeni". Kdyz to na me vychrli v telefonu a daji mi na dedukci 15 sekund, tak mi to koser neprijde. A teda je rychle nedohledatelne (faktura, nekde v aplikaci, v ebankingu).

PATRIKCHRZ:
    ...a teda je rychle nedohledatelne (faktura, nekde v aplikaci, v ebankingu).

15 roku delam aplikace s durazem na to, aby uzivatel nemusel mit pri uzivani manual a proste jen chytl do ruky ctecku (prumyslove PDA) a makal. Takze o tom neco vim... (myslim si to)...

To ze nekdo dedukuje co by to mohlo byt, ale stejne to neni schopen OKAMZITE pouzit neberu jako argument.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: je to jednoduché, najdeš ho ve smlouvě
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam