• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    KID_MCHUTT:
    NELDE:
    zjistil jsem, že to dělá adBlock, pokud ho vypnu, všechno chodí... takže se muselo něco změnit u nich nebo v adBlocku :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    TOXICMAN: imo se tam něco sere na serverech nebo timeoutuje - včera se mi nedařilo se připojit vůbec, až pak večer
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    opět
    Nastala chyba připojení k mBank. Mohla být způsobena nastavením firewallu, proxy, nebo nastavením prohlížeče. Pro obnovení stiskněte Ctrl+F5, nebo Ctrl+Shift+F5.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Info z diskuse o mBank (zatím jsem nezkoušel):

Dnes jsem v aplikaci narazil na moznost deaktivace DCC, magnetickeho prouzku a vyberu z bankomatu s priplatkem. Po dlouhe dobe zajimave a pomerne novatorske funkce.
    LACIF
    LACIF --- ---
    YARIN: Me se tohle stavalo asi 48 hodin v kuse ze vsech mainstream prohlizecu cca pred tejdnem.. opravili se samo..
    YARIN
    YARIN --- ---
    BLACKTHUNDER: to bude zrejme tou rozsirenou ochranou novy verze ff, s adblockem jsem nikdy problem nemel.. tak snad to vyresej sami
    BLACKTHUNDER
    BLACKTHUNDER --- ---
    YARIN: jsem ráda, že v tom nejsem sama - mozilla firefox, dnes nejnovější verze prohlížeče, ale jedu i adblock, tak jsem myslela, že je to tím.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    CAIDEL: no, tak já teď zjistil, že se nedá do mbanky vůbec přihlásit - z chrome - furt jim tam lítá debilní kolečko že pracujou. Po pár minutách jsem to vzdal. Zkusím to ještě jednou z domova a pak ten účet zruším už úplně, ta nefunkčnost a neochota je tam příliš častá na můj vkus...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ADAMM: Jojo. V práci mi to funguje normálně, doma mi to v Chromu taky blbne.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAMM: (nové = nepamatovalo si to můj Chrome jako bezpečné zařízení, takže pokaždé přihlášení přes SMS)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    YARIN: hele mě blbnul Chrome, v tom, že každé přihlášení bylo jako nové, což byla otrava. Nevím, čím to bylo a nechtělo se mi to řešit (mazat cookies, vypnout a zapnout rozšíření), tak teď jedu mBank ve Firefoxu. protože to určitě není tak, že by to tak bylo u všech lidí s Chromem, to by to byl obratem oheň na střeše.
    YARIN
    YARIN --- ---
    jo, opera facha, nechapu...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    YARIN: všechno jede. jiný prohlížeč?
    YARIN
    YARIN --- ---
    "Nastala chyba připojení k mBank. Mohla být způsobena nastavením firewallu, proxy, nebo nastavením prohlížeče. Pro obnovení stiskněte Ctrl+F5, nebo Ctrl+Shift+F5." samozrejme jsem nic nemenil a refresh nepomaha
    YARIN
    YARIN --- ---
    funguje vam bankovnictvi? prihlasit se jde, ale na cokoliv pak kliknu, tak to hazi error....
    MVEK
    MVEK --- ---
    Napsal jsem to tak nějak dohromady v rámci úspory příspěvků:-), a přitom ty poslední dva odstavce nebyly stížnost, spíš jen komentář.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MVEK: zablokování karty se mi už stalo 2 krát. Jednou Axa, tady mě to docela naštvalo, prostě ze dne na den mi zablokovali kartu a že posílají novou (shodou okolností přišla asi den před odjezdem do zahraničí) a jednou Hello, to bylo nedávno. Přišla mi SMS o podezřelé transakci, na účtu nic, volal jsem tam, řekli mi, že podezřelou transakci zablokovali. Nakonec jsem se rozhodl, že tedy kartu zablokujeme a nechal si zaslat novou.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Taky nadávám na IB mBanky od jeho velké změny a s každou dílčí změnou znovu, protože se mi něco zhorší, i když už jsem si jinak zvykl.
    Ale měl jsem tu čest už několikrát babičce obhospodařovat Era IB a to byl zatím vždy ještě větší děs se proklikat, pochopit atp.

Reklamace, kdy mi cizí bankomat (Moneta) sežral peníze, než jsem je zvládl vybrat, proběhla (asi za dva týdny), a hlavně mi peníze vrátili (jako bezúročnou půjčku do vyřízení reklamace) během asi dvou dnů od nahlášení.

Teď mi tedy mBank údajně z bezpečnostních důvodů zablokovala kartu, co používám na net. na lince jsem se dozvěděl, že prý unikly údaje. Nedozvěděl jsem se, co to znamenalo, jen prostě měli tuto informaci. Žádná podezřelá platba v blokovaných transakcích nebyla. No nevadí. Faktem je, že jsem kartu použil všude možně i na pochybnějších webech, ale na druhou stranu před dlouhou dobou. Vždy jsem ale s rizikem počítal, karta je k účtu, kde je vždy jen pár tisíc, když se nechystám platit víc (v době, kdy karta k eMaxu byla zadarmo, a kdy taky mělo smysl si zakládat víc eMaxů...).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    RATTKIN: Bylo to konkretne u QR platby...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KOC256: asi je to jen na iPhone. na desktopu to nemám a na androidu taky ne

KOC256
    KOC256 --- ---
    proc v zadani platby mam:
    1/ ucet srozumitelne na jednom radku
    2/ znovu nesmyslne rozplacnuty na dalsi tri radky

to jsou ty drobnosti :)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam