• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: no to rozhodně, pokud ovšem EDERA Revolut má.

nebo říct někomu, kdo má český i polský účet... což jsem třeba já, ale protože mám pár dní novou občanku, tak mi ho teď blokli - dokud nedojedu do Polska ukázat novou :((
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Pak si lepší jít cestou Revolutu, ne?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: no SEPA platba by to byla, kdyby to bylo v Eurech, ale tohle SEPA nebude, ne? ale SWIFT, a tedy je nutné počítat s poplatkem, tedy viz ceník: 0,5 % z částky převodu, min. 300 Kč, max. 1 000 Kč
    NELDE
    NELDE --- ---
    EDERA: Jde to rovnou v IB, protože je to SEPA. Použije se IBAN a částka v PLN. Pozor ale na směnné kurzy (věc banky). Je také možné použít Revolut a platit rovnou v PLN.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Přes booking je to dražší. Kartou v tom mailu taky píšou, že to jde, ale to teda taky nevím jak, když to není rovnou.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    EDERA:
    Nevím zda jsi nějak svázána, ale nejde ten hotel objednat třeba na Bookingu a zaplatit kartou?
    EDERA
    EDERA --- ---
    Prosím, poraďte blondýně. Potřebuju poslat zálohu do hotelu v Polsku. Nikdy jsem peníze do zahraničí převodem neposílala. Na potvrzení rezervace mám IBAN - ten tam zadám a přepnu částku na PLN?
    EDERA
    EDERA --- ---
    LBW: Měli jsme, ale už se to překlopilo do studentského účtu. Každopádně dětské konto bylo bezva. Bylo to krásně vidět v mém bankovnictví a jen z něho se to dalo ovládat. To dětské bylo jen pasivní, mohla se tam podívat na zůstatek, ale to tak jako bylo všechno. Za to já jsem u sebe viděla, že si fakt koupila svačinu v Bille a sešit v papírnictví.:-D
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LBW: obě děti mají appku na mobilu, minimálně aby se mohly dívat na zůstatek.
    První nastavení si nepamatuji, možná jsme museli ke kompu.
    já v kompu vidím zůstatky všech účtů a můžu převádět.
    LBW
    LBW --- ---
    RATTKIN: muselo se dite nejak prihlasovat do jeho ebankingu, nebo to kresis komplet ze sveho uctu?
    Me prisel "aktivacni email" k mladikove uctu a je tam normalne identifikator a docasne heslo
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LBW: jo
    LBW
    LBW --- ---
    Mate nekdo mkonto pro deti?
    EDERA
    EDERA --- ---
    KOC256: Na tom povinném pojmenování příjemce se taky vždycky zaseknu a pak řvu.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ADAMM: není to scam, jenom je to je fakt blbě vymyšlené.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Další krásný příklad "ergonomie" mBank mobilní aplikace.

Jednoduchý UC:
    Mám QR a chci ho zaplatit.

- přihlásím se do APP
    - kliknu v dolním menu na platby (chci zaplatit že?)
    - nejprve jsem si teda nevšiml, že tam je možnost "číst QR kód", protože mému UC vyhovovala hned velká zelená dlaždice "Nová platba"
    - vyskočí na mě nekonečně kritizovaný adresář, který NECHCI používat... OK - klikám na tlačítko "+", tam dále volím "domácí platba" - Uff
    - Jsem v pasti, zde už nemohu načíst QR
    - nakonec jsem na úvodní stránce si nastavil jako rychlou akci "číst QR"
    - ...takže ji použiju a předvyplní se mi správně platební údaje. klikám na "poslat" -> nic se neděje, klikám opakovaně... nic... Je třeba si scrolovat a všimnout si, že někde úplně nahoře za viewportem se zobrazila chyba o tom, že jsem nenapsal příjemce, který je nesmyslně povinný
    - klikám na "poslat"
    - zadávám PIN i když se do aplikace přihlašuji obličejem - Uff...
    - HOTOVO! :)

Příkladem jak to funguje v AirBank
    - přihlásím se do APP
    - kliknu v dolním menu na platby (chci zaplatit že?)
    - rovnou jsem ve formuláři, kde je v pravém horním rohu možnost načíst QR
    - platbu odesílám
    - potvrzení + ověření (faceId) (tento krok píšu po paměti, zrovna nic neplatím)
    - HOTOVO

#jdeToIJinak
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ADAMM: tak oni si zjevně všimli, že tam mají občanku od založení, tzn. cca 12 let po platnosti, ale jo, zavolám tam. Jenom se jim to nepovedlo ve vhodnou chvíli, fakt nemám ani čas, ani náladu s nimi cokoliv řešit
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KID_MCHUTT: no nevím. skoro bych si to ověřil na mLince.
    mě furt prudí s koncem platnosti OP, ale to je pochopitelné a v pořádku.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    NELDE: to by musela být napadená přímo mbanka - používám dedikovaný prohlížeč ve virtuálu
    NELDE
    NELDE --- ---
    KID_MCHUTT: Po mně to nic nechce. Jsi si jistý, že to nebyl phishing? Tomu by odpovídalo i to odhlášení, když získali přihlašovací údaje.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    hovada. fakt. a protože se to odhlásilo, než jsem tam stihl nahrát fotky, neuložil se ani rozpracovaný form. to je doprdele UIX...
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    něco se změnilo, že najednou mBank nutně potřebuje změny údajů?
    (a proč ti blbci ztratili nastavenou adresu a další věci?)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam