• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    NELDE: Když ti tu útratu mbank do 2000 proplatí, tak proč řešíš kurs nákupu? :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMIRA: Třeba ne... Na zahraničních eshopech je lepší užít mSvět, kvůli kurzům
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Hele a vy do ty lhůty která je někde do prosince na internetu neutratite 2000 ze to musíte řešit takhle?

Me to přijde jako spousty naprosto zbytečný práce.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SDN33: Kup si něco v Alze a vrať to ve lhůtě. Peníze ti dají na účet a máš vymalováno.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    SDN33: Moje hamižnost dosáhl vrcholu, protože po té, co jsem obj. stornoval, jsem zjistil, že už není moje velikost, takže jsem strávil 20 minut obnovování stránky. Načez se tam velikost znovu objevila, vyplnil jsem fakturační údaje a pak jsem si vzpomněl, že nejsem propojenej s tipli.cz, který na tomhle eshopu vrací 6%, takže jsem se propojil, jenže ejhle, obsah košíků zmizel a velikost je opět nedostupná, takže teď si to krásně blokuju sám sobě a zase čekám, co bude.... co člověk neudělá pro 2k. Lol.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: a není to jedno? Prostě mají nějaký budget na marketing a ten utratí.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Docela by mě zajímalo, jak poznají, že někdo to zboží vrátil v 14 denní lhůtě - některé eshopy dávají zpět hotovost nebo to připisují na účet.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    ADAMM: Hehe, teď jsem si koupil zrovna bundu normálně z debetky. Jdu to stornovat :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: V té apce se to zobrazuje docela mizerně. Ale je pravda, že pro některé eshopy si můžeš to číslo karty uložit u nich. Pro mě ne moc praktické, protože to jde mimo kreditky nebo mSvět.
    Už jsme to užili - jak zjistíme, jestli dcera se trefila do prvních x tisíc? Jedině tak, že jí to za y týdnů přijde na účet?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: nebo potvrzení v appce, to mi zas tak hrozné nepřijde :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Taky jsem si ji udělal, jen to číslo zobrazit v IB vyžaduje SMS kód (-; To moc praktické není.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: nevím :) dneska jsem si ji udělal, koupím něco, co bych koupil tak jako tak, a zeptám se :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: To zní dobře, jen otázka jestli fakt stačí si požádat o novou bez toho formuláře - jak poznám, že jsem zařazen?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    K tématu eKarta, bez ohledu na kurzy je tohle imho super deal: 2000 Kč cashback, prakticky bez podmínek:

mBank rozdává 2000 Kč na podporu bezpečných online plateb kartou. Dosáhne na ně skoro každý - Měšec.cz
    https://www.mesec.cz/clanky/mbank-rozdava-2000-kc-na-podporu-bezpecnych-online-plateb-kartou/
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak jsem si našel detaily o eKartě, vypadá to na první pohled dobře, ale má to bohužel standardní (špatné) kurzy. Škoda, že to nemá kurzy jako mKarty Svět. Ty potenciálně podvodné eshopy, kde by to člověk rád užil, jsou vesměs v cizí měně.
    EDERA
    EDERA --- ---
    RATTKIN: Chtěli jsme hotel s wellness. Přes Booking to vycházelo dráž, proto jsme objednávali napřímo. Ale komunikace s hotelem se ukázala problematická ve víc věcech, tak radši úplně jinam.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    RATTKIN:
    Osobně "čisté" AirBnB nemám rád. Jsem vázaný na domluvu, v 99% nedostanu snídani. A cenově to skoro všude vychází stejně jako hotely.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    EDERA: airbnb v polsku funguje dobře a má google pay.
    EDERA
    EDERA --- ---
    RATTKIN: Na mail odpověděli, že to kartou momentálně nelze. A v eurech taky ne. A vůbec teda byli dost neochotní i v dalších věcech. Tak jsme to vzali jako signál a pojedeme jinam.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    EDERA: karta má výhodu, že pokud bud nějaký problém, můžeš přes svojí banku požadovat vrácení peněz. Převod toto nenabízí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam