• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    EDERA: airbnb v polsku funguje dobře a má google pay.
    EDERA
    EDERA --- ---
    RATTKIN: Na mail odpověděli, že to kartou momentálně nelze. A v eurech taky ne. A vůbec teda byli dost neochotní i v dalších věcech. Tak jsme to vzali jako signál a pojedeme jinam.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    EDERA: karta má výhodu, že pokud bud nějaký problém, můžeš přes svojí banku požadovat vrácení peněz. Převod toto nenabízí
    NELDE
    NELDE --- ---
    EDERA: Revolut se dá zařídit velmi rychle. Do večera ho máš.
    Ale možná je lepší platit kartou v hotelu
    EDERA
    EDERA --- ---
    Ale nakonec to řeším komunikací s hotelem, to bude asi nejjednodušší.:-D
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADAMM: Edera Revolut nemá a potřebuje to zaplatit dneska, max zítra. Takže není cesty, jak by to nestálo na poplatku čerta kus?
    Ještě navíc to rezervovala kamarádka, já z toho platím jen část, s tím je hotel OK.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: no to rozhodně, pokud ovšem EDERA Revolut má.

nebo říct někomu, kdo má český i polský účet... což jsem třeba já, ale protože mám pár dní novou občanku, tak mi ho teď blokli - dokud nedojedu do Polska ukázat novou :((
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Pak si lepší jít cestou Revolutu, ne?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: no SEPA platba by to byla, kdyby to bylo v Eurech, ale tohle SEPA nebude, ne? ale SWIFT, a tedy je nutné počítat s poplatkem, tedy viz ceník: 0,5 % z částky převodu, min. 300 Kč, max. 1 000 Kč
    NELDE
    NELDE --- ---
    EDERA: Jde to rovnou v IB, protože je to SEPA. Použije se IBAN a částka v PLN. Pozor ale na směnné kurzy (věc banky). Je také možné použít Revolut a platit rovnou v PLN.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Přes booking je to dražší. Kartou v tom mailu taky píšou, že to jde, ale to teda taky nevím jak, když to není rovnou.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    EDERA:
    Nevím zda jsi nějak svázána, ale nejde ten hotel objednat třeba na Bookingu a zaplatit kartou?
    EDERA
    EDERA --- ---
    Prosím, poraďte blondýně. Potřebuju poslat zálohu do hotelu v Polsku. Nikdy jsem peníze do zahraničí převodem neposílala. Na potvrzení rezervace mám IBAN - ten tam zadám a přepnu částku na PLN?
    EDERA
    EDERA --- ---
    LBW: Měli jsme, ale už se to překlopilo do studentského účtu. Každopádně dětské konto bylo bezva. Bylo to krásně vidět v mém bankovnictví a jen z něho se to dalo ovládat. To dětské bylo jen pasivní, mohla se tam podívat na zůstatek, ale to tak jako bylo všechno. Za to já jsem u sebe viděla, že si fakt koupila svačinu v Bille a sešit v papírnictví.:-D
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LBW: obě děti mají appku na mobilu, minimálně aby se mohly dívat na zůstatek.
    První nastavení si nepamatuji, možná jsme museli ke kompu.
    já v kompu vidím zůstatky všech účtů a můžu převádět.
    LBW
    LBW --- ---
    RATTKIN: muselo se dite nejak prihlasovat do jeho ebankingu, nebo to kresis komplet ze sveho uctu?
    Me prisel "aktivacni email" k mladikove uctu a je tam normalne identifikator a docasne heslo
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LBW: jo
    LBW
    LBW --- ---
    Mate nekdo mkonto pro deti?
    EDERA
    EDERA --- ---
    KOC256: Na tom povinném pojmenování příjemce se taky vždycky zaseknu a pak řvu.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ADAMM: není to scam, jenom je to je fakt blbě vymyšlené.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam