• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: počítal jsem podle tebou uvedených kurzů a pro částku 2.000,- Kč s ohledem na tuhle akci.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: To asi trochu více. Zásadní to jistě není, ale ta akce trochu zamlčuje fakt, že "bezpečnost" platby eKartou znamená připlatit si 3% na směnném kurzu. Logické je užívat tu "bezpečnější" kartu právě na zahraničních webech.
    100 EUR Svět = 2469,51 (ECB + 0,69%)
    100 EUR eKarta = 2545,76 (ECB + 3,8%)
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELDE: Najdete to tady:
    Kurzovní lístek karetních transakcí | mBank.cz
    https://www.mbank.cz/kurzovni-listek/kartove-transakce/
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NELDE: ???? Tak teď jsem se v tom totálně ztratil.

Bavíme se o te e kartě a akci ne? Co s tím má společného msvet?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    No v případě těch 2.000,- se bavíme o rozdílu cca 35 Kč, ale chápu, že pro někoho to může být zásadní .)
    NELDE
    NELDE --- ---
    PAKOK: Právě, že nevztahuje. Takže když použiješ eKartu na nákupy v CZK v plné výši bonusu, tak je lepší užít na non-CZK platby mSvět.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMIRA: Akce je jen na platby eKartou a ta má špatné kurzy.
    Aktuálně je standardní kurz mBank pro prodej 1 eura 25,2475 ale Svět má 24.6715 - to je docela rozdíl.
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    NELDE: Nikde nevidím, že by se ta akce vztahovala i na mSvět.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PAKOK: Máš-li oboje, je lepší, když ti proplatí nákupy v CZK
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NELDE: A to s tou akci souvisí jak?
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    NELDE: Když ti tu útratu mbank do 2000 proplatí, tak proč řešíš kurs nákupu? :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMIRA: Třeba ne... Na zahraničních eshopech je lepší užít mSvět, kvůli kurzům
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Hele a vy do ty lhůty která je někde do prosince na internetu neutratite 2000 ze to musíte řešit takhle?

Me to přijde jako spousty naprosto zbytečný práce.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SDN33: Kup si něco v Alze a vrať to ve lhůtě. Peníze ti dají na účet a máš vymalováno.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    SDN33: Moje hamižnost dosáhl vrcholu, protože po té, co jsem obj. stornoval, jsem zjistil, že už není moje velikost, takže jsem strávil 20 minut obnovování stránky. Načez se tam velikost znovu objevila, vyplnil jsem fakturační údaje a pak jsem si vzpomněl, že nejsem propojenej s tipli.cz, který na tomhle eshopu vrací 6%, takže jsem se propojil, jenže ejhle, obsah košíků zmizel a velikost je opět nedostupná, takže teď si to krásně blokuju sám sobě a zase čekám, co bude.... co člověk neudělá pro 2k. Lol.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: a není to jedno? Prostě mají nějaký budget na marketing a ten utratí.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Docela by mě zajímalo, jak poznají, že někdo to zboží vrátil v 14 denní lhůtě - některé eshopy dávají zpět hotovost nebo to připisují na účet.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    ADAMM: Hehe, teď jsem si koupil zrovna bundu normálně z debetky. Jdu to stornovat :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: V té apce se to zobrazuje docela mizerně. Ale je pravda, že pro některé eshopy si můžeš to číslo karty uložit u nich. Pro mě ne moc praktické, protože to jde mimo kreditky nebo mSvět.
    Už jsme to užili - jak zjistíme, jestli dcera se trefila do prvních x tisíc? Jedině tak, že jí to za y týdnů přijde na účet?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: nebo potvrzení v appce, to mi zas tak hrozné nepřijde :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam