• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    SDN33
    SDN33 --- ---
    JUANITA: Je tam toho mnohem víc.

Mít i 15 minut týdně k dobru? Užijte si je podle svého. | mBank.cz
    https://www.mbank.cz/15let/
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    SDN33: lol
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Tvl obvykle mBank nenadávám a jsem s jejími služby a i IB ok, protože jsem na to zvyklej. Ale kurva, proč mi banka posílá k jejímu 15. výročí typy na recepty? Incl. vajíčková omeleta a kuřecí pánev wonk.

https://www.mbank.cz/15let/darky/recepty.pdf
    MVEK
    MVEK --- ---
    PAKOK: Hlavně, když to prošvihneš, tak přijdeš komplet o úrok na těch 100 tisících a pár korunách. Tím mě nejvíc štvou, protože v podmínkách je to dvojsmyslné a samozřejmě si to vykládají lépe pro ně.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    A vám už někomu ty 2k přišly zpět?
    NELDE
    NELDE --- ---
    RATTKIN: Některé jako Ali umožňují uložit karty, což pro eKartu je asi bezpečné.
    Nebo si můžeš uložit kartu mezi hesla do Keypassu
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    NELDE: aspoň něco, dík za tip

ještě kdyby tak google pay mělo víc eshopů
    NELDE
    NELDE --- ---
    RATTKIN: Můžeš si ji nabít dopředu a uložit do Google Pay.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    RATTKIN: jj také jsem si říkal, že to je pěknej voser, ale já ji použil jen pro ty dva litry, tak se to dalo přežít.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    zkusil jsem tu slavnou eKartu.
    Security je možná dobrá, ale UX je katastrofální.
    eKarta se musí nabít, pak se musí ukázat její údaje a překopírovat do eshopu, napočítal jsem 15 kliknutí navíc než u platby přes google pay. Celkem mě čekalo 5 otisků prstu (android)
    NELDE
    NELDE --- ---
    PAKOK: Iluze mi nebereš. Nicméně ČS má celou řadu podmínek, které pro důchodce nejsou - typicky "
    Patříte do segmentu Exclusive:
    - pravidelně do ČS posíláte své příjmy v měsíční výši alespoň 45 000 Kč
    - nebo máte naspořeno nebo investováno 750 000 Kč nebo více
    - nebo jste si od ČS půjčili 1,5 mil Kč a více"
    A k tomu je tam limit 400k - což jde hezky s tou podmínkou, že máš u nich naspořeno 750k+ (-;

I jiné banky mají ty limity nižší, takže buď musíš kombinovat více bank nebo to zprůměrovat.

5,2-5,3% mají je J&T a Moneta - to bych za dobré banky neoznačil. A nejsou to běžný úroky, třeba Moneta dává jen pro nové účty, což také znamená čas - u toho mSpoření se to zvedlo samo. Ale nic není ideální.

Mimochodem, Max banka (bývalá Expo Bank, dnes dcera Creditas) dává aktuálně 6% bez limitu a ještě bonus za založení účtu.
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    NELDE: Nechci ti brát iluze, ale 4% úrok do mi dá i baka orientovaná na důchodce - ČS. To je při dnešní inflaci naprosto nezajímavý.
    Běžný úroky u dobrejch bank se pohybují 5,25 či 5,3% a kvůli 0,2% se mi nevyplatí si klikat nějakých 8 kont po 100tis. Na to má pro mě můj čas už příliš velkou cenu než ho takhle mrhat.

BUNDA: :-)
    Byl jsem zvědavej jestli mi pošlou slíbených 2000 při platbě msvět v mobilu v zahraničí a peníze dorazily na účet.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Díky snaze nechat si od mBank vrátit ty dva litry za použití e-karty jsem musel zase po cca třech letech použít to jejich internetové bankovnictví a upřímně jsem rád, že to nemusím používat častěji. Vlastně se krom přebarvení a změny designu nic moc nezměnilo. Stále pro mne totálně neintuitivní, stále na mne vyskakuje polština, příliš rychlé automatické odhlášení, prostě peklo.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PAKOK: Většina bank má nějaké omezení - za mně je větší omezení vyžadovat x plateb kartou.
    Když se blížíš limitu na jednom, tak si založíš druhé apod. Kravina je spíše v tom, že to musíš trochu hlídat. A je lepší to převádět v rámci jedné banky, než mezi nimi.
    Na druhou stranu, 800k na 8x mSpoření má 5,5% a 2M na 4x eMax Plus má 4% - to je úročených 2,8M - to je hodně nad-standard.
    Škoda, že ten eMax nemá lepší úroky.
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    NELDE: Promiň ale zakládat si 8x nějaký účet na spoření je pro mě ztráta času. Nevím kolik máš finančních prostředků a kolik volnýcho času se věnovat klikání v bankovnictví. Já určitě ne. U jiných bank se dá dosáhnout srovnatelný nebo jen nepatrně nižší úrok baz omezení, tj. beru pak jen omezení na výši pojištění vkladů, kdyby banka krachla.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PAKOK: 100k na jedno mSpoření, celkem 800k, to není zas tak málo.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PAKOK: do 100k? Kokoti. Jako by nestačily spořáky do 500k
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    NELDE: Kokal jsem na detaily a platí to do 100 tis. což je pro mě osobně o ničem.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    NELDE: tak to se probrali fakt pozdě, páč všechny prachy z mBank už mám dávno u Creditas.chodi mi tam jen výplata.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Ode dnes by měly být větší úroky na mSpoření: 5,5%
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam