• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    NELDE: Kokal jsem na detaily a platí to do 100 tis. což je pro mě osobně o ničem.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    NELDE: tak to se probrali fakt pozdě, páč všechny prachy z mBank už mám dávno u Creditas.chodi mi tam jen výplata.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Ode dnes by měly být větší úroky na mSpoření: 5,5%
    SDN33
    SDN33 --- ---
    ADAMIRA: Tak těch 12000 lidí není zas tolik, jako limit. To víš, takhle se pozná kolenovrt. :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMIRA: Realizuješ maximální vratku přes eKartu aniž bys platil v eurech a tratil na kurzu...
    Nevím, jak vy, ale pro non-CZK platby užívám mSvět kvůli kurzům, pro CZK platby (typicky zavedené eshopy a obecně bezpečnější prostředí) kreditku. eKarta má pro mě smysl jen na tu vratku - leda by u ní také dali mSvět kurzy.
    Takže optimum je využít vratku a vrátit se zpět k normálnímu užití, čím dříve, tím lépe
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NELDE: Aha a jak to souvisí s tím “trikem” na Alza kup a vrat?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: počítal jsem podle tebou uvedených kurzů a pro částku 2.000,- Kč s ohledem na tuhle akci.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: To asi trochu více. Zásadní to jistě není, ale ta akce trochu zamlčuje fakt, že "bezpečnost" platby eKartou znamená připlatit si 3% na směnném kurzu. Logické je užívat tu "bezpečnější" kartu právě na zahraničních webech.
    100 EUR Svět = 2469,51 (ECB + 0,69%)
    100 EUR eKarta = 2545,76 (ECB + 3,8%)
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELDE: Najdete to tady:
    Kurzovní lístek karetních transakcí | mBank.cz
    https://www.mbank.cz/kurzovni-listek/kartove-transakce/
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NELDE: ???? Tak teď jsem se v tom totálně ztratil.

Bavíme se o te e kartě a akci ne? Co s tím má společného msvet?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    No v případě těch 2.000,- se bavíme o rozdílu cca 35 Kč, ale chápu, že pro někoho to může být zásadní .)
    NELDE
    NELDE --- ---
    PAKOK: Právě, že nevztahuje. Takže když použiješ eKartu na nákupy v CZK v plné výši bonusu, tak je lepší užít na non-CZK platby mSvět.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMIRA: Akce je jen na platby eKartou a ta má špatné kurzy.
    Aktuálně je standardní kurz mBank pro prodej 1 eura 25,2475 ale Svět má 24.6715 - to je docela rozdíl.
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    NELDE: Nikde nevidím, že by se ta akce vztahovala i na mSvět.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PAKOK: Máš-li oboje, je lepší, když ti proplatí nákupy v CZK
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NELDE: A to s tou akci souvisí jak?
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    NELDE: Když ti tu útratu mbank do 2000 proplatí, tak proč řešíš kurs nákupu? :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMIRA: Třeba ne... Na zahraničních eshopech je lepší užít mSvět, kvůli kurzům
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Hele a vy do ty lhůty která je někde do prosince na internetu neutratite 2000 ze to musíte řešit takhle?

Me to přijde jako spousty naprosto zbytečný práce.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SDN33: Kup si něco v Alze a vrať to ve lhůtě. Peníze ti dají na účet a máš vymalováno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam