• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    A proč?
    Nehejtím, jen nechápu daný UC...

U A/B je po provedení možnost korekce analytiky a pak buď HOTOVO nebo PROVÉST DALŠÍ PLATBU, což mi tak nějak přijde dostatečné...
    Klikem na HOTOVO se dostanu do přehledu účtů...
    NELDE
    NELDE --- ---
    SDN33: To samé mají i jiné IB. Hlavně nechápu, proč tam není po provedení platby ještě i link do adresáře a na oblíbené a platba na vlastní účet.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    KOC256: No hlavně jediný co fakt nechápu je, proč když dám "nová platba" proč tam není někde adresář. Když chcu poslat někomu něco z adresáře, musím na to jít úplně jinak, než z normálního poslat platbu. To je jako fail.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    pardon. Trochu jsem se bál, že se tě to dotkne.

mBanku mám od konce studentských let, kdy jsem utíkal od ČS. Ze začátku jsem vnímal spíše to, že byla zadarmo a že se daly najít cestičky jak fungovat. Po tom co jsem poznal ZUNO a následně AirBank, tak jsem zjistil, že to jde i jinak a od té doby mě to už jen dovádí k úsměvu. Nyní tam mám už jen podnikatelský účet (ze zvyku), ale pokaždé když potřebuji něco trochu "extra" (třeba nastavení trvaláku :-D), tak rostu.

Myslím, že největší změna přišla s tím jejich divným bankovnictvím a všudypřítomným povinným vedením kontaktů :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: od začátku doufám ne, ty první dva roky IMHO měly nějak smysl :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SDN33:
    že by pořád nějaká polská logika, které my tady nerozumíme?

Nebo ať nejsem zaujatý, obecně komunikační strategii mBanky špatně rozumím od začátku... Je hodně specifická...
    SDN33
    SDN33 --- ---
    JUANITA: Je tam toho mnohem víc.

Mít i 15 minut týdně k dobru? Užijte si je podle svého. | mBank.cz
    https://www.mbank.cz/15let/
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    SDN33: lol
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Tvl obvykle mBank nenadávám a jsem s jejími služby a i IB ok, protože jsem na to zvyklej. Ale kurva, proč mi banka posílá k jejímu 15. výročí typy na recepty? Incl. vajíčková omeleta a kuřecí pánev wonk.

https://www.mbank.cz/15let/darky/recepty.pdf
    MVEK
    MVEK --- ---
    PAKOK: Hlavně, když to prošvihneš, tak přijdeš komplet o úrok na těch 100 tisících a pár korunách. Tím mě nejvíc štvou, protože v podmínkách je to dvojsmyslné a samozřejmě si to vykládají lépe pro ně.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    A vám už někomu ty 2k přišly zpět?
    NELDE
    NELDE --- ---
    RATTKIN: Některé jako Ali umožňují uložit karty, což pro eKartu je asi bezpečné.
    Nebo si můžeš uložit kartu mezi hesla do Keypassu
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    NELDE: aspoň něco, dík za tip

ještě kdyby tak google pay mělo víc eshopů
    NELDE
    NELDE --- ---
    RATTKIN: Můžeš si ji nabít dopředu a uložit do Google Pay.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    RATTKIN: jj také jsem si říkal, že to je pěknej voser, ale já ji použil jen pro ty dva litry, tak se to dalo přežít.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    zkusil jsem tu slavnou eKartu.
    Security je možná dobrá, ale UX je katastrofální.
    eKarta se musí nabít, pak se musí ukázat její údaje a překopírovat do eshopu, napočítal jsem 15 kliknutí navíc než u platby přes google pay. Celkem mě čekalo 5 otisků prstu (android)
    NELDE
    NELDE --- ---
    PAKOK: Iluze mi nebereš. Nicméně ČS má celou řadu podmínek, které pro důchodce nejsou - typicky "
    Patříte do segmentu Exclusive:
    - pravidelně do ČS posíláte své příjmy v měsíční výši alespoň 45 000 Kč
    - nebo máte naspořeno nebo investováno 750 000 Kč nebo více
    - nebo jste si od ČS půjčili 1,5 mil Kč a více"
    A k tomu je tam limit 400k - což jde hezky s tou podmínkou, že máš u nich naspořeno 750k+ (-;

I jiné banky mají ty limity nižší, takže buď musíš kombinovat více bank nebo to zprůměrovat.

5,2-5,3% mají je J&T a Moneta - to bych za dobré banky neoznačil. A nejsou to běžný úroky, třeba Moneta dává jen pro nové účty, což také znamená čas - u toho mSpoření se to zvedlo samo. Ale nic není ideální.

Mimochodem, Max banka (bývalá Expo Bank, dnes dcera Creditas) dává aktuálně 6% bez limitu a ještě bonus za založení účtu.
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    NELDE: Nechci ti brát iluze, ale 4% úrok do mi dá i baka orientovaná na důchodce - ČS. To je při dnešní inflaci naprosto nezajímavý.
    Běžný úroky u dobrejch bank se pohybují 5,25 či 5,3% a kvůli 0,2% se mi nevyplatí si klikat nějakých 8 kont po 100tis. Na to má pro mě můj čas už příliš velkou cenu než ho takhle mrhat.

BUNDA: :-)
    Byl jsem zvědavej jestli mi pošlou slíbených 2000 při platbě msvět v mobilu v zahraničí a peníze dorazily na účet.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Díky snaze nechat si od mBank vrátit ty dva litry za použití e-karty jsem musel zase po cca třech letech použít to jejich internetové bankovnictví a upřímně jsem rád, že to nemusím používat častěji. Vlastně se krom přebarvení a změny designu nic moc nezměnilo. Stále pro mne totálně neintuitivní, stále na mne vyskakuje polština, příliš rychlé automatické odhlášení, prostě peklo.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PAKOK: Většina bank má nějaké omezení - za mně je větší omezení vyžadovat x plateb kartou.
    Když se blížíš limitu na jednom, tak si založíš druhé apod. Kravina je spíše v tom, že to musíš trochu hlídat. A je lepší to převádět v rámci jedné banky, než mezi nimi.
    Na druhou stranu, 800k na 8x mSpoření má 5,5% a 2M na 4x eMax Plus má 4% - to je úročených 2,8M - to je hodně nad-standard.
    Škoda, že ten eMax nemá lepší úroky.
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    NELDE: Promiň ale zakládat si 8x nějaký účet na spoření je pro mě ztráta času. Nevím kolik máš finančních prostředků a kolik volnýcho času se věnovat klikání v bankovnictví. Já určitě ne. U jiných bank se dá dosáhnout srovnatelný nebo jen nepatrně nižší úrok baz omezení, tj. beru pak jen omezení na výši pojištění vkladů, kdyby banka krachla.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam