• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: přesně. další dva za ČSOB. Nechce se přidat ještě nějaká bankoa? :D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: taky tak, to se šikne.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Tak 2.000,- Kč za použití eKarty dorazilo. Díky mBank :)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Tak dneska skončili. V Brně není už 5. den fungující vkladomat, na infolince to ani neví, jel jsem přes Boskovice, tam to taky nefungovalo. V 21 to asi bylo fajn.

Neměl jsem v plánu to měnit, ale to je fakt amatérismus A1. Jako chci narvat řádově 100k do banky a nejde to v druhým největším městě.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    taky jsem měl problém zaplatit.
    asi chyba comgate spíš než mbank?
    MVEK
    MVEK --- ---
    Jsem jediný, kdo naráží u plateb kartou mBanky na e-shopech přes standardní brány (dneska Comgate), že ve chvíli, kdy čeká brána na potvrzení platby v mobilní appce, tak nesmím radši pohnout ani myší, natož kolečkem myši, dokud to nepotvrdím? Už několikrát se mi stalo, že mi vyskočí v bráně frame mBanky o potřebě potvrdit (a se zavádějícím tlačítkem Potvrdit dole), kdy šahám po mobilu, abych potvrdil transakci tam. Ale když se právě třeba posunu, abych viděl ten frame celý, protože se to do okna nevešlo, tak mi to najednou spadne do selhání transakce, nebo že nebyla potvrzena a musím ji opakovat.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    E2E4: ale slečna Kordysova výjimkou potvrzuje pravidlo :-p
    MVEK
    MVEK --- ---
    Jako taky z mBank rostu a mám ji taky ještě z doby před AirBank apod. Takže tehdy jsem ještě získal i zdarma kartu k eMax účtu, a tu dodnes používám jako "bezpečnou" kartu, že co na ní nemám, by mi nikdo nemohl vycucnout. Kupodivu mi ji obnovují stále zadarmo.

Ale co jsem letos měl za špatné zkušenosti s RB, a to taky mimo jiné kvůli špatnému IB, tak už nevím, kdo je horší:-). U RB to jsou featury, které komplikují život, jako že platba přes GoPay neprojde, protože nejsou prostředky, RB ji kupodivu opakuje další den, a asi automaticky, ve chvíli, kdy se na účet peníze nahrají, nebo nevím. Protože když jsem to nahrál, našel platbu v čekajících a dal Znovu provést, vytvořila se mi kopie, tu jsem potvrdil a zaplatil jsem přes GoPay dvakrát ve stejnou minutu stejnou částku (GoPay to po pár dnech vrátilo automaticky).

Pak mi taky dovolili připlatitit si stovku za expresní platbu v neděli, takže se platba stejně provedla až po půlnoci, a přesto mi peníze strhli (ale reklamaci uznali, byť totéž se nám stalo i u účtu pro organizace - SVJ, a tam měli víc keců, ale že to stejně vrátí, ale prý jsme si zadali splatnost ten další den a k tomu expresní platbu:-)). No a vrcholem bylo, když jsem zjistil, že už několik let, kdy jsme tam i byli a u SVJ měnili přístupová oprávnění, nás nechali na starém typu účtu, kde platíme pár set měsíčně, ačkoliv můžeme mít zadarmo už mnohem déle.
    NELDE
    NELDE --- ---
    E2E4: Nezkoušel jsem z jiné banky, ale regulérní číslo účtu to má. Úrok je 5,5% oproti 4%
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Dotaz ohledne msporeni, daji se tam normalne na cislo jeho uctu "Číslo účtu cíle" poslat penize treba z jine banky a pak se tam uroci tim vyhodnejsim urokem nez je na emax plus?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KID_MCHUTT: No a tím se uzavírá kruh, že to někdo totálně odflákl, anebo to je právě ta polská logika, kde to používají totálně jinak, což my nedokážeme pochopit.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    KOC256: no, tak tohle přesně mbank nemá. Takže každá platba, kterou dělám (z těch, co dělám každý měsíc), znamená vždycky ven do landing page a odtamtud se proklikat k oblíbeným. Protože uživatel nepotřebuje komfort, to je pro amatéry. Že by to po odeslání platby nabídlo "nová z kontaktů", to ani náhodou
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    a v adresáři se hledat?

No A/B k tomu má tyto udělátka:
    1. v základním přehledu vidíš své účty včetně těch v jiných bankách a funguje to velice pohodlně Drag&Drop

2. v rámci nové platby klikneš na "Vybrat komu" a máš tam:
    - nejčastěji používané účty 10x
    - fulltext na hledání a pod ním základní filtry "Vše", "Mé účty", "Šablony", "Protistrany"
    - pod tím máš dále přímo už předplněné seznamy
    --- mé účty
    --- mé účty v jiných bankách
    --- Šablony
    To vše viditelné na první obrazovce malého mobilu.

Tedy za mě OK. Nejrychleji po provedené platbě to je na jeden klik+D&D.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Pokud děláš platbu na vlastní účet, tak by bylo fajn tam mít kromě volby udělat další platbu i udělat další platbu na vlastní účet, ne?
    Jako vybírat ze seznamu příjemců napsáním pár znaků je na nic, když u nich mám několik bankovních účtů - mnohem lepší je jít do adresáře - jenže to musíš jít znova do menu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    A proč?
    Nehejtím, jen nechápu daný UC...

U A/B je po provedení možnost korekce analytiky a pak buď HOTOVO nebo PROVÉST DALŠÍ PLATBU, což mi tak nějak přijde dostatečné...
    Klikem na HOTOVO se dostanu do přehledu účtů...
    NELDE
    NELDE --- ---
    SDN33: To samé mají i jiné IB. Hlavně nechápu, proč tam není po provedení platby ještě i link do adresáře a na oblíbené a platba na vlastní účet.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    KOC256: No hlavně jediný co fakt nechápu je, proč když dám "nová platba" proč tam není někde adresář. Když chcu poslat někomu něco z adresáře, musím na to jít úplně jinak, než z normálního poslat platbu. To je jako fail.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    pardon. Trochu jsem se bál, že se tě to dotkne.

mBanku mám od konce studentských let, kdy jsem utíkal od ČS. Ze začátku jsem vnímal spíše to, že byla zadarmo a že se daly najít cestičky jak fungovat. Po tom co jsem poznal ZUNO a následně AirBank, tak jsem zjistil, že to jde i jinak a od té doby mě to už jen dovádí k úsměvu. Nyní tam mám už jen podnikatelský účet (ze zvyku), ale pokaždé když potřebuji něco trochu "extra" (třeba nastavení trvaláku :-D), tak rostu.

Myslím, že největší změna přišla s tím jejich divným bankovnictvím a všudypřítomným povinným vedením kontaktů :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: od začátku doufám ne, ty první dva roky IMHO měly nějak smysl :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SDN33:
    že by pořád nějaká polská logika, které my tady nerozumíme?

Nebo ať nejsem zaujatý, obecně komunikační strategii mBanky špatně rozumím od začátku... Je hodně specifická...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam