• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: tak náramek je pro ni tady na to, když jdou někam se školou - na větší cestování jedeme spolu a to už si nějak pohlídám :) ten prsten mě zamrzelo, že mi ho Martin Podolák neposlal, je to asi poslední mohykán, co nastupoval zároveň se mnou a trochu jsem doufal, že bych to mohl dostat jako dárek :D ale tou dobou jsem měl Ouru, tak by se mi to stejně moc nehodilo (na druhé ruce mám snubák). ale kdoví, třeba se k němu propracuju :D
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: já mám prsten (Náramek taky, vyhrál jsem, ale zatím nepoužil) a jo, je to super, je to dost návykové. Do zahraničí ale vždy fyzickou kartu, alespoň mimo EU určitě. Dokonce je kompatibilnější než platba mobilem, třeba v Hondurasu jsem prstenem zaplatil, kolega mobilem ne. Ale v ostatních státech, co jsme projížděli jen fyzickou kartou i když třeba na pípnutí. Ty bezkontaktní platby ještě nejsou tak standardizovány, tak na to chce myslet a vyhnout se zbytečnému nepříjennému překvapení.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    btw. když už jsme u toho, tak jsem teď oběma dcerám dělal mBank dětský účet - je tam bonus 700 Kč (stačí jedna platba kartou) a Niceboy náramek za 199 Kč s kódem MBANKNARAMEK - speciálně pro mladší mi to přijde lepší než karta, kterou by ztratila velmi pravděpodobně dřív než později - zatímco náramek má na ruce a může s ním v pohodě platit :) plus jí baví s tím machrovat.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: já stejně vysávám všechny kreditky na záčátku období na Revolut (tím zaplatím na poště, náklad na vysání všech kreditek je 104 Kč) a peníze z nich dávám na spořák, abych pak inkasoval úroky. Takže klidně nějaký hotel zaplatím debetkou, navíc třeba ČSOB má teď 10 % vratku u plateb přes Booking.

Takže pro mne má využití Partners, mBank i Revolut :D. Jen to využití je u mne asi trošku jiné, než u běžné populace. A kartu s kurzem asociace bez příplatku mít v prstenu (hodí se mi třeba v termálech v Maďarsku, kdy si nemusím běhat pro kartu do skříňky) se taky hodí. Partners tam nedostanu, protože je to Visa. A kombinace VISA s extra dobrým kurzem s MC s velmi dobrým kurzem se určitě taky hodí, už se mi párkrát stalo, že někde brali jen jednu asociaci, ale opět, jsou to destinace, kam normální lidi nejezdí
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Jojo, je MC a ty kurzy jsou MC asociace. Strop na kreditku je až 500k.
    Kurz u Partners je ale zatím jen na debitku, ne? Teď jsem třeba rezervoval hotel, kde se platí dopředu - tam se mi více hodí dobrý kurz na kreditce. Plus bezúročné období je to na nějaké spořícím účtě.
    Revolut trochu ztrácí využití (-;
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: tak dle příjmu mi nakonec schválili tu na 50 000 Kč, má přijít do 10 dnů.

S těmi kurzy je to složitější. Jasně, pokud má nastavené kurzy asociace, tak na tom neprodělá, prostě, co asociace přeúčtuje, banka uhradí, šul-nul.

U jiných kurzů může prodělat, na druhou stranu za akceptaci karty má nějaký zisk, takže u kurzu ECB (Partners jede dle kurzů ECB nikoliv ČNB, ale předpokládám, že by se neměly výrazně lišit) sice lehce prodělá na kurzu, na druhou stranu by to měl dorovnat zisk z akceptace karty. Klient bude zvyklý takovou kartou více platit, většina klientů má jednu "hlavní" kartu (v této diskusní skupině opravdu nejsou "normální klienti"), takže lze očekávat vyšší obraty i u tuzemských plateb.
    Také měny, které nejsou v kurzovním lístku ECB jede Partners dle kurzů asociace, takže na těch neprodělává, v těch ale asi nebudou významné útraty.

Cestovní pojištění mám lepší u jiných bank, zrovna jsem žádal o potvrzení, že moje pojistka je na nejméně 2 miliony liber a kryje výletní plavbu a to byly schopny splnit jen KB a ČSOB, salonků mám neurékom, jen od Rafiky mám 40 vstupů za rok (5 účtů, po 2 kartách, každá 4 vstupy), pak ČSOB, Erste, KB...

Suma sumárum, jednotlivě každou z výhod mBank karty mám jinde (salonky u ostatních bank, aktuálně zejména u Raifky, kurz u Partners, kreditku mám třeba u KB na 150 000 Kč kvůli autopůjčovně....) lépe, ale mít na jedné kartě vše blízko optimu se hodí. Rád platím prstenem, takže místo debetky Svět si tam nahraju kreditku Travel (snad je MC?).
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Tak jasně, že nízký limit nedává určité výhody a špatně se bude plnit podmínka obratu, ale výhody na něm nezáleží (-;
    Ad kurzy ČNB versus asociace: jestli dobře chápu, tak cokoli nad kurz asociace je zisk, cokoli pod něj je ztráta banky.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: měl jsem "předschváleno" 50 000 Kč, no, neprošlo. Novou jsem, na radu "Jana" dal taky 50 000 Kč a uvidíme. Ono v zásadě méně nedává smysl, kdybych někdy potřeboval kreditku v zahraničí, třeba kvůli půjčení auta, tak chci takovou, kde se dá zablokovat půjčovnou požadovaná jistina a to i 50 tisíc není nic moc. Kurz je dobrý, ale lepší, než Partners nebude (a hádám, že spíše o fous horší, protože Partners má střed, kdeždo mBank má kurz karetní společnosti, pokud to správně chápu), takže v zásadě není to pro mne must-have a přebíjet ji nebude dávat smysl.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Tak já převáděl mKreditku Plus (Master Card) na Travel, abych nemusel plnit obraty na každé z nich.
    To máš tak vysoké limity na nich? Píší, že limit na té nové může být jen 10k (-;
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Oprava - volal Jano
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: jo, zamítnuto (jsem celkem přeúvěrován, mám 8 kreditek), volal mi jakýsi Já l, že to zkusíme s doložením příjmu, tak uvidíme
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: to je cajk, tak to bych si mohl otestovat. už nějaký čas žádnou kreditku nemám a nějakou mít se může vždycky hodit, že jo...
    NELDE
    NELDE --- ---
    Jinak bacha, i když většina nastavení je zachována, limity mám defaultní.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Zajímavé, tohle ani neinzerují:
    Máme radost, že jste se rozhodli sjednat si naši mKreditku Travel, a doufáme, že vám její výhody přinesou mnoho užitku.
    Jedním z velkých benefitů mKreditky Travel jsou platby v cizích měnách bez jakékoliv přirážky ke směnnému kurzu. Co když však potřebujete hotovost? Kreditní karty se na výběry z bankomatů příliš nehodí, protože na takto vybrané peníze se nevztahuje bezúročné období. Debetní karty zase nenabízí tak výhodný kurz. My jsme se ale rozhodli vyřešit i tento problém!
    Na vaší debetní kartě (a pokud jich máte více, tak dokonce na všech) jsme vám s okamžitou platností snížili přirážku ke směnnému kurzu na 0 %. Pozor, platí to pouze pro výběry z bankomatů.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Jinak ty lepší kurzy ještě na stránkách nemají (-; Ty budou až zítra (-;
    Žádost na změnu mKreditky Plus na mKreditku Travel provedena.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: (1) Tohle má mít ještě lepší kurzy než Svět (2) jsou tam bonusy jako pojištění a salonky
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: já mám "starou" kartu Svět, tak to úplně nutně nepotřebuju, ale jinak bych do toho asi šel
    NELDE
    NELDE --- ---
    Ode dneška má být možnost žádat o Kreditku Travel. Už jste to někdo zkusil?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    C8400: Jo. Ale teď jsem to zkusil na jiném zařízení v Edge a je to tam taky po polski.
    C8400
    C8400 --- ---
    PRAASHEK: Používáš taky Firefox?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    C8400: spíš mě zajímalo, jestli může být tahle chyba třeba součástí jenom mého přihlášení/účtu. Ale i tak to je teda dost wtf.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam