• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BOBASH: Hele, pokazdy kdyz jsem v servisu se ptam jestli mi nejakej dil umej opravit misto aby ho vymenili za novej. Pokazdy, naposledy dnes rano, mam tam auto kvuli vadnymu parkovacimu senzoru. A pokazdy mi odpovedej ze to neni mozny. V cesku ta odpoved neni odpovedi, tam mi to nabidnou sami od sebe. Lip to uz napsat neumim, to je proste realita ve ktery ziju.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    BLOWUP: Viz další příspěvek. Volvo normálně repasy oficiálně dělá.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BOBASH: urcite ;-)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    BLOWUP: Pravidla pro autorizovanej servis Volvo jsou stejný u nás a ve Švýcarsku, nedokážu si moc představit, že by ti ve Volvu nabídli něco jinýho než originální Volvo díly.

    Pokud to teda nebyl originální Volvo repas a ty akorát nemeleš kraviny, protože jsi zrovna v Čechách opravoval něco na co repas je, a ve Švýcarsku něco, na co repas není...
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BOBASH: Meles hovna, bro :-) V obou pripadech jde o oficialni garaz Volvo, do jinejch nechodim.

    Je stejne zajimavy, jak proste v urcitych pripadech maj lidi na nyxu tendenci pro stromy nevidet les a zacnou mlit nejaky pindy o Svycarsku, i kdyz jde o informaci o ktery proste nic netusej ale neco halt odpovedet musej za kazdou cenu :-) Takovej "Comodor Falkon Syndrom" rekl bych :-)

    (To samy plati i pro nemecko, pro tvoji informaci, tam uz jsem taky nechaval auto servisovat (jo, taky v autorizovany Volvo garazi)).
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    MESTREY_: Nevidím zásadní důvod, proč ne. Časem budou sice ještě levnější a zůstatková hodnota bude drasticky padat zvlášť u menších baterek, ale do města je ta věc fajn.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: ne, neurazi. To je jak u blbejch na pude :-)
    [BLOWUP @ Elektromobily]
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Přitom ty Švýcaři, co znám, si opravují auta na denní bázi. Pravda,jezděj spíš v John Deerech, než Volvem, ale aspoň v tý vesnici v Zugu, kam občas zavítám, má vercajk ve stodole každej sedlák a nebojí se ho použít.
    MESTREY_
    MESTREY_ --- ---
    Koupit lehce jetou i3 na cestovani po meste ci ne? Ceny zacinaji byt rozumne, s odpoctem DPH.
    MESTREY_
    MESTREY_ --- ---
    BLOWUP: Jeden vyborny albansky garazista zde: https://youtube.com/channel/UCtEVJt0r0akdubSmLZhqf7A

    Repase dela samozrejme take.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    BOBASH: offtopic, ale zas jedna z tych domen s nestastnym nazvom ferrari part sex change :)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    Jinak samozřejmě použitý a repasovaný díly jsou jenom pro chudý lidi z východní Evropy...

    Ferrari Parts Exchange New, OEM, and Reproduced hard to find parts
    https://www.ferraripartsexchange.com/
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    BLOWUP: tebe uráží, že u nás ti nabízí něco navíc? tedy ekonomičtější a ekologičtější cestu opravou? My co máme zkušenost jen z východu (nevím, kde ty svoje statistický data o většině a menšině bereš) jsme naopak rádi, že máme možnost volby nové/repasované/oprava/vrakáč. Volvo je super příklad - Volvo mám posledních cca 15 let (už 3.vůz, poslední jsem kupoval nový) a místo ježdění do Volva, kde jsou "vyměňovači" jezdím do T6R, kde jsou skuteční profíci a autu rozumí.. cenově je to skoro na stejno.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    BLOWUP: Jenomže tvůj původní post je úplně mimo a vychází z tvojí namyšlený představy, že díky tomu, že ŽIJEŠ VE ŠVÝCARSKU, tak víš všechno líp, respektive z dojmu, že my tady daleko na východě řešíme nějaký repasy, který vy ó úžasní Švýcaři neřešíte.

    Řeč byla o repasích baterek v elektromobilech, což je věc, kterou dělají nebo aspoň plánují všechny automobilky. Samozřejmě budou i punkovější verze repasů, který se budou dělat v garáži, ale taky budou repasy, na kterých bude nálepka "Volvo".

    A o tom, že ti v česku oficiální Volvo nabídne nějakou non-Volvo repasi, silně pochybuju. Spíš mícháš to, že ve Švýcarsku jezdíš do Volva (který ti pouze oficiální Volvo díl nabídne i tady, i když možná to bude repas s nálepkou Volvo) a tady jezdíš ke garážníkovi.

    Jinak teda ta země, kde je přístup k těmhle věcem divnej, je spíš Švýcarsko než my. Pokud vím, tak i na poměry západní Evropy je ve Švýcarsku extrémní přístup k neopravování, ale měnění věcí, ať už jde o díly nebo celý zařízení (včetně aut).
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BOBASH: jj, akorat to neni to o cem se tu bavime, kdyztak si precti muj prvni vstup. Ja znam na rozdil od vetsiny z vas halt oboji prostredi, a moje poznamka znela, ze posuzovat to jak funguje svet podle ceska nebo jinyho statu vychodni evropy neni uplne univerzalne platna metoda.

    V cesku mi oficialni Volvo garazista rovnou nabidne jestli chci "original Volvo dil" nebo "repasi" a cenovej rozdil je vetsinou dost podstatnej. Tady mi zadnou repasi ani nezmini, proste existuje jenom originalni dil. To ze ho Volvo necha vyrobit v Bangladesi nebo kdovikde je proste dnesni globalni svet, ale to me nezajima a ani to neni tema o kterym mluvim.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    BLOWUP: Určitý typy dílů se repasujou všude, to už ti tady napsalo několik lidí. Leckdy i u automobilek.

    Což je třeba případ těch baterií. Nebo právě věcí typu převodky řízení, který sestávají z něčeho, co se neopotřebovává a dá se to používat skoro donekonečna, a něčeho, co je v tom potřeba vyměnit.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BOBASH: Tim si prave nejsem tak jistej :-) Volvo garaz kam chodim to neobjednava u Fritze, ale u Volva. Kde to objednava Volvo nevim a je mi to jedno, ale proste nejde o to co tu nazyvate "repase" coby sedej trh. Teda, nedavno jsem mel problem s jednim kolem, ktery ztracelo vzduch, a nechaval jsem si to kontrolovat v jednom pneu servisu vedle kancelare. Typicky, dva Albanci, dvur plnej aut, tak tam bych ty repase i cekal :-)
    Tam jsou ale zakaznici z ty samy socialni vrstvy, vsichni vypadaj jako by prave dopadlovali z Albanie.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    BLOWUP: Rozdíl je jen v tom, že u vás dělá ten Pepa, co to umí opravit, pro Fritze, co má na to firmu, web, kurýra, kterýho si objednáš a vyzvedne ti starej díl, a hotovou věc ti pošle v hezký krabičce.

    To, co se stane s tím dílem, je úplně stejný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam