• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    Šílený :)

    Quickest American Car Ever: Demon 170 vs Lucid Sapphire VHT & Asphalt — Cammisa Ultimate Drag Race
    https://www.youtube.com/watch?v=KE20h6v0fSQ
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    NIKDAS: JLR krachuje? Moc to nesleduju, ale neměli rekordní minulý kvartál a před tím rekordní ten předešlý?
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    NIKDAS: Platila pojišťovna, která starou baterii nechá repasovat a prodá za takovou cenu, že se to vyplatí udelat takhle?
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    NIKDAS: samozřejmě neručím za pravost, ale co jsem tam četl, tak nikdo pravost nezpochybňoval (a to jsou všechno lidi vlastnící jaguar BEV.).
    A docela mě udivila ta levná práce, jen 600 liber, to se u JLR platí jen za pozdrav :D

    *Nechápu proč do toho šel, když za 27k liber koupí novější model toho stejnyho auta a ještě v záruce.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    Na Jaguarskejch forech nejakej uživatel poslal fakturu, co dostal za vyměnu baterie, měl jí už po záruce, takže ho to vyšlo na 27k liber.
    Kromě toho, že nechápu, proč do toho šel (obzvlášť v autorizáku), tak mi fakt nejde do hlavy, proč JLR nemá nějakej system repasovani baterek. To je fakt hroznej dinosaurus a nedivím se, že krachujou.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Tohle dohadování každýho akorát otravuje. Jádro a laciný EV pro všechny!
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Ale proc to sem davam:

    Scientists want the Paris Olympics to dump Toyota’s Mirai as an official car. Here’s why
    https://edition.cnn.com/2024/07/11/climate/toyota-mirai-paris-olympics-car-hydrogen-climate-intl/index.html

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Jojo, stlaceny vodik...

    Explosion and fire severely damages hydrogen refuelling station in Germany just days after it opened to the public | Hydrogen Insight
    https://www.hydrogeninsight.com/transport/explosion-and-fire-severely-damages-hydrogen-refuelling-station-in-germany-just-days-after-it-opened-to-the-public/2-1-1667531?zephr_sso_ott=luFO7J

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    CERBERUS: Nemám FSD, protože EU, špička v regulacích 🤦‍♂️. Autopilot je tu na klikaté okresce nebezpečný, jede 90 po libovolně klikaté silnici a nechá se vynést i daleko za střed. K tomu neumí včas snížit rychlost před vesnicí na 50, nebo se po vesnici vrátit na 90. Na dálnici je to super.
    CERBERUS
    CERBERUS --- ---
    JYRKA: FSD mi v v kolone nikdy nedelalo zachranarskou ulicku - vzdycky se tlaci na stred pruhu ve kterym je (coz je problem kvuli zachranarum i motorkarum).

    LAUNCHER: Pri jizde na dalnici se mi stava ze kdyz FSD vybira zatacku, tak se nedrzi uplne uprostred pruhu, ale naopak se nechava "vynest" a tim se obcas priblizuje k autum co jsou v sousednim pruhu - popravde docela neprijemny pocit, zvlast kdyz to auto vedle nas je neco jako F350 / kamion apod :)

    Celkove je to s FSD jak kdyz ridi vyplaseny novacek - ve vetsim provozu jsem FSD nechal ridit jen parkrat a zase to zkusim az po dalsim update ...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    LAUNCHER: základní autopilot imo záchranářské uličky nedrží, snaží se jet uprostřed pruhu. Pokaždé musím přepnout na tempomat a uhnout na stranu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DZODZO: 1) Tohle IMHO jeli jen na tempomat. Funguje mi uzasne, krasne plynule jede za autem vepredu, navic muze klidne jet bez cukani i 1km/h, protoze EV. Mmch jeste pred rokem to auto ve stejne situaci poskakovalo, ted uz takhle.

    2) IMHO / pocitove, hard data nemam: Resi o okolni auta. Prijde mi, ze se AP nelibi, kdyz se k nemu z boku nekdo priblizuje, snazi se mu spis uhnout. Pokud auto pred nim nejak vykrouti zatacku kolem retarderu ve meste, udela podobny manevr, ac by si jinak netroufl.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    DZODZO: Kdyz zapnes autopilot, tak se hned vrati doprostred pruhu. V zacpach je dobrej tempomat, ale mohl by reagovat rychleji.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    vcera na D1 v zacpe pred brnom bola v pravom pruhu predo mnou madarska biela TMY a vedla nej v lavom belgicka biela TMY :)

    neviem ci sli na autopilot, ale ulicku pre zachranarov dodrzovali, berie autopilot jazdu v pruhoch aj podla ostatnych aut alebo sa riadi iba podla pruhov na silnici? jazdite niekto takto v zacpe?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Rytmusovi shořelo auto na dálnici, podařilo se mu vyváznout bez zranění - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/revue/spolecnost/rymus-auto-defender-vybuch.A240713_135539_lidicky_nh

    Auto je Defik, hned druhy odstavec clanku. Nejdriv jsem mel radost, ze doba pokrocila a uz je tam v diskuzi malo posts, kde lide chybne odtusi EV. No... radost mi nevydrzela dlouho. Ono je v te diskuzi bohuzel docela hodne hejters co mu preji aby v tom aute zustal, pripadne preji aby tam zustala jeho zena a dite, atp (mmnt, verim ze to pozdeji nekdo promaze). Cekal bych, ze v CZ budeme dal 🙄 Tak snad priste... (Jeho hudbu neposloucham, ale nic proti ni nemam; nic o nem nevim... ale uff.)
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    Je neděle, tak snad prominete :)

    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    DOCKINEZ: Hele, ja nevim, ale moje ex jezdi se zdemolovanym zpetnym zrcatkem uz asi mesic (to vim protoze me syn vezl jejim autem do garaze na prevzeti auta) uplne v pohode. Osobne kdyby me zastavila policie tak bych jim rekl, ze se to prave stalo, whatever.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Americani ukradli jmeno jim tak oni ho kradou Francouzum :D #kecy
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    Chorvatský startup připravuje samořiditelné taxi Verne | WIRED
    https://www.wired.cz/news-beat/chorvatsky-startup-pripravuje-samoriditelne-taxi-verne
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    😊😊😊👍

    BYD Yangwang U9: The Reasonably Priced Hypercar!
    https://youtu.be/wHWXx1KsvVY?si=PTeTgrRmiIQxvNbF
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam