• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    FEDAJKIN: lepší než aims to develop :)
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    PEPAZZ: keyword: "is developing"
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    BYD predicts rapid EV growth in Germany, Europe’s largest auto market, within the next six months. With EVs starting at around $30,000 (25,000 euros), BYD expects to win over German buyers quickly.

Li criticized the tariffs, saying the buyers lose in the long run, but added that BYD will begin building cars in Hungary in 2025.

“I think we will become an important market participant here in Europe,” Li told FAS. The company is already expanding its sales team in Germany as it looks to gain a foothold in Europe’s largest auto market
    BYD to break into Europe's largest auto market with $30,000 EVs
    https://electrek.co/2024/10/14/byd-break-into-europes-largest-auto-market-30000-evs/
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Hyundai Motor is developing ultra-high-capacity LFP batteries to power upcoming low-cost Hyundai and Kia BEVs.
    Hyundai aims to maximize cell capacity, planning to develop LFP batteries with an energy density of around 300 Wh/kg by 2025.

Hyundai to develop industry-leading 300Wh/kg LFP EV batteries
    https://electrek.co/2024/10/14/hyundai-develop-industry-leading-300wh-kg-lfp-ev-batteries/
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    MAGE: zajimalo by mě na co s tou novou verzi čekají? možná proste jen mel vetsi prioritu CT a Cyberrobotaxi
    MAGE
    MAGE --- ---
    Tesla zacala nabizet do Y treti radu sedacek
    Cekal bych ze pockaji az bude nova verze…

Tesla uvedla důležitou novinku u svého neprodávanějšího Modelu Y. Radost budou mít hlavně velké rodiny - Garáž.cz
    https://www.garaz.cz/clanek/novinky-ze-sveta-automobilek-tesla-uvedla-dulezitou-novinku-u-sveho-neprodavanejsiho-modelu-y-radost-budou-mit-hlavne-velke-rodiny-21013478
    MAGE
    MAGE --- ---
    PEPAZZ: tak bud si to skodovka prolobuje nebo bude muset zlevnit tak o 200k =)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    MAGE: bude druhé kolo, ví se?
    RSZ
    RSZ --- ---
    Pro pracovní nabíječky/wb jsem měl vybraný jako cpo sys. ChargeUp, trochu se ale změnila situace a hledám spíš nějaký systém provozovaný on prem. Není tu někdo z oboru, kdo by měl chuť na půlhodinový call?
    NIMBUS
    NIMBUS --- ---
    Tesla is Struggling to Find Buyers for the $79,990 Cybertruck, Finishes Entire US Reservation List in 9 Days | Torque News
    https://www.torquenews.com/11826/tesla-struggling-find-buyers-79990-cybertruck-finishes-entire-us-reservation-list-9-days

Zajímavé. Stejně asi splasnkne Aptera (jestli se vůbec někdy začne vyrábět)... Kolika lidem se od preorderu změnila životní situace /trh se taky za pět let značně změnil a to v Evropě asi ještě dva roky nebude ;-)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    Sakra, doufal jsem, ze si koupim tesla y v slibovane nove verzi. No nic,.holt moje plnolete auto bude muset vydrzet dal :(
    MAGE
    MAGE --- ---
    party's over
    Je konec. A předčasný. Češi vyčerpali dotace na elektromobily za pouhých 7 měsíců, žně měla hlavně jedna značka - Garáž.cz
    https://www.garaz.cz/clanek/novinky-je-konec-a-predcasny-cesi-vycerpali-dotace-na-elektromobily-za-pouhych-7-mesicu-zne-mela-hlavne-jedna-znacka-21013474
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    W_NOICE78: imho to je kompilát několika videí, teda pokud si tesla neumí přebarvit vnější lak z bílé na červenou v případě striku (což by bylo docela originální :) )
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    MAGE: To uz se tu resilo mockrat, ze FSD v EU nefunguje a jiny znacky maji lepsi asistenty jizdy. Dostal strike, aby to byla senzace do videa, za normalnich okolnosti ho tak snadno nedostanes.
    Stejny FSD co maji v US bude mozna v EU az pristi rok.

Q1 2025
    - FSD in Europe (pending regulatory approval)
    Updated Strike System

With FSD v12.4, Tesla has also updated its Autopilot Suspension feature which is designed to enforce the responsible use of FSD.

The current system lets the driver receive up to five strikes (three strikes for vehicles without a cabin camera) before Autopilot and FSD become unavailable. If that happens, then FSD is unavailable for one week. Strikes are only removed once the driver has accrued five strikes, or when Tesla wipes out strikes for everyone, which happens about twice a year.

The new system is more gracious about removing strikes. The vehicle will continue to issue strikes whenever the driver isn't paying attention, however, now the vehicle will gradually remove strikes for the driver after a certain period of time.

Tesla states that one strike will be removed for each 7-day period the driver goes without receiving a strike. So if FSD gets disabled due to strikes, the driver will still go one week without FSD, although now strikes are removed on an ongoing basis. This new strike system is expected to apply to vehicles with and without a cabin camera.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    W_NOICE78: OK, fair enough.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    DOCKINEZ: Tak Tesla fan boys jsou na hlavu, ale to co predvadi Pultzner je na facku.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    W_NOICE78: No ty komentáře osočující z toho, že „nemá rád Teslu“ jsou kapitola sama o sobě. Spíš mi to přijde jako kvílení sektářů, kterým šáhneš na modlu.

Co ne-fanboy od nátury (fandovství jako fenomén mě míjí tak nějak z podstaty, tím méně se mě dotýká fandovství nějaký značky) jsem video poslechl, nějaký výtky zaznamenal, ale nepřišlo mi to jako cokoliv, kvůli čemu bych si Teslu nekoupil.
    MAGE
    MAGE --- ---
    W_NOICE78: Hmm tak dostal strike za to ze necumi na cestu to je mozna jeste horsi, kor u tesly kde si toho musim dost vysmrdlat na displeji. Asistenti maji asistovat a ne buzerovat.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    MAGE: Ttento test je delanej ve prospech Skody. Zadny psi kusy delat nemusi. Precti si komentare, pod videem. Docela dostal bidu.
    KURE
    KURE --- ---
    CERMI_FOX: jj, "false pozitiv" u automatickýho brždění je dost nepříjemná věc. Už se mi to stalo, naštěstí za mnou nikdo nebyl, takže bez následků. A soudě podle toho co říkaj lidi kolem mě, se to prostě stává.
    Věřím že zrovna u těch brzd je to celkově pozitivní funkce, ale u hlídání pruhů si tak jistej nejsem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam