Dneska mi Tesla "zachranila krk" (a hned teda 2x, protoze cela situace zahrnovala 2 Tesly) - po tom co jsem si vystal na krizovatce cervenou a skocila mi konecne zelena sipka na odboceni vlevo, tak pani z kolmeho smeru prehlidla (nebo se rozhodla ignorovat) cervenou ktera ji naskocila aby nam ostatnim umoznila prujezd a na vlastni kuzi jsem si zkusil to, ze nouzove brzdeni funguje skvele jak pri sviznejsim rozjezdu na semaforu (moje TM3) tak i kdyz jedete 60+km/h (pani co projizdela na cervenou s TMY). Na moji strane auto reagovalo uplne samo a podle vyrazu pani ridicky v TMY a jejiho spolujezdce bych odhadoval ze TMY brzila taky plne autonomne.
Co me prekvapilo bylo, ze pri zkoumani zaznamu (ktery moje Tesla sama poridila) nebylo to auto co na nas najelo videt az do okamziku kdy uz moje Tesla brzdila. Obe auta zastavila tak, ze kdyby pani mela jen o cca metr delsi brzdnou drahu, tak je o 2 Tesly min ...
Situace to byla hodne podobna teto:
https://youtu.be/KHvLFujWBeg?t=132 , jen v mem pripade to probehlo s ditetem a manzelkou na palube za slunecneho dne :-).