• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    Vitejte v boardu Elektromobily!

Prosim dodrzujme stejna rules*, jako napriklad v obdobnych subreddits na Redditu.

1) Zadne vulgarity.
    2) Toto je SFW board.
    3) Bez ICE prosim, na to jsou na Nyxu vhodnejsi boardy.
    4) Toto neni vhodny board pro napr. vase culture wars proti EV.
    5) Board je urceny primarne pro majitele EV a zajemce o nakup EV. Omladina "az mi bude 18+" tez vitana, fandim vam. Chapu nutkani napsat nam, ze si to nikdy nekoupite, nebo jeste nekoupite, ale prosim vyuzijte jine boards. Uvazujte, jak by to tu vypadalo, kdyby nam sem tohle napsal kazdy z uzivatelu Nyxu.
    6) Idealne drzme diskuzi v pratelskem duchu.
    7) Mit nazor na CN automobilky, Elona Muska, temnou minulost nekterych DE a IT automobilek, Henryho Forda I atd, muzete. Ale prosim snazte se neprekrocit bod #6, nebo dokonce bod #1. Pro tyto ucely prosim vyhledejte boardy vhodne pro ostrou socialni nebo politickou kritiku.

Diky za pochopeni 🤦‍♂️ Pozor, druhé varování může být za 7 dnů RO i hůře.

Prejeme prijemnou zabavu 🚗🔋 a hlavne bezpecne kilometry za volantem / s autopilotem.

* Work in progress
    rozbalit záhlaví
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    W_NOICE78: OK, fair enough.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    DOCKINEZ: Tak Tesla fan boys jsou na hlavu, ale to co predvadi Pultzner je na facku.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    W_NOICE78: No ty komentáře osočující z toho, že „nemá rád Teslu“ jsou kapitola sama o sobě. Spíš mi to přijde jako kvílení sektářů, kterým šáhneš na modlu.

Co ne-fanboy od nátury (fandovství jako fenomén mě míjí tak nějak z podstaty, tím méně se mě dotýká fandovství nějaký značky) jsem video poslechl, nějaký výtky zaznamenal, ale nepřišlo mi to jako cokoliv, kvůli čemu bych si Teslu nekoupil.
    MAGE
    MAGE --- ---
    W_NOICE78: Hmm tak dostal strike za to ze necumi na cestu to je mozna jeste horsi, kor u tesly kde si toho musim dost vysmrdlat na displeji. Asistenti maji asistovat a ne buzerovat.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    MAGE: Ttento test je delanej ve prospech Skody. Zadny psi kusy delat nemusi. Precti si komentare, pod videem. Docela dostal bidu.
    KURE
    KURE --- ---
    CERMI_FOX: jj, "false pozitiv" u automatickýho brždění je dost nepříjemná věc. Už se mi to stalo, naštěstí za mnou nikdo nebyl, takže bez následků. A soudě podle toho co říkaj lidi kolem mě, se to prostě stává.
    Věřím že zrovna u těch brzd je to celkově pozitivní funkce, ale u hlídání pruhů si tak jistej nejsem.
    MAGE
    MAGE --- ---
    CERMI_FOX: Ja bych to s tou virou neprehanel, aspon u soucasne Y
    Je to cca v pulce videa co musi delat za psi kusy a jeste dostane ban do konce jizdy…

Dálniční DUEL: Škoda Enyaq vs. Tesla Model Y
    https://youtu.be/y6EmurBWuT4?si=7YxsxRzHtHBnHXVq
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CERMI_FOX: Díky za doplnění.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    DOCKINEZ: to musí asistent ale umět opravdu asistovat a ne spíš škodit. Z půjčených aut vybavených těmito chytristikami mám dost špatné zkušenosti, má to jedinou výhodu, a to, že mě to udržovalo v pozoru a napětí, protože jsem nevěděl, kdy tomu něco přeletí přes senzor a z ničeho nic dupne na brzdu (detekce překážek při jízdě po naštěstí prázdné silnici) nebo se pokusi strhnout volant pod protijedoucí kamion (detekce jízdních pruhů na silnici bez nakreslené krajnice).
    Ale věřím, že tesla tohle bude mít vyřešený mnohem líp jak VW nebo ford :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CERBERUS: Dobrý!

Já si furt říkám, že tyhle asistenty nepotřebuju, protože přece jezdím opatrně. Ale pravda je taková, že můžu jezdit sebeopatrněji, ale furt mě může sejmout nějaký auto, jehož řidič se rozhodne třeba zrovna nerespektovat červenou nebo vyjet na cestu se zbytkáčem.

Díky za tyhle příhody s dobrým koncem, takhle ty asistenty vezmu snáz na milost :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    KURE: pravda
    KURE
    KURE --- ---
    PEPAZZ: top talent, manager se zkušenostma v oboru za 120kKc mesicne ti přijde jako málo levný? Takovej člověk v usa nebo evropě bude stát 3x tolik
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    LAUNCHER: jo to už neni takova designovka jako 5tka
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Auto hezký, ale radši mám auta s většími bateriemi. YMMV. Jestli dobře chápu, tak 4 je SUV od 5.

FIRST LOOK: New Renault 4 – Retro Done Right?
    https://youtu.be/bN-ED-6MEwI?si=1GBn2Ql3Uxcddmrw
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    levna pracovní sila v Číně? hmm
    Xpeng ramps up robotaxi efforts, looking for top talent - CnEVPost
    https://cnevpost.com/2024/10/10/xpeng-ramps-up-robotaxi-efforts-looking-talent/

The position requires the candidate to have experience in a global tier-1 robotaxi company, involvement in unmanned robotaxi operations and self-driving operations system building, as well as experience in managing a team of 20-50 people, the report noted.

The company is offering a monthly salary range of RMB 40,000 ($5,650) to RMB 60,000 for the position, with 15 months of salary per year, topping out at nearly RMB 1 million per year.
    CERBERUS
    CERBERUS --- ---
    Dneska mi Tesla "zachranila krk" (a hned teda 2x, protoze cela situace zahrnovala 2 Tesly) - po tom co jsem si vystal na krizovatce cervenou a skocila mi konecne zelena sipka na odboceni vlevo, tak pani z kolmeho smeru prehlidla (nebo se rozhodla ignorovat) cervenou ktera ji naskocila aby nam ostatnim umoznila prujezd a na vlastni kuzi jsem si zkusil to, ze nouzove brzdeni funguje skvele jak pri sviznejsim rozjezdu na semaforu (moje TM3) tak i kdyz jedete 60+km/h (pani co projizdela na cervenou s TMY). Na moji strane auto reagovalo uplne samo a podle vyrazu pani ridicky v TMY a jejiho spolujezdce bych odhadoval ze TMY brzila taky plne autonomne.

Co me prekvapilo bylo, ze pri zkoumani zaznamu (ktery moje Tesla sama poridila) nebylo to auto co na nas najelo videt az do okamziku kdy uz moje Tesla brzdila. Obe auta zastavila tak, ze kdyby pani mela jen o cca metr delsi brzdnou drahu, tak je o 2 Tesly min ...

Situace to byla hodne podobna teto: https://youtu.be/KHvLFujWBeg?t=132 , jen v mem pripade to probehlo s ditetem a manzelkou na palube za slunecneho dne :-).
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Jen pro zajímavost...
    China is First Country to Sell Over a Million Electric Vehicles in a Month
    https://electriccarsreport.com/2024/09/china-is-first-country-to-sell-over-a-million-electric-vehicles-in-a-month/#:~:text=EV%20sales%20in%20China%20are%20now%2033%%20higher%20this%20year

"Good morning with good news: Global EV sales rose 20% in August 2024, compared to August 2023! EVs reached ~22% of the global market."
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    Stejně jako běžné baterie, jen ve velkém: palivové kartuše od Toyoty rychle natankují (nejen) auto | CHIP.cz
    https://www.chip.cz/stejne-jako-bezne-baterie-jen-ve-velkem-palivove-kartuse-od-toyoty-rychle-natankuji-nejen-auto
    MAGE
    MAGE --- ---
    Takze klasika, AI v Tesle znamena Anonymous Indians
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    It sure seems like the Optimus robots at Tesla's event were under human control
    https://electrek.co/2024/10/11/it-sure-seems-like-the-optimus-robots-at-teslas-event-were-under-human-control/
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    The Cybercab demos at the event were less impressive than FSD. Tesla chose the Warner Bros studio for a reason.

While these roads look like regular public roads, it’s a private studio set. Tesla doesn’t need to ask California for a self-driving permit to drive there. Tesla has always resisted testing unsupervised self-driving vehicles on California roads, something all other companies developing self-driving technologies are doing. Why? Because it would require them to share their data about disengagement.

Therefore, Tesla tuned FSD to work “unsupervised” on these private roads for the event. Also, I put “unsupervised” in quotes because they were unsupervised from inside the vehicle, but it looks like Tesla had staff tracking the demo vehicles and controlling their departures and arrivals.
    Elon Musk wants you to believe Tesla is about to deliver self-driving without any data | Electrek
    https://electrek.co/2024/10/11/elon-musk-wants-you-to-believe-tesla-is-about-to-deliver-self-driving-without-any-data/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam