• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    DANYSEK: Asi nemáš elektromobil, co? A pokud jo, ne dost dlouho.

Ještě před nedávnem jsi bez aplikace auto prostě nenabil. Do toho stanic nebylo moc, takže jsi musel mít kartičky/účty u všech poskytovatelů a nejlépe zprovozněné předem.

Naprostá klasika: jedu po dálnici, vyhnu se všem u kterých nemám účet, dojedu k nabíječce, i když mám účet, nejde spustit, appka chce update, updatnu, odhlásilo mě to, nevím heslo, zadávám ty obvyklé variace, nejde, musím resetovat heslo, konečně to jde, chci spustit nabíjení, nejde to, platební metoda se rozpojila, zadám znovu kartu, spouštím nabíjení a platím dvojnásobek toho, co člověk, kterej tam má placený účet.

Opravdu ti tenhle příběh připomíná supermarket, nebo čerpačku? Kde se dostaneš na polovinu ceny jen proto, že platíš "paušál"? Když ale platíš paušál, nedojedeš skoro nikam, protože rychlonabíječek je v ČR pětapůl.

Jasně, teď už je to trochu lepší, ale pořád hrůza, kdy se pět výrobců pere o mikrorybníček, místo aby spolupracovali a rybník pořádně napustili...Dokud nebude infrastruktura, nebudou zákazníci. Do toho třeba ČEZ byl ještě loni schopnej na dálnice instalovat 50kw nabíječky.

Vtipný jak se na SCH stojej fronty i když je vedle naprosto prázdnej ČEZ, pak všichni brečí do novin, že vytížení nabíječek je 0,05%.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIKDAS: za tim je obycejny "hlad" po datech... o chovani spotrebitele. To fakt neni specifikum elektromobility, stejne funguji i slevovy (vernostni) karticky v kazdym druhym krame. Data maji svou cenu... :-) U tech konvencnich cerpacek to mas taky... sbiras bodiky, natankujes levnejc. A lidi kvuli tomu do ulic nechodi... :D
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    KORKMAZ: Jestli je něco na elektromobilitě opravdu špatně, tak je to tohle kartičkování a slevování apod.

Přijedeš na PRE, máš 1kWh za 23,-kč, pokud si necháš zdarma poslat klíčenku, najednou ji máš za 15 (ceny jsou ilustrativní). Do toho roamingy, když si regneš shell kartu v německu, můžeš nabíjet na českým lidlu za pakatel, když to uděláš v česku, tak to nejde. Pak tuhle metodu zase zablokujou..fakt hrůza.

Kdyby to takhle bylo u čerpaček, tak jde do ulic víc lidí, než v '89.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    SCHWA: Může bejt, že jsem lama, ale to se mi prostě nepodařilo. U ostatních nabíjecích appek jsem uspěl a normálně sosám, ale tady ani ťuk...plus samozřejmě nabíjecí karta přímo od VW...tu stále nemám ani asi po 4 žádostech. Tu od dceřinky Elli normálně mám.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Dobré zprávy z automobilového průmyslu! 😂

Auta váznou, párky jsou hit. "Pracujeme na currywurstovém převratu," hlásí Volkswagen - Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/auta-vaznou-parky-jsou-hit-volkswagen-prodal-rekordni-procet/r~f0b255e0fdbe11efb589ac1f6b220ee8/
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    NTR23: Ja to cele rozchodil z telefonu pres apku. Registrace byla do 24h. Nejsem odberatel.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    KORKMAZ: Sám mám Smart tarif. Registroval jsem se na webu. Objednal čip. V apce se pak přihlášen, a čip spáruj s účtem.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    NTR23: Díky. Tady na to jsem trochu koukal a skoro by to vypadalo, že lze nabíjet skrz ten tarif Start když člověk nemá PRE doma...nicméně aplikace mi to vůbec nedovolila, ani registrovat se. No asi zajdu na pobočku :-(
    NTR23
    NTR23 --- ---
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Sry za spam, ale může mi někdo říct, za kolik se dá nabíjet u PRE pro registrované zákazníky? mně to neukazuje nic, ani možnost nabíjet, nemám u nich totiž přípojku. leda to dělat přes roamingu čezu a to je za AC 11kč (DC u nás neřeším, to mi vyjde lépe si koupit benzín). Díky
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    FSD v EU ze zatim odklada
    Tesla's FSD In Europe Faces More Regulatory Delays
    https://www.notateslaapp.com/news/2586/teslas-fsd-in-europe-faces-more-regulatory-delays
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    JIMIQ: ano s novou karoserii ale asi podobne malou baterkou/dojezdem a stejny m vykonem .. progres 0
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NIKDAS: To je vtipný, hned první na co jsem kliknul nabízí kámoš.

Tak to využiju.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    Objevil jsem zajímavou iniciativu majitelů EV, kteří nabízejí široké veřejnosti seznámení s jejich vozem, potažmo elektromobilitou jako takovou.

Už je tam přes 100 míst k vyzkoušení (někteří nabízejí více vozů), nejčastěji Tesly.

Vyzkoušej elektromobil | Mapotic
    https://www.mapotic.com/vyzkousej-elektromobil
    MISO
    MISO --- ---
    JYRKA: Nejde, nema to apku, ma to modbus interface akurat
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    JYRKA: ze chatgpt obcas blouzni nerozporuji - ja to vim, ale vytahnul si to sem ty... ostatne on jako zdroj miva i ten reddit (krom jineho), coz bych taky nenazyval jako ultimatni zdroj pravdy :D
    Kazdopadne jsme dosli k tomu, ze to minimalne neni obecna vlastnost Mustanga, ale holt mas pech na kus (asi stary software).
    Ze servisy (i autorizovany) obcas zrovnatak stojej za hovno rozporovat taky nebudu... tak zkus vymenit servis :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DANYSEK: Kde bydlíš? Docela rád bych Tě pozval, abys mi, naprostému tupci ukázal, jak:
    - nastavit to nabíjení v mobilní aplikaci. Auto i mobil budeš mít k dispozici
    - donutit to auto, aby se aktualizovalo častěji, než jednou za měsíc (protože servisy ti klidně předají auto s 2 roky starým SW a není jim to blbý)
    Pokud se Ti to povede, máš u mě hodně dobrou flašku dle vlastního výběru.
    Protože ChatGPT a jeho blouznivé odpovědi fakt můžeš chtit použít, ale realita je prostě jiná.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ELIJEN: chatgpt rikas? :-) Jako ano, je tam jista past... verze software, ono holt auto dnes musis aktualizovat podobne jako komp....
    Jo ta ctvrta volba je vtipna, kazdopadne dost veci ktere na prvni pohled nevidis... nebo je treba staci jen povolit v APIM...

JYRKA
    JYRKA --- ---
    BANANABOY: Nemam, nabijecka Tesla, stridac Goodwe. Proto jsem se ptal na tu z Lidlu, jestli to umi.
    Vim, ze to podporuje Pulsar, ale to je 20 k Kc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam