• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    KORKMAZ: Ano, podle všeho jede váš wallbox jen na jednu fázi.. 😒.. Protože 3x16A je těch cca 11kW a tady to bude 1x16A, což je těch cca 3,7kW
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Mně sem nejde nic nahrát, sry

Wallbox je EVmate 01/-3-16
    3x220-240V/50Hz/3x16A/3P+1N+PE/11kW

Jak je to zapojený, tak to nevím, ale objekt má i FVE

Auto je VW passat a tiguan ehybrid modely 2025, jinde to nabíjí v pohodě 11kW (jak veřejně tak i jiný EVmate wallbox, který vypadá opticky totožně). Specifikace výrobce je AC max 11kw a DC 50kW. Obě mezí hodnoty to normálně dosáhne velmi snadno (čez, eon) a bez ohledu na SOC či venkovní T.

Nabíjí to opravdu 3,6-3,7kW (mobilní appka to zaokrouhlí na 4kw, musel jsem si kvůli tomu pustit infotaiment, kde je to detailněji).

Čili kde je problém proč to jede zrovna tady tak pomalu...hádám, že je to zapojený jen na jednu fázi ale výmluvu, že auto je starý je imho kec.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    NTR23: Oprava. Ne 22 kW ale 32 A
    NTR23
    NTR23 --- ---
    KORKMAZ: Hybridy jsou většinou 1F nebo 2F. Proto mají palubní nabíječku 22 kW aby nejely úplně pomalu na té jedné fázi.

Pokud vám to jede 4, patrně to je 1x16A což je 3,6 kW
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    KORKMAZ: Fotku štítku wallboxu + jističe wallboxu + o jaké vozy se jedná.

Je to opravdu 4kW, nebo to je 3,6-3,7kW?
    Máte zapojení wallboxu 1F, nebo 3F?
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Když je na domácí wallboxu EV Mate série čísel a na konci je 11 kW, znamená to že dokáže tímto výkonem i nabíjet? Nám to jde max 4 a dodavatel to odmítá řešit s tím že se jedná o stará vozidla, což je blbost, jsou to dva fungl nový e-hybridy co těch 11 přes AC přijmou bez problémů.
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    LAUNCHER: V2g zatím v čr není a asi dlouho nebude. Renault ho má např ve Francii
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    My 2¢, plést se můžu:

1) Jediné správné nabíjení je takové, kdy baterie z EV balancují grid, protože RES / OZE.

2) Lampy s kabelem pro teď fandím. Ale do budoucna - Jediné správné zahájení #1 je, že neřešíš nějaké manuální strkání kabelu někam. Neřeknu Ti, jestli kontaktně se něco samo zasune do auta / přiblíží k autu, nebo bezdrát. Naopak doufám, že mi tohle někdo časem vysvětlíte, kdo to více hlídáte 😀 Já, taťka z regionu, nabíjím doma 🧑‍🌾

3) Chápu že bezdrat z #2 je v kontradikci s #1, protože ztráty. Ale nějak to půjde věřím, i kdyby se to autimaticky fyzicky zacvakavalo do auta.

4) Skanzenisty bych neřešil vůbec, jednak to je specificky CZ raritka a to i tady málo kde, viz autostráda nad Napoli nebo moderna v Ova či v Plzni. Taky historicky tahají vždy nižší kartu než požadavek EU, jen to chvilku trvá vždycky.
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    JYRKA: Oni využívají kabely, které vedou přímo k lampam a jsou ukládány v rámci rekonstrukce. Tzn investice na rozvedení kabelu minimální. Jen jsou trochu dražší lampy. Jedna se samozřejmě jen o pomalé nabíjení. Více se dá najít v prezentacích z čisté mobility..

Co se týká vymenikovych stanic pro baterky, tato tématika je trochu složitější a obávám se, že většina uživatelů nebude chtít platit pronájem baterky.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KUTAS: Právě že celá infrastruktura, kabely po chodnících a podobně je něco, co mi nedává smysl (a co mnohdy ani nepovolí památkáři, nemluvě o nebezpečí pro opilé chodce).
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    JYRKA: tak já to právě vnímám tak, že nebudeš potřebovat dobíjet rychle u benzínek, když budeš moct dobíjet pomalu a třeba levněji + hlavně ušetříš těch 10 minut na benzínce.
    No uvidíme.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Osobně si myslím, že to jsou vyhozené peníze, že za pár let nic takového potřeba nebude, lidi si nabijou stejně jako dnes u benzínek - rychle a celou baterku.
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    KUTAS: Že by se tento projekt konečně začal naplňovat.. Po snad pěti letech
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Kde si v Praze nabijete auto z lampy. Síť dobíječek pro lidi bez garáže se dál rozšíří
    Kde si v Praze nabijete auto z lampy. Síť dobíječek pro lidi bez garáže se dál rozšíří - Zdopravy.cz
    https://zdopravy.cz/kde-si-v-praze-nabijete-auto-z-lampy-sit-dobijecek-pro-lidi-bez-garaze-se-dal-rozsiri-240228/
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    KORKMAZ: JYRKA: Zas lepsi nez CEZ, ktery posila fakturu za kazde nabijeni zvlast (i kdyz treba nabijis na stejne stanici 2x za sebou, protoze se to prerusilo, nebo protoze jsi z DC presel na AC, at neblokujes.

Nase ucetni je z toho nadsena :D
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KORKMAZ: Chodi to kazdy mesic. Dokonce i kdyz nenabijis, tak to prijde, s nulou k placeni.
    Jsou to dost loseri.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Omlouvám se za další spam ohledně dobíjení PRE. Podařilo se mi získat čip, zaregistrovat do apky a dokonce i nabíjet, ale zatím nevím, jak za to zaplatit. Takže jsem vlastně ujel bez placení :-D Ne že by mě to nějak trápilo, energie doma od nich nemám, ale předpokládám, že přijde nějaká faktura. Nevíte, jak často to chodí? Je to trochu jednorožčí přístup, všude jinde to chce platit kartou hned.
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    COMODOR_FALKON: A co aktuální radary?
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    COMODOR_FALKON, DIM_: Tak další YTuber, Kyle Paul to zkusil replikovat a dělal handsfree rozjezdy s FSD proti namalované silnici opřené o náklaďák…

- Tesla s HW 3 neviděla vůbec nic
    - CT s HW 4 při soumraku (kdy byly barvy banneru a okolí rozdílné) si zdi na poslední chvíli všiml a zabrzdil, ale podle displeje pořád neviděl "zeď", ale spíš "anomálií, co vypadá jako nízká překážka"…

Čímž reálně potvrdil video Marka Robera, že Tesla nepozná namalovanou zeď.
    Na druhou stranu, LIDAR zas za zeď považuje i mlhu nebo vodní tříšť…

Re: Can You Fool A Self Driving Car?
    https://youtu.be/9KyIWpAevNs?si=Sq1P1TXM-3_f7L7k
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Líbí 👍

Xiaomi SU7 Ultra: We Drove The 1,550 HP Road Legal Terror
    https://youtu.be/a3e3-osCNjc?si=ZUq7N5Z4SaGOjaEx
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam