JYRKA: // ucesano pomoci AI od preklepu atp
Dovolím si protipohled:
1. Tohle psali stejní lidé při převzetí X, tehdy ještě Twitteru, Elonem. Poté, co vyhodil 5000 ze 7500 zaměstnanců. Já jsem říkal: počkejme, uvidíme. I tady na Nyxu jsem za to dostal hejt a posměšky od každé kolemjdoucí píšící ikony. To mě ale nezlobí, živí mě někdo jiný než prokrastinující Nyxáci – naštěstí (tím zdravím tu příčetnou, pracovitou a méně ukřičenou většinu Nyxáků). Jak je to dneska s X/Twitterem, už tušíme, ne-li víme. O to víc pobaví hysterický jekot, že ten „hloupý Musk, který Twitter pohřbil“, ho jednak politicky zneužívá a druhak mu dnes už vydělává krásné peníze.
Elon Musk Is Hopelessly Incompetenthttps://stuyspec.com/article/elon-musk-is-hopelessly-incompetent2. Tesla má meziroční pokles -13 %. Bavit se o tom, kolik je to pouze izolovaně za Evropu, nedává smysl.
- Evropa už chrání EU automobilky před Čínou, Tesla byla další na ráně.
- Z Evropy se nenajíš. Jak vypadá globální situace? Tesla -13 % YtY. To rozhodně není dobré. A co udělal globální Rivian (po jeho akvizici od VW, pokud smím být drzý)? -36 % YtY. Aha, takže ještě horší.
3. Chápu, že je teď kdekdo online na Muska zběsilý – protože miliardář, ořezávání tuku, Ukrajina a taky „I Support The Current Thing“, což je momentálně protest proti Muskovi. K tomu levicoví novináři lidi štvou (až 90 % novinářů v USA jsou registrovaní demokraté). Jedna třetina lidí v ČR je přisátá na stát, jinde o fous méně, ale pořád hodně. Ale než půjdete Muskovi rozkopávat bábovičky – ty fiskální deficity jsou hrozné, tak alespoň někdo s tím zkouší něco udělat. Já chápu, že na to mám formální vzdělání a jiní třeba ne, ale ono to donekonečna nejde, viz řecký scénář.
TL;DR: Říkám v klidu – s Teslou nevím, uvidíme, viz bod 1.
4. Samozřejmě se můžu strašlivě plést a je nade vše jasné, jak to Musk neumí a Tesla půjde do kytek atd. Pak máte přece jedinečnou příležitost (což s privátním Twitterem nešlo) – zběsile shortovat akcie Tesly. Profit. (Radil bych obezřetnost viz bod 1, ale na Nyxu je tolik chytřejších lidí než já – bez ironie –, že co já vím.)
5. Bonusový bod – Nejvíc mě rozesmála uražená Jourová: „the epitome of banal, bureaucratic evil“ nebo „Podle investigativního novináře ČRo Janka Kroupy, který se kauze několik let věnoval a na kauzu upozornil, je výsledek soudu brilantní práce advokátů a absolutní břídilství policie.[11]“, která dotlačila Univerzitu Karlovu k odchodu z X.
Zdroj:
https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C4%9Bra_Jourov%C3%A1