• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Enyaq taxi
    Elektrický taxi: Škoda Enyaq RS jako každodenní služebák
    https://youtu.be/DtvJiJN0Rv4
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    JYRKA: Tak doufám, že mě nebudete spamovat.

Digital key má Renault už dlouho, ale nyní jen pro fleaty a pro carsharing. Jinak má přijít snad u r4/5 i pro zákazníky.

Asistent je v Meganu/Scénicu anglicky atd. U R5/4 je už komplet v češtině, protože kvuli Google si Renault muset udělat asistenta svého...

Takze nějaký posun je..
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KURE: Enyaq má teď facelift a Elroq sotva vyšel, přičemž první ID s architekturou od Rivianu by mělo jít na trh až 2027. Takže dřív, než 2028 by nepředpokládal.
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    KUTAS: Tak o přesunu výroby některých skodovek to španělska se už pár let ví..
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Mě jen mrzí, že Epiq se má vyrábět ve Španělsku.... takže to není ani moc Pepiq, jako spíš José.
    KURE
    KURE --- ---
    DUKED: diq :)
    mě to zajímá tak nějak povšechně jestli je realny počkat s novym autem na novou generaci.

JYRKA: škoda, dík.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KURE: já to nevím, sorry
    DUKED
    DUKED --- ---
    KURE: Někde jsem četl, že ten nový pepiq má být první škoda s digitálním klíčem
    KURE
    KURE --- ---
    JYRKA: a kdy tk zhruba bude další generace škodováckejch ev? novej enyaq a elroq?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    LAUNCHER: tu Teslu jsem ovlivňoval, koneckonců testovala se převážně moje :)
    Ten digitální klíček u Škody bude. Jen nevím, jestli není tajné kdy, takže to nenapíšu :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JYRKA: U Tesly IMHO férové hodnocení.

Ta nepřítomnost digital key u Škody / leckde - ach jo. Doufám že časem napraví.

Auto z náhledu budeš testovat kdy / doufám že mě v tom přijedeš svézt 😀
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Někdy na přelomu roku jsem se tady zmínil o studii, ve které porovnáváme konektivní služby elektrických aut. Dneska ji naše firma zveřejnila:
    Drive the Future of EV Connectivity: Uncover Key Insights from Leading Models
    https://www.thetrask.com/en/campaigns/drive-the-future-of-ev-connectivity-uncover-key-insights-from-leading-models

(Disclaimer: zatím jsem ji nečetl, přípravoval jsem jen některé test cases. Takže detailní otázky zodpovím, až nebudu mít vysokou teplotu)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    W_NOICE78: Au. Díky za update.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    LAUNCHER: dik uz jsem se dival, pry slevy nejsou, stoji na ne fronty a dodani za rok, tak radeji toho raketaka.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    W_NOICE78: Zkus filtrovat a mrkni na FB. S cenou EV od Skody se pry da kouzlit dobre.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NIKDAS: Cely clanek je po technicke strance hrozne dada, ale tak Forbes proste.

Ac me LIDAR nebere, tak stejne Waymo fandim. Kazda snaha o autopilota dobra. Washington DC v 2026, super ze rozsiruji pokryti:

Waymo plans robotaxi launch in Washington, DC in 2026 | The Verge
    https://www.theverge.com/news/634955/waymo-washington-dc-robotaxi-launch-2026
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Eloq RS 250kW 0-100 5,4s 180km/h top speed, dojezd 550km cena kolem 1.3M
    TMY RWD LR 2025 250 kW 0-100 5,6s, 201m/h top speed, dojezd 622km cena 1.2M
    Nevite za jak dlouho mi toho ELroka vyrobi a jakou dostanu slevu?
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    DIM_: Za světelné roky (jednotka délky, ne času) by zasloužil nakopnout. Jinak na jednu stranu je pravda, že waymo robotaxi určitě funguje líp než Tesla, na druhou stranu HW mají jen prototypy namontované na I-Pacech, kdo ví jak se jim to povede uvést do výroby.
    A ten počet dat nasbíranejch Teslou bych taky nějak nezatracoval, navíc každým dnem přibývají další miliony najetejch km.

JYRKA: Blbec Musk si za 40mld koupil twitter a dostal za to jen celou vládu USA...takže jestli vydělava nebo ne je vedlejší
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    CEEFA: Ja pisu "druhak mu dnes už vydělává krásné peníze". Ty pises "ad revenue growth" a "Twitter generoval domnely zisk". Tzn ja o voze, ty o koze. Nechme to tak.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JYRKA: Diky za opravu VW vs Rivian, mas pravdu. Twitter viz DIM_.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam