• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JYRKA: ten lane assist tam je ale povinne ne? vypnut sa da, ale nie natrvalo... no a co sa tyka kufru, asi nemozes porovnavat sedan a liftback to by si musel porovnavat s Y
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    PEPAZZ: To je jeden z mnoha parametrů. Mně u auta třeba zajímá, jestli má funkční tempomat, který náhodně nebrzdí, jestli nezačne hystericky ječet, když se přiblížíš čáře a nebo jestli má praktický kufr, do kterého můžu dát i psa. Protože to jsou přesně věci, které mě iritujou u Tesly.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PEPAZZ: 10-80%

Doba nabíjení 47 minut platí pro vůz vybavený 80kWh akumulátorem a vychází z teploty akumulátoru/okolí 25 °C (+/-2 °C), při použití 90kW stejnosměrné rychlonabíječky a počátečním stavu nabití 10 %. Skutečná doba nabíjení závisí na různých podmínkách během nabíjení, jako je například typ rychlonabíjecí stanice, stav akumulátoru, nabíjecí návyky a teplota akumulátoru a okolí. V chladných podmínkách ovlivňuje požadovanou dobu nabíjení teplota akumulátoru i okolí, což může v určitých situacích vést k výraznému prodloužení doby nabíjení.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    JYRKA: for real? efektivita ve wltp taky nic extra s baterkou 80kwh umí TM3 700+km mazda jen 550

JYRKA
    JYRKA --- ---
    Ta Mazda 6e vypadá hodně zajímavě
    ZCELA NOVÁ MAZDA6e
    https://www.mazda.cz/modely/mazda-6e/
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    PEPAZZ: pristi rok, ne? Rikali predstaveni 25, prodej 26
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    JIMIQ: na trhu za dva roky?
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    JIMIQ: to je přesně pro mě... když bude nový za 600k, tak věřím, že nějak rozumě jetý pořídim do 500k CZK.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Škoda Epiq dostane baterie typu LFP | ČeskéNoviny.cz
    https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/skoda-epiq-dostane-baterie-typu-lfp/2712924?

38kWh a 56kWh (450km WLTP)

délka 4,2m

to by mi nakonec možná stačilo a nebudu potřebovat Elroqa :D
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    DZODZO: Po přičtení toho ~35% cla a ceny dovozu dost možná.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    vyzera to ze cinania uz su pomaly aj drahsi nez vychodniari na slovensku :)

Štát a Volvo potvrdili termín spustenia výroby závodu Valaliky
    https://zive.aktuality.sk/clanok/jmJUTvd/stat-a-volvo-potvrdili-termin-spustenia-vyroby-zavodu-valaliky/
    WACLOSH
    WACLOSH --- ---
    ELIJEN: tlak v pneu?
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    W_NOICE78: Právě, že bylo uplně ideální kolem 25°C. Jezdím celkem rychle, ale přísahal bych, že to dřív žralo míň při stejné jízdě.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    KORKMAZ: to netuším, me zajímá jen UFC a Kaufland kde je CEZ mám z ruky.

ELIJEN: jaký bylo počasí?
    Já teď měl spotřebu 13kWh, avg. speed 97km/h Schladming-Vídeň, v ČR se pod 17kWh nedostanu.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    Tesla na dalnici zacina nejak zrat. Nova davala PRG-PCE na 33% SoC. Budu muset zkusit nasadit poklice a zapnout Chill mode :)

KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    W_NOICE78: Přehlédl jsem to dříve anebo začal Čez nově účtovat stání už 10 min po plném dobití? Dříve měl tuším jen fixní limit bez ohledu na stav dobití. Ale aspoň to má přehledně rovnou vyznačeno v apce při nabíjení a ne nějak skrytě v podmínkách někde na webu. Že je to krok správným směrem, tak to je samozřejmý :-)

Jinak já teda taky čezuju vyjímečně, většinou jen profláklé AC během nákupu v Kauflandu.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    Cuki si dá 7 dní bez příspěvků za opakované porušování pravidel (3, 4, 5).

Tento board není určený k tomu, abyste nám mohli vysvětlit proč zrovna pro vás není elektromobil vhodný.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    NIGHTHUNTER: Pro mě je ČEZ jako pro někoho Tesla, zatím jsem si vystačil s PRE a EON.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    VLASTIS: nevravim ze je to vyhoda, ale ten cas ma v cestovani nijako realne neobmedzuje, ale je pravda ze sa nesnazim dat chorvatsko za 10 hodin, je to sofer od sofera
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    KORKMAZ: DC 22 kW ma CEZ relativne hodne - v Praze treba u DBK na Budejovicke, nebo u Safari Zoo ve Dvore Kralove (oboje jsem vyzkousel) a je to super kdyz chces nekde travit par hodin a odjet s plnou baterkou :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam