• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    Ohledně Orlen nabíječek vyšel obsáhlejší článek od Nývlta.

Orlen spustil první lokalitu vysokorychlostních nabíječek pro elektromobily - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/orlen-charge-vysokorychlostni-nabijeci-sit.A251003_131103_automoto_nyv?

v první polovině příštího roku – za nabíjení půjde platit Tankartou Business, respektive její evolucí Tankarta Business Charge, což usnadní proces firemním zákazníkům. Později přibude podobná možnost i s Tankartou Easy.
    CUKI
    CUKI --- ---
    DZODZO: Tak začal bych tím, že je velmi obtížné plánovat výlety na mapě, kde ty body zájmu nejsou vůbec zaznamenané :-) Až bude google používat OSM a nějaký přehlednější typ zobrazení...

Vždycky mě dostává jak někde na cestách někomu vysvětluju cestu a pak koukne do svých google map a tam prázdno a často i vrstevnicový podklad je naprosto neodpovídající.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    nestaci mat len takovu alebo makovu navigaci, na tu user experience je dolezite ako je to integrovane s inymi funkciami auta (napr. nabijacky alebo to planovanie vyletov) a aku to ma odezvu, lebo napr. navigacia v ID.7 mi prisla ako z minuleho tisicrocia
    CUKI
    CUKI --- ---
    KORKMAZ: Já chápu že to nějak funguje, ale google je na navigaci fakt mor. Je smutné, že české auto musí používat tuto zaostalou navigaci.Je fakt že tenhle tank se z asfaltu stejně nikam daleko nedostane, ale i tak je to mrzení.

A vlastně zjištění, že jediné co mi to auto může nabídnou je překlopení mobilu do toho displeje. Zobrazení stavu baterie a dojezdu. Tam je pěkné to přepočítání trasy dle terénu. To je fakt dobrý. Ale v tohle je IMHO podklad Mapy.cz mnohem lepší.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    CUKI: Pokud vím, tak apka potřebuje google maps na zobrazení polohy auta a nabíječek. Funguje to ale velmi dobře.

Mapy.cz si můžeš pustit přes android auto. Ale vestavěná navigace je tentokrát opravdu dobrá.
    CUKI
    CUKI --- ---
    DZODZO: Pod tim mostem mě minulej rok přepadli rusky mluvící mafiáni v černý Audi. Třeba tam čekali na něj :-)

BTW ta appka má pár zajímavejch věcí, ale nevím jestli je chci s kýmkoli sdílet a mít v autě GPS posílající cokoli kamkoli. Asi jsem paranoidní.

Druhá věc je že mapy google tedy fakt nepoužívám. Co to umí s mapy.cz?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DIM_: Jako jo :)
    Jen vysvetluju duvod, na zakaznicky pohled je tu nekdo jiny
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    BOBASH: Elektriky appkou odemknout nesly, spalovaky jo.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    BOBASH: Asi máš pravdu ... nechápu, že dělají refresh a nedaj tam něco tak základního.
    DIM_
    DIM_ --- ---
    JYRKA: :D To je docela vtipny. Z pohledu zakaznika.

A: Ty nejis olivy?
    B: To neni, ze je nejim. Ony jsou dobry, ale ja nedavam je do pusy, protoze mi nechutnaj.
    A: Takze je nejis..?
    B: Muzu je jist, ale neumim to.
    A: ... takze ... nejis?
    B: Jedl bych, kdyby chutnaly jinak.
    A: ...
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    ELIJEN: Auto šlo vždycky odemknout appkou, ale nešlo nastartovat. Klíč v telefonu pokud vím JEŠTĚ nemají. Nebo už jo?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ELIJEN: to nesouvisí s Appkou, ale s autem.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    DZODZO: Konečně jde auto odemknout appkou a neni vůbec potřeba klíč?
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Standard je hlavně pro flotily a veřejné instituce; pro běžné zákazníky se ta úspora nevyplatí. Tesla zřejmě nabídne množstevní slevy při větších objednávkách.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    Hlavne za mě teda slevnění TMY/TM3 o 100k není slibovanej low cost model.
    Kdyby to padlo "o třetinu", tak ok, ale 100k jsou drobny a uz jsme v minulosti viděli prodejní akce, kdy neosekanej model spadl o 100k níž.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    ELIJEN: otazka jakej s tim budou mit úspěch no, to ze se ro nelíbí tobě ještě nic neznamená, vis jak. Uvidime jestli to nedopadne jako levna verze CT, kterou nikdo nechce. ;)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    ELIJEN: ten jejich model 3 std je o moc lepší deal
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ELIJEN: Tesla model Dacia
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Dalsi fsd zkušenosti z real provozu

https://x.com/BLKMDL3/status/1975700151957381608?s=19
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    ELIJEN: Ještě nemá matrixy, subwoofer a špunt ve frunku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam