BOBASH: já to taky myslel jako nadsázku, ale budiž :)
Vím o několika dírách v okolí, které jsou hlubší než světlá výška mýho auta (cca jako má tesla 3), takže při neopatrné jízdě tam jde trefit podvozek vozovkou. Většina je už spravená naštěstí, ale pár jich tu ještě je. Nneí problém se jim vyhnout, akorát ve tmě nejsou dobře vidět.
Vím o cestě v okolí (silnice se tomu říkat nedá, ačkoliv je to tak značené a donedávna tudy vedla objízdná trasa i pro busy), kde jdou potkat auta, jak čekaj na odtah, protože proražený pneu nebo nějak jinak poškozený auto. Naštěstí uzavírka je už pryč, takže tou cestou už zase téměř nikdo nejezdí. A prý to jednou spraví.
A pak je tu třeba cesta k některým střelnicím, o které jsem si už podvozek odřel a to tam jezdím krokem. Ale uznávám, že tam je to značené jako polnačka / účelová komunikace, tak je to asi nefér srovnání :)
tl;dr kombinace zimy, zanedbané údržby, další zimy a hlavně silný nákladní dopravy je schopná udělat díry, že tam zapadne "i tank".
Pak si ještě vzpomínám na doby, kdy jsem bydlel na Žižkově v Praze a věděl jsem, kde můžu parkovat a kde ne, protože přes obrubník neotevřu dveře - ne že by ten obrubník byl tak obří, ale prostě parkovací pruh se pomalu ale jistě propadá :)
Jasně, ani jedno není důvod si pořídit na běžné řízení offroad, ale tvrdím, že s obyčejným autem na některých silnicích v ČR pořád hrozí, že podvozkem trefíš silnici.
Naštěstí jich ubývá, aspoň tedy v okolí.