• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    PEPAZZ: To jsou ty jak tam houfně odchází ta ložiska nebo už je to vyřešený?
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Celkem levny uz jsou e-kony a e-nira, tam jsou ceny uz kolem 12 tis eur bez dph.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Největší úlet za mě jsou ale bazar ceny highlandu, vychazej skoro stejne draho jako nova standard verze ;)
    Dneska jedu do Čestlic tak rovnou okouknu ty standard verze trojky , Yka
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    W_NOICE78: dneska jsem koukal a pekna trojika je porad 600tis, rv 2021/2022 s najezdem do kila , jedna za cca 650 byla 2022 s 9tis km najeto ..
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    W_NOICE78: pouze lehce , moc to neklesá kupodivu
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    PEPAZZ: Vidíš už pokles cen u ojetých Tesel, když se TMY standart dá pořídit v Německu za 31 k€ včetně dotací?
    Tesla: Up to €9,000 in savings and 0% interest for the Model Y - Promotion,Electromobility (e-mobility),Vehicle procurement (leasing, rental, purchase) | Elektroauto-News | VISION mobility - Electromo...
    https://vision-mobility.de/en/news/tesla-up-to-eu9-000-in-savings-and-0-interest-for-the-model-y-389896.html
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    TOMBRIDER: díky a rozhodně :)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    PEPAZZ: Super, přeji ti ať ti to jede..
    Jo a kdybych náhodou něco od tebe nasál. Uděláš mi s tim autem hezkou fotku?? :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PEPAZZ: za přidání na nastěnku, budu rád
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Tak je to oficiální. Nový web je v běhu!

VoltNaPřání ⚡
    https://voltnaprani.cz/

Nakonfigurujte si v konfigurátoru(Dovoz z EU na míru) vaše požadované ⚡ auto(vyberte model, nájezd, barvu, cenový rozsah, výbavu etc.), pošlete poptávku a najdeme vámi hledaný vůz za co nejpříznivější cenu. Případně vyberte ze skladových vozů.
    Nebo jen využijte kontaktní formulář na konzultaci.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    W_NOICE78: Jediné co mě na tom mrzí - kvůli RU, které se v DE bohužel úspěšně povedlo dezinfo pro zakázání jaderek - tak to máme bez AI datacentra Mercedesu v EU.

Držím palce novému kancléři, ať si to v DE vyčistí a příští kolo ještě lépe.

(55%+ Němců si přeje návrat k jádru, 36% proti; připomínám, že osobně fandím všemu, jádru i OZE)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    LAUNCHER: Možná už jsem to sem dával, ale MB má společný projekt s Uberem a Nvidií na robotaxi postavené na S-Class.
    Future robotaxi ecosystem | Mercedes-Benz Group > Technology > Autonomous Driving > Driving
    https://group.mercedes-benz.com/technology/autonomous-driving/driving/robotaxi-ecosystem.html
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Bude se líbit ID Bobash:

nVidia/Mercedes Benz se prý nevzdali snu o R157/ALKS (automat), ač prioritu má samozřejmě R171/DCAS (řidič hlídá auto).

Pripominam, že ty normy se nevylučují, takže s top SW a relaxed právním oddělením muzete postavit a v EU certifikovat auto, které:

1) Vás nechá číst noviny na dálnici do 130km/h
    2) Teprve až z té dálnice sjede, tak vás na běžné silnici zacne hlídat, zda dáváte pozor
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    W_NOICE78: Jsem hodně zvědavý na Mercedes s nVidia, já tam ten potenciál vidím - ale bude jim to trvat. První ohlasy z DE jsou opatrně optimistické.

K tomu samozřejmě na FSD v Evropě: V Tesle už mají nachystaný web, tak teď jen doufat že to jde v NL s certifikaci dobře. Též opatrný optimismus 😊 Líbí se mi, že v té NL hodně řeší bezpečnost kolem jízdních kol na silnici vs self driving auta... lepší řešit u certifikace než pak průšvihy, které nikdo nechceme.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    PEPAZZ: Bylo to drahý a skoro nepoužitelný, ale ani to nový L2, co jsem si zjišťoval, nebude v praxi žádná hitparáda.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    PEPAZZ: Já se na to za dva tejdny na prvních jízdách s iX3 zeptám.

Zatím to teda začíná vypadat, že to bude L5 or bust, a ještě dost dlouho to bude asi spíš bust :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    NIKDAS: hallelujah!!!!
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    W_NOICE78: ja to pochopil tak ze v bmw si spocitali ze je to moc drahé a hodili to do koše
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    🚨 Tesla is quietly upgrading Matrix headlights.

Software 2026.2.xxx reveals a hidden feature:

matrix_two_stage_reflection_dip

This is a major step beyond current adaptive high beams.

What it means:

• The car detects highly reflective objects
    Road signs, traffic signs, street lights

• Pixel-level dimming happens in TWO stages
    Not just on/off dimming like today

• Prevents high-beam glare bouncing back to the driver
    A common complaint with early Matrix systems

Tesla is turning Matrix headlights into predictive, software-defined lighting.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam