• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    Vitejte v boardu Elektromobily!

Prosim dodrzujme stejna rules*, jako napriklad v obdobnych subreddits na Redditu.

1) Zadne vulgarity. Zadne drama.
    2) Toto je SFW board (pouze obsah vhodny pri praci).
    3) Pokud mozno bez ICE (aut se spalovacim motorem) prosim, na to jsou na Nyxu vhodnejsi boardy.
    4) Toto neni vhodny board pro napr. vase culture wars proti EV.
    5) Board je urceny primarne pro majitele EV a zajemce o nakup EV. Omladina "az mi bude 18+" tez vitana, fandim vam. Chapu nutkani napsat nam, ze si to nikdy nekoupite, nebo jeste nekoupite, ale prosim vyuzijte jine boards. Uvazujte, jak by to tu vypadalo, kdyby nam sem tohle napsal kazdy z uzivatelu Nyxu.
    6) Idealne drzme diskuzi v pratelskem duchu.
    7) Mit nazor na CN automobilky, Elona Muska, temnou minulost nekterych DE a IT automobilek, Henryho Forda I atd, muzete. Ale prosim snazte se neprekrocit bod #6, nebo dokonce bod #1. Pro tyto ucely prosim vyhledejte boardy vhodne pro ostrou socialni nebo politickou kritiku.
    8) Při vkládání linků je nutné vždy přidat vlastní input (shrnutí, komentář, oponentura/souhlas apod.), stačí v pár větách zdůvodnit proč je sem odkaz umístěn.

Diky za pochopeni 🤦‍♂️ Pozor, druhé varování může být za 7 dnů RO i hůře.

Prejeme prijemnou zabavu 🚗🔋 a hlavne bezpecne kilometry za volantem / s autopilotem.

* Work in progress
    rozbalit záhlaví
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    BOBASH: hodně udělá jen to ten rozdíl ve Voltáži architektury. Plaid je porad na 400V , tohle je 900V tím pádem všechny proudy jsou poloviční proti plaidu. Brzdy na plaidu jdou taky koupit s track package pokud vím,( karbonkeramicky co už vadnout nebudou ) ale ty ampéry, tudíž teploty, tudíž chlazení budou hlavní zadrhel u plaidu vs SU7.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    LAUNCHER: Tak oni to očividně nemysleli tak, že to vydrží jezdit nabití těch X hodin, ale že s nabíjením se to zvládne nepřehřát. Což Plaid asi nezvládne, tomu dost pravděpodobně po pár kolech shoří i brzdy.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DZODZO: Ad dobíjení z kopce - Někdo tu myslim také dával i nějaké video o experimentu při sjíždění Alp, ale už si to přesně nepamatuji.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DZODZO: Ehm.

Zeptej se např majitelů produkčních Subaru WRX, jak jsou v Mostě v létě spokojeni s chlazením těch motorů...

A to já fakt nejsem a nikdy nebudu žádný závodník, jen mám pár kamarádů z různých bublin 😊
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    DZODZO: jj co jsem koukal k sobě tak regen mi vrací cca 30% energie zpět. To je hodně slušný
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    LAUNCHER: mě zajímala realná spotřeba Highlandu SRka na dálnici a co my hoši z FB poslali je za mě fakt úlet, v norm teplotách to jezdí 120km/h za 13,5kwh/100km , na to se ani nahodou s 2021čkou nedostanu
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    LAUNCHER: jo myslel som prave taku jazdu na vydrz, fosilne auto ten motor uchladi, lebo jemu nevadi vyssia provozna teplota, ale baterky to teplo zrovna nemaju moc rady :)

kolega sa ma v praci pytal, ze ci je mozne cestou z kopca dobit baterku, tak mu vravim, ze asi do nej uplne nevrati tolko kolko minul cestou na kopec, ale nieco sa tam ulozi, tak som pozrel nejaku cestu zo slovenska a prekvapilo ma, ze sa regenom vratila asi 1/4 spotreby, je to pravda vo finale viac z kopca ako do kopca ale aj tak

PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Je tu někdo kdo objednal nebo bude objednávat neue klasse BMW iX3 a i3?

i3 touring s 108kWh bude mazec
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    PEPAZZ: Ja si to právě představuji tak, že ID JYRKA Tě tahá republikou na laně. Jiné vysvětlení pro jeho a Tvojí spotřebu prostě nemám ☺️
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    JYRKA: ja vim že EV, nejsem tu prvně :) to jsou fakt masakr spotřeby no to zaroven brzdí když jedeš nebo co to sakra dělá? :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JYRKA: Za tenhle post jsem moc rád. Takže tu nejsem ten s nejhorší spotřebou 😅

PEPAZZ: To není fér! Z kopce a na laně se to nepočítá! 😊
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    PEPAZZ: To neni sranda, v zime na dalnici se pod 35 nedostanu. Myslim elektrickeho Mustanga, samozrejme
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NIKDAS: Chudák auto 😃

Mmch neříkej dvakrát, F-E se už i nabíjejí, cca 10% kapacity.

How does PIT BOOST work? | FORMULA E PIT BOOST EXPLAINED
    https://youtu.be/YERkqtoOawQ?is=rUsjTl9WZ9qHYyhp
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    JYRKA: voe :D
    RSZ
    RSZ --- ---
    NIKDAS: ani to nabíjení by nemusela být nuda, kdyby tam všude tekl kapalný dusík z chlazení a občas se z boxů fatálně zajiskřilo:)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    LAUNCHER: Já to pochopil tak, že bys těch 7h nonstop jezdil-nabíjel-jezdil-nabíjel-jezdil...

Jinak teda fakt dobrej napad udělat Le Mans 24 pro BEV.
    Na jednu stranu by to nabijeni bylo asi vcelku nuda, na druhou stranu by bylo fakt zajimavy, jak inovatorsky chladi pri nabijeni atd...
    Plus samozrejme bonus v podobě patentů, co kvůli tomu závodu vynalezli :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    PEPAZZ: Jo, i Mustang jezdi pod 20 :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    RSZ: souhlas včera jsem po 30km videl spotřebu pod 10kw/h i na trojce... nasledne se usidlila kolem 138wh/km což přes zimu neexistovalo
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DZODZO: Formula E - primárně kvůli váze. Teď se navyšovalo, btw.

SU7 - Velikost baterie to má na pravě JEDEN DOKONČENÝ rekordní průjezd Nürburgringem. Cca 60 kWh spotřeba na rekordní kolo, baterie 90 kWh.

Takže nechápu, o čem se chceš bavit v kontextu výdrže v řádu hodin v závodním tempu. Ale nemusím rozumět všemu.
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    DOCKINEZ: pripadne zabicka twingo :)

u nas v praci jsou uz od ledna dovoleny novy sluzebaky jen EVs, par lidi to porad spatne nese, ale drtiva mensina
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam