• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    IKSIK: Já jsem nikdy nepochopil ten koncept toho "učit se s automatem".
    CAL
    CAL --- ---
    NIKDAS: Pokukuju po něm úplně stejně. Když v zimě žena odváží třicetikilovou dceru 5 kilometrů na kroužek plavání dvoutunovým dieselovým Sharanem 140kW, pokaždé uvnitř pláču. Zároveň nemáme místa nazbyt a ani peníze na stylovku typu 500e nebo mini, nebo možná spíš nechuť ke stylovkám, preferuju maximalistickou utilitárnost, ojetý Inster se zdá jako ideál.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    PEPAZZ: Klidně. Ale bude to ještě trvat, ještě nejsou ani iX3 na testy.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    BOBASH: Jestli se ti dostane ta nová i3 do ruky zastavíš se s ní? :) resp. dej vědět někde bych tě dohnal :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    PEPAZZ: Ano, on v podstatě při jízdě trvale brzdí :) Jak to má motor vepředu a vzadu, tak ten přední motor při ustálené rychlosti funguje jako super zvyšovač spotřeby - ověřeno s kamarádem, který má jen zadokolku.
    A pak samozřejmě chybějící tepelné čerpadlo tomu taky nepomůže.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    PEPAZZ: Podle mě to bude zatím jen odhad, nevím o tom, že by BMW oficiálně představilo parametry.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    LAUNCHER: To, že ne každý ICE auto se uchladí, ještě neznamená, že nemůžou existovat takový, který se uchladí.

Jinak speciálně Nordchleife je pekelnej test pro cokoliv, je to dlouhý, s vysokýma rychlostma, ostrým brzděním atd. – nicméně zase se tam jezdí hodně rychle v průměru, takže se aspoň motor chladí dobře. Na chlazení motoru jsou nejhorší pomalý okruhy, nejhůř třeba Sosnová.

Na Ringu spíš shoří brzdy.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    BOBASH: co jsem koukal na autogefuhl tak tam tvrdil ze baterka bude stejna jako v ix3 ... uvidíme no
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    BOBASH: hodně udělá jen to ten rozdíl ve Voltáži architektury. Plaid je porad na 400V , tohle je 900V tím pádem všechny proudy jsou poloviční proti plaidu. Brzdy na plaidu jdou taky koupit s track package pokud vím,( karbonkeramicky co už vadnout nebudou ) ale ty ampéry, tudíž teploty, tudíž chlazení budou hlavní zadrhel u plaidu vs SU7.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    PEPAZZ: Ono už se ví, že bude mít 108 kWh? Nám na prezentaci iX3 říkali, že i3 bude mít nižší baterku a bude se tak sedět níž, což podle mě musí znamenat, že bude mít i menší kapacitu. Ale třeba ne.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    DOCKINEZ: IKSIK: Já potkávám oba typy – přeci jen jak jezdím každej tejden něčím jiným, tak si toho lidi všímaj a dávají se do řeči. Část sype Turkovský kecy, část je nadšená, část někde mezi... a ta první část teda často trochu změní názor poté, co jim to ukážu a vysvětlím.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    LAUNCHER: Tak oni to očividně nemysleli tak, že to vydrží jezdit nabití těch X hodin, ale že s nabíjením se to zvládne nepřehřát. Což Plaid asi nezvládne, tomu dost pravděpodobně po pár kolech shoří i brzdy.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DZODZO: Ad dobíjení z kopce - Někdo tu myslim také dával i nějaké video o experimentu při sjíždění Alp, ale už si to přesně nepamatuji.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DZODZO: Ehm.

Zeptej se např majitelů produkčních Subaru WRX, jak jsou v Mostě v létě spokojeni s chlazením těch motorů...

A to já fakt nejsem a nikdy nebudu žádný závodník, jen mám pár kamarádů z různých bublin 😊
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    DZODZO: jj co jsem koukal k sobě tak regen mi vrací cca 30% energie zpět. To je hodně slušný
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    LAUNCHER: mě zajímala realná spotřeba Highlandu SRka na dálnici a co my hoši z FB poslali je za mě fakt úlet, v norm teplotách to jezdí 120km/h za 13,5kwh/100km , na to se ani nahodou s 2021čkou nedostanu
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    LAUNCHER: jo myslel som prave taku jazdu na vydrz, fosilne auto ten motor uchladi, lebo jemu nevadi vyssia provozna teplota, ale baterky to teplo zrovna nemaju moc rady :)

kolega sa ma v praci pytal, ze ci je mozne cestou z kopca dobit baterku, tak mu vravim, ze asi do nej uplne nevrati tolko kolko minul cestou na kopec, ale nieco sa tam ulozi, tak som pozrel nejaku cestu zo slovenska a prekvapilo ma, ze sa regenom vratila asi 1/4 spotreby, je to pravda vo finale viac z kopca ako do kopca ale aj tak

PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Je tu někdo kdo objednal nebo bude objednávat neue klasse BMW iX3 a i3?

i3 touring s 108kWh bude mazec
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    PEPAZZ: Ja si to právě představuji tak, že ID JYRKA Tě tahá republikou na laně. Jiné vysvětlení pro jeho a Tvojí spotřebu prostě nemám ☺️
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    JYRKA: ja vim že EV, nejsem tu prvně :) to jsou fakt masakr spotřeby no to zaroven brzdí když jedeš nebo co to sakra dělá? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam