• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    DIRTJUMPER: Spíš počítej s tím, že reálně budeš nabíjet každých 150–200 km. Záleží, jaký s tím máš plány. Jestli spíš delší trasy, tak bych zatím zůstal u spalováku nebo hybridu.
    JANOS
    JANOS --- ---
    PEDROBEAR: Ja mam Junipera od vanoc a je to skvely. Manzelka byla takove nerozhodnuta, ale po tydnu uz rikala ze je to super auto. Elon je kreten, o tom zadna, ale ty auta jsou porad jeste top.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    W_NOICE78: Měl jsem to u Golfa GTi. Totálně příšerná věc, která věčně něco dělala, ale nikdy ne to, co jsem chtěl. Často to nereagovalo, pořád jsem si omylem zapíná vyhřívání volantu (hlavně v létě). Jednou ho měnili, protože nevěděli co s tím. Jen tohle by mě dokázalo odradit od toho auta. Kdo nezažil neuvěří jak šíleně to znechutí užívání auta.
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    Ahoj, prosím o potvrzení/vyvrácení - ojetá elektro dodávka pro osobní cestující v ceně 800-900. Dává mi jedinej smysl MB EQV 300. Ty klony Stellantis typu Spacetourer apod. mají malou baterku a mizernej dojezd. Chtěl bych mít jistotu aspoň 300 km a ostatní značky jsou moc nový a tím pádem drahý... Uniká mi něco?
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    NIGHTHUNTER: U ID.7 není problém ten dotykový volant? Lidi si na to docela stěžují.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    PEDROBEAR: iX3 Neue Klasse, Volvo EX60 nebo Juniper. Záleží na rozpočtu.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    to ja by som sa u cinanov obaval, ze to bude plavat na ceste, lebo v reviews vzdy vsecko super super az na podvozok a jazdne vlastnosti
    LELI
    LELI --- ---
    PEDROBEAR: zalezi co s tim chces delat a na jak dlouho to chces - z toho se ovidji jaka rada bude pro tebe dobra a smysluplna. Nabijet a jen kolem komina, nebo hodne a casto cestovat? kolik let to chces mit?

u cinanu bych se obaval ze jsem posledni majitel vzhledem k resale value...
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    PEDROBEAR: Pokud myslíš funglovky. Tak bych se být tebou ještě podíval na škodu Enyaq a VW iD7....
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    PEDROBEAR: VW ID.7 Tourer? záleží pak na rozpočtu, jestli si vyklikáš novej s předním kufrem, digitálním klíčkem a zásuvkou na 230V a 3600W... nebo stačí nějakej starší kus, třeba s 250 kW, 4x4, zatmavovacím střešním sklem, masážníma odvětrávanýma sedačkama atd... ;-)
    Volkswagen ID.7 Tourer ID.7 GTX People 250 kW, kap. 8 | Sauto.cz
    https://www.sauto.cz/osobni/detail/volkswagen/id7-tourer/209324304
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PEDROBEAR: ID7?
    PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    Jdu si pro radu - aktualne mam superba - korab se velkym kufrem a hledam neco podobne prostornyho v ciste elektro provedeni.

Nasel jsem Tesla model Y Juniper, ale mam trochu problem s Elonem a Tesly se mi nelibi vzhledove.
    Soused je distributor BYD a zaujal me Seallion 7, kterej jsem si mel moznost projet a je to frčák v awd + bezpecnostni normy, a dostanu na nej dobrou cenu, ale mensi kufr, mensi dojezd.

Nejakej jinej tip nebo doporuceni?
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    AHARAZ: Apku používám jen na hledání stanic, jinak mám Chip (přijde mi to pohodlnější ho mít na klíčku od auta). Na PRE nenabijím, takže taky většinou Futurego u Kauflandu a teď Lidl, který od dubna, jestli jsem dobře koukal, vychází cenově jak domovská DS, tak to spíš info pro tebe pokud už to nevíš taky. Primárně pak AC doma a v práci.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    PEPAZZ: KBA píše, že vadné moduly. Ale primárně to chtějí řešit SW updatem a výměna HW jen pokud neprojdou testem.

Takže to vypadá na vinu subdodavatele, což se holt stává

Rückruf
    https://www.kba-online.de/rrdb/buerger/#/ergebnisliste
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Honda zařízla Afeelu těsně před startem.
    Honda’s EV Pivot Just Wiped Out The Entire Sony Afeela Brand | Carscoops
    https://www.carscoops.com/2026/03/sony-honda-afeela-cancellation/#Echobox=1774444194
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    KORKMAZ: vidis to a janzil v tom ze od 2024 uz jsou baterky ve VW ok a ono ne. By me zajímalo co na te svolavčce fyzicky upravují
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KORKMAZ: Chválím, že řeší. Chápu, že se do nich bude snažit kde kdo kopnout, ale za mě dobrý 👍
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    VW svolává ID auta 2023-2024 riziko požáru a není jich málo, přeliv i do Seatu, Škoda prý ne (ta si dělá battery pack přímo v CZ)

VW ruft fast 100.000 E-Autos zurück: Brandgefahr durch Akkus | Leben & Wissen | BILD.de
    https://www.bild.de/leben-wissen/vw-ruft-fast-100-000-e-autos-zurueck-brandgefahr-durch-akkus-69c28515d8eccf8272e7e768
    LELI
    LELI --- ---
    AHARAZ: mam pre i cez app a k oboum chipy a asi bych se obesel i bez toho cez chipu. Nabijim temer vyhradne verejne.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    DZODZO: Já s tim docela žiju a funguje to. Občas to neukazuje nabíječky (žádný, vlastní, roaming...) a je potřeba přenastavit filtr. Tohle dělá ale polovina appek, do nedávna i gigant typu Eon.

U nás je IMHO top PRE, kde je i super webový rozhraní. Hned v závěsu Tesla, to jsem zkusil prvně a jen dva faily: ujetý lokalizace vzhledem k poloze k nejbližším SCHs. A pak tak trochu mimo mísu fotky u jednotlivých SCH - koho zajímá, že třeba v Hradci mají zámek anebo na Zličíně kostel a zapadlí vlakový nádraží? Nabíječ by rád viděl, kde je ta nabíječka. To asi vyžaduje supervizi komunitní (ne)soudnosti. Ale funkčně naprosto spoko!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam