• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    DIRTJUMPER: ještě si zjisti tohle.
    A Mercedes EQV with a coolant-flooded electric motor, previously replaced under warranty, failed again—this time at 215,000 km. Surprisingly, these motors typically fail around 20,000–30,000 km based on our experience. Same/similar Electric motor is used in EQC and EQB. The customer traveled from Amsterdam, and we repaired stator with 0.1 Ohm isolation resistance, replaced mechanical components, and improved the cooling system. As a result, the customer saved at least €5,000 at EV Clinic and successfully drove back to Amsterdam.
    Dankbaar voor het vertrouwen van onze Nederlandse vrienden.
    OEM Aprox: 10000€
    EVC: 3500€

EQV Archives - EV Clinic
    https://evclinic.eu/category/ev/mercedes/eqv/
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    W_NOICE78: Buzz je uvnitr o dost mensi nez to EQV, ne?
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    DIRTJUMPER: ID.Buzz nechceš? EQV je jen stará dodávka předělaná na elektřinu.
    ID.Buzz je od začátku postavený jako EV, je efektivnější, rychleji nabíjí a má super rejd.
    Ještě se podívej na Kia PV5.
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    Diky vsem za reakce. Bohuzel ale cekat nemuzu a ten nakup by mel probehnout v horizontu nadchazejiciho ctvrt roku, takze EQV asi nejrozumnejsi varianta, ne?
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    PEDROBEAR: Sealion má problém, že fakt strašně žere, ten dojezd je tragickej i v reálu, nejen na papíře. A je dost malej proti třeba Enyaqu, BYD má pozoruhodnou schopnost dělat auta zvenku o třídu větší než zevnitř.

Zkus jestli ti bude stačit velikostně Enyaq, ten mi přijde, že je cca jako Superb, možná o něco málo menší. A nemá dotykovej volant, má kolečka, který fungujou super. Jestli ti jde o funglovku, tak chvíli počkej, než naběhne výroba s novým HW a věcma jako bezklíčový otevírání telefonem, frunk a mnohem lepší infotainment.

Pokud bys chtěl fakt mega kufr, tak si počkej ještě chvíli a kup si Peaq. Kufr tuším ještě není oficiální, ale asi můžu říct, že je poměrně hodně velkej :)
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    TOMBRIDER: Na ID7 chodí slevy tak do 19%, na enyjak se dá i lehce přes 20%.

A u ID7 se raději vyvarovat nebesům, protože je tak trochu debilně řešená kabeláž antény a pak to může rozhodit navigaci. A její bezdotykový otevírání je trochu stejná písnička, jako ten MF volant :-(
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    W_NOICE78: Dotykovej volant je otravnej, ale není to nic, s čím se nedá naučit fungovat, teda pokud to není rozbitý.
    HELVETE: Zvláštní, já s tím jezdil v X Volkswagenech, i s těma hladícíma ploškama na hlasitost v Mercedesech, a všude mi to dělalo, co jsem chtěl. Jen si člověk musí aktivně chtít zvyknout to ovládat jinak než klasický mačkací tlačítka.

Furt bych preferoval tlačítkovej volant (kterej BTW tuším jde dát místo toho), ale asi bych kvůli tomu nevynechával z výběru danej model.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    DIRTJUMPER: Počkat na příští generaci dodávek. Jistotu 300 km, pokud pojedeš po dálnici, ti dneska nedá žádná dodávka. Nejblíž bude ID.Buzz Long s velkou baterkou, tam při ježdění 110 km/h po dálnici (což je s tím tak akorát příjemná rychlost) si těch 300 na plnou baterku dokážu představit, možná i mírně víc, musím se podívat, co mi vycházelo v testu.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    DIRTJUMPER: Přesně jak píše Nikdas. V praxi to pak vychází na cca 150–200 km mezi nabíjením, když chceš jet rozumně rychle.
    A i těch 10–80 % u EQV trvá kolem 40–45 minut, takže nemá moc smysl nabíjet nad 80 %, protože už to jde výrazně pomaleji.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    DIRTJUMPER: Jenže nejčastěji budeš využívat 20-80% baterky. I když pojedeš dlouhou trasu, tak nabiješ do 100, a první nabíjení provedeš pod 20%, tak z důvodu nabíjecí křivky to rychlonabíjení ukončíš pod 80% a jedeš dál, zase do 20% atd.
    Vice je to rozepsane tady NIKDAS:
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    W_NOICE78: To mi nerikej, ze to bude mit spotrebu 50-65 kWh na 100... pocitam ze prumerne 30-35 kWh
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    DIRTJUMPER: Spíš počítej s tím, že reálně budeš nabíjet každých 150–200 km. Záleží, jaký s tím máš plány. Jestli spíš delší trasy, tak bych zatím zůstal u spalováku nebo hybridu.
    JANOS
    JANOS --- ---
    PEDROBEAR: Ja mam Junipera od vanoc a je to skvely. Manzelka byla takove nerozhodnuta, ale po tydnu uz rikala ze je to super auto. Elon je kreten, o tom zadna, ale ty auta jsou porad jeste top.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    W_NOICE78: Měl jsem to u Golfa GTi. Totálně příšerná věc, která věčně něco dělala, ale nikdy ne to, co jsem chtěl. Často to nereagovalo, pořád jsem si omylem zapíná vyhřívání volantu (hlavně v létě). Jednou ho měnili, protože nevěděli co s tím. Jen tohle by mě dokázalo odradit od toho auta. Kdo nezažil neuvěří jak šíleně to znechutí užívání auta.
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    Ahoj, prosím o potvrzení/vyvrácení - ojetá elektro dodávka pro osobní cestující v ceně 800-900. Dává mi jedinej smysl MB EQV 300. Ty klony Stellantis typu Spacetourer apod. mají malou baterku a mizernej dojezd. Chtěl bych mít jistotu aspoň 300 km a ostatní značky jsou moc nový a tím pádem drahý... Uniká mi něco?
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    NIGHTHUNTER: U ID.7 není problém ten dotykový volant? Lidi si na to docela stěžují.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    PEDROBEAR: iX3 Neue Klasse, Volvo EX60 nebo Juniper. Záleží na rozpočtu.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    to ja by som sa u cinanov obaval, ze to bude plavat na ceste, lebo v reviews vzdy vsecko super super az na podvozok a jazdne vlastnosti
    LELI
    LELI --- ---
    PEDROBEAR: zalezi co s tim chces delat a na jak dlouho to chces - z toho se ovidji jaka rada bude pro tebe dobra a smysluplna. Nabijet a jen kolem komina, nebo hodne a casto cestovat? kolik let to chces mit?

u cinanu bych se obaval ze jsem posledni majitel vzhledem k resale value...
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    PEDROBEAR: Pokud myslíš funglovky. Tak bych se být tebou ještě podíval na škodu Enyaq a VW iD7....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam