• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    dekuju vsem

TOMBRIDER: nejsem rozhodnutej jestli funglovka nebo neco jeteho. Vim jen ze chci full elektro.
    LELI: 80% mesto ~30-50km, 19% delsi trasy kolem 150-250km vcetne navratu + pripadne 1x-2x rocne do chorvatska 700km
    W_NOICE78: na volvo ex60 jsem se dival, ale uz je to moc penez
    BOBASH: Preferuju zivejsi motor, a to me puvodne odrazovalo od Enyaqu, ale je pravda ze vypada zajimave.

BUNDA:
    NIGHTHUNTER: bude to znit malicherne, ale ID7 se mi vubec nelibi vzhledove.

velkej kufr chci protoze hraju hokej, cestujem s kajakem nafukovaci, cestuju s hudebnim nastrojem a aparaturou + rodina, decka.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    ADAM: PHEV většinou žerou víc než odpovídající BEV.
    ADAM
    ADAM --- ---
    DIRTJUMPER: Mám vw California. Dodávka s prov. hm. 2530 a max 3t. Spotřebu mám tak okolo 26kwh/100, kdyz jedu čistě na elektriku. Počítal bych u ostatních podobně...
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    BOBASH: No ty uz jsou ojety prave za tech 800-900, protoze to jsou 5 let stary auta s najezdem 100k
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    DIRTJUMPER: A EQV je levnější?
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    BOBASH: Ale stejne je cenove vyrazne nad limit, pokud se bavime o verzi pro rodinu :-/
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    DIRTJUMPER: Je trochu nižší a užší, ale dlouhej je pro sedum lidí úplně v pohodě auto. A co si pamatuju, tak fakt žere řádově 25 při jízdě 130, při 110 bude žrát třeba 22, takže se svojí baterkou asi 87 kWh má šanci dojet třeba 400 km z prázdný do plný pomalu po dálnici a těch 300 a kousek i ve 130.
    TOFI
    TOFI --- ---
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    KORKMAZ: uf som cital Elon a dostal strach ze zdrazi sc
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Jinak Eon prej taky zdražuje, a hned příští týden.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    CERMI_FOX: Takhle samozřejmě ne :-D

Něco jak píše kolega, necháš si poslat pár nabídek emailem, někam si zavoláš anebo zajdeš - prostě libovolný kombo na tyhle varianty a pak se třeba poštěstí. Plně chápu, že to dost lidem vadí (vlastně i mně), ale jde to udělat nějak nenásilně: přijít, říct že bych chtěl zhruba tohle, ale musím se vejít do XY. Samozřejmě je dobrý chodit před koncem kvartálu nebo semestru.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    CERMI_FOX: Klasicka handrkovačka jak na tureckym tržišti.
    Musíš minimálně 3x teatrálně odejít, bouchat do stolu, řvát, že jinek dealer to má levnější apod. :D

Jak ja tohle nesnáším. Zlatá Tesla, auto stoji kolik stoji a nazdar.
    Žádný co si kdo vyhádá apod.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KORKMAZ: co znamená "chodí slevy" ? Že se přihlásíš do newsletteru a čekáš na akci jak v lidlu na vrtačku? Nebo prostě přijdeš do autoprodeje a řekneš "šéfe, to je drahý, kamarádi říkali, že to stojí o 20% míň"
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    DIRTJUMPER: ještě si zjisti tohle.
    A Mercedes EQV with a coolant-flooded electric motor, previously replaced under warranty, failed again—this time at 215,000 km. Surprisingly, these motors typically fail around 20,000–30,000 km based on our experience. Same/similar Electric motor is used in EQC and EQB. The customer traveled from Amsterdam, and we repaired stator with 0.1 Ohm isolation resistance, replaced mechanical components, and improved the cooling system. As a result, the customer saved at least €5,000 at EV Clinic and successfully drove back to Amsterdam.
    Dankbaar voor het vertrouwen van onze Nederlandse vrienden.
    OEM Aprox: 10000€
    EVC: 3500€

EQV Archives - EV Clinic
    https://evclinic.eu/category/ev/mercedes/eqv/
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    W_NOICE78: Buzz je uvnitr o dost mensi nez to EQV, ne?
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    DIRTJUMPER: ID.Buzz nechceš? EQV je jen stará dodávka předělaná na elektřinu.
    ID.Buzz je od začátku postavený jako EV, je efektivnější, rychleji nabíjí a má super rejd.
    Ještě se podívej na Kia PV5.
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    Diky vsem za reakce. Bohuzel ale cekat nemuzu a ten nakup by mel probehnout v horizontu nadchazejiciho ctvrt roku, takze EQV asi nejrozumnejsi varianta, ne?
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    PEDROBEAR: Sealion má problém, že fakt strašně žere, ten dojezd je tragickej i v reálu, nejen na papíře. A je dost malej proti třeba Enyaqu, BYD má pozoruhodnou schopnost dělat auta zvenku o třídu větší než zevnitř.

Zkus jestli ti bude stačit velikostně Enyaq, ten mi přijde, že je cca jako Superb, možná o něco málo menší. A nemá dotykovej volant, má kolečka, který fungujou super. Jestli ti jde o funglovku, tak chvíli počkej, než naběhne výroba s novým HW a věcma jako bezklíčový otevírání telefonem, frunk a mnohem lepší infotainment.

Pokud bys chtěl fakt mega kufr, tak si počkej ještě chvíli a kup si Peaq. Kufr tuším ještě není oficiální, ale asi můžu říct, že je poměrně hodně velkej :)
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    TOMBRIDER: Na ID7 chodí slevy tak do 19%, na enyjak se dá i lehce přes 20%.

A u ID7 se raději vyvarovat nebesům, protože je tak trochu debilně řešená kabeláž antény a pak to může rozhodit navigaci. A její bezdotykový otevírání je trochu stejná písnička, jako ten MF volant :-(
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    W_NOICE78: Dotykovej volant je otravnej, ale není to nic, s čím se nedá naučit fungovat, teda pokud to není rozbitý.
    HELVETE: Zvláštní, já s tím jezdil v X Volkswagenech, i s těma hladícíma ploškama na hlasitost v Mercedesech, a všude mi to dělalo, co jsem chtěl. Jen si člověk musí aktivně chtít zvyknout to ovládat jinak než klasický mačkací tlačítka.

Furt bych preferoval tlačítkovej volant (kterej BTW tuším jde dát místo toho), ale asi bych kvůli tomu nevynechával z výběru danej model.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam