• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    Vitejte v boardu Elektromobily!

Prosim dodrzujme stejna rules*, jako napriklad v obdobnych subreddits na Redditu.

1) Zadne vulgarity. Zadne drama.
    2) Toto je SFW board (pouze obsah vhodny pri praci).
    3) Pokud mozno bez ICE (aut se spalovacim motorem) prosim, na to jsou na Nyxu vhodnejsi boardy.
    4) Toto neni vhodny board pro napr. vase culture wars proti EV.
    5) Board je urceny primarne pro majitele EV a zajemce o nakup EV. Omladina "az mi bude 18+" tez vitana, fandim vam. Chapu nutkani napsat nam, ze si to nikdy nekoupite, nebo jeste nekoupite, ale prosim vyuzijte jine boards. Uvazujte, jak by to tu vypadalo, kdyby nam sem tohle napsal kazdy z uzivatelu Nyxu.
    6) Idealne drzme diskuzi v pratelskem duchu.
    7) Mit nazor na CN automobilky, Elona Muska, temnou minulost nekterych DE a IT automobilek, Henryho Forda I atd, muzete. Ale prosim snazte se neprekrocit bod #6, nebo dokonce bod #1. Pro tyto ucely prosim vyhledejte boardy vhodne pro ostrou socialni nebo politickou kritiku.
    8) Při vkládání linků je nutné vždy přidat vlastní input (shrnutí, komentář, oponentura/souhlas apod.), stačí v pár větách zdůvodnit proč je sem odkaz umístěn.

Diky za pochopeni 🤦‍♂️ Pozor, druhé varování může být za 7 dnů RO i hůře.

Prejeme prijemnou zabavu 🚗🔋 a hlavne bezpecne kilometry za volantem / s autopilotem.

* Work in progress
    rozbalit záhlaví
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KURE: Nejde o víc/míň, ale o uspořádání. To cos dal ty je v pohodě.

Ale uznávám, že bych si třeba zvyknul i na plato tlačítek a lá mobil Sony Ericsson.

(A nebo je prostě nemačkal za jízdy.)
    KURE
    KURE --- ---
    DOCKINEZ: Jen o par vic nez starej golf. A ta stredni rada se zda vyvysena.

KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    DOCKINEZ: Podle obrázku je tam stejný koncept tlačítek MF volantu jako mají VW už tak dvě dekády, jen tam nejsou ty kolíbky, rámečky anebo válečky (škoda) a spodní čudlíky na rádio/volume jsou symetricky velký (původně bývali asymetricky malý a s drobným gapem od zbytku clusteru). Na fotce to vypadá divně, ale v ruce to asi bude intuitivní. O dost lepší než co si pamatuju na rejřž typu mazda nebo suzuki anebo třeba i ferarri :-) Ale všechno je o zvyku...třeba ten volič pohonu alá US retro styl na páčce mě nejdříve štval, ale teď se mi to naopak šikuje.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    W_NOICE78: jednu věc nechápu: proč ti Němci musí cokoliv hnát do extrémů. Od počtu tlačítek po vyhlazování jiných ras.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Oprava carcomputeru na TM3P
    Oprava počítače Tesla Model 3 na naší Perfce za 290 000 Kč (nefunkční autopilot a asistenty)
    https://www.youtube.com/watch?v=smeqQRVeq9A
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MISO: Nevím, neumím posoudit „spustu aut“.
    MISO
    MISO --- ---
    DOCKINEZ: tak jak doteraz na spuste aut napriklad?
    MISO
    MISO --- ---
    W_NOICE78: a hlavne maju retro mode infotainmentu! Zavri usta a vezmi si moje peniaze :)

YES, they LISTEN again! 🙌 New VW ID3 Neo REVEAL (2027 facelift)
    https://youtu.be/SIfLCjF3TFo?t=652
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    No chtěl bych se vidět, jak takový shluky tlačítek za jízdy poslepu ovládám.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    W_NOICE78: takhle si představuju mobil s volantem, akorát ten mobil je stará Nokie (to je výhoda!)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Konečně mají na všechno tlačítka 💀
    MISO
    MISO --- ---
    Volkswagen výrazně vylepšil ID.3 Neo. Má nový interiér, motor i baterie | fDrive.cz
    https://fdrive.cz/clanky/volkswagen-vyrazne-vylepsil-id3-neo-ma-novy-interier-motor-i-baterie-16467
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    DIRTJUMPER: Nevím, jestli to ještě funguje, ale dříve byla možnost tady: https://www.mapotic.com/vyzkousej-elektromobil

Jinak nabízím svezení v Ostravě
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DIRTJUMPER: Jestli máš cestu do Jižních Čech, ideal o víkendu, tak se stav.
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    Poradte kde si vyzkouset TMY predfacelift? Predvadeci jizdy jsou uz jen s Juniper. Rad bych v tom nejdriv jel a ujistil se, ze je to to pravy pro me, nez se pro nejakou vydam do Rise :-)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    tento Nissan Juke se mi taky líbí...
    Nový Nissan Juke přijíždí s divokým designem a elektrickým pohonem - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/auto-novy-nissan-juke-prijizdi-s-divokym-designem-a-elektrickym-pohonem-40573186
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Pekna id4 za 77 kwh za cca 475 s dph, chtel by někdo? 150 najeto 04/2021

BOBASH
    BOBASH --- ---
    JIMIQ: Já mám pocit, že Raval se dělí o fabriku (taky ve Španělsku) s ID.Polo, dříve známým jako ID.2, a Epiq se dělí o tu druhou s ID.Cross. Takže kapacity by mohlo být dost.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    BOBASH: nevím jaké mají produkční kapacity. Epiq se bude vyrábět ve Španělsku a dělí se o fabriku s Cupra cosi a nevím jestli něčím dalším
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    Jinak jsem si teď přivezl domů na test Leapmotor B10.

Jako...

Znáte takový ty předsudky o čínskejch autech, který se nenaplnily a třeba BYD jsou mnohem lepší, než se čekalo?

Tak si vezměte všechny předsudky, co máte o Stellantisu.

Vynásobte je předsudkama, co máte o čínskejch autech.

A pak si představte něco ještě tak o půlku horšího.

Něco, co by bylo alespoň vzdáleně podobně špatný, jsem mezi autama seriózně určenejma pro masovej prodej (nepočítám Kaipany a podobně) zažil naposledy u prvních Daewoo-Chevroletů, ale ty pořád nebyly zdaleka takhle blbý.

Test bude až to vrátím, ale zatím se to jeví, že je na tom úplně blbě úplně všechno, snad kromě toho, že to relativně nežere a má to slušnou baterku. Ale auto, který se musí na rovný dálnici aktivně řídit, aby se udrželo v pruhu, už jsem nezažil HODNĚ dlouho.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    JIMIQ: Bych se nedivil, kdyby to byl víc než dvojnásobek, Epiq podle mě bude tak jako Enyaq a Elroq dohromady. Peaq o něco míň než Enyaq.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam