• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    ADAM: Start stop je nejlepsi v lete, kdyz ti vypne klimu a nevis proc ti je najednou tak hrozny vedro :D
    PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    FEDAJKIN: prazdny link
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Xiaomi na Nordschleife v autonomním režimu.

Nürburgring on X: "The Nordschleife in 10:29.483 minutes! 🚗Vehicle: Xiaomi YU7 GT with Track Package ⏲️Time: 10:29.483 minutes 🛣️Track: Nordschleife 🏅Category: Autonomous Driving 📺 Watch the whole ...
    https://x.com/nuerburgring/status/2068967891211296780?s=46
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    ELHO_CID: Četl jsem. Teď se zase psalo o tom, že možná podmiňovat budou.

Tak jako tak je Luce vyprodaný minimálně na rok dopředu, akcie Ferrari už zase stoupají a petrolheadi si mízou začít chystat další doomsaying co nevyjde.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    LAUNCHER: Tohle je zavedena praktika, ktera Ferrari zajistila uspech a rostouci zisky poslednich ~40let. Ale kdyz to sam CEO poprel, tak uz je to s otaznikem. Jo, nekdo si to asi koupi, jen aby si splhnul u lokalniho distributora, ale nebude to uz asi posvecene z Maranela, jako predtim.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ELHO_CID: Nejsem odbornik na kupovani $$$ aut, ale prvni odkaz Googlem:

"Several collectors interviewed by Bloomberg said the signal is being received loud and clear. One buyer claimed Ferrari emphasized that taking the Luce mattered if he wanted to remain among the company’s top-tier clients. Others suggested that newer customers may view the EV as one route toward future one-off or limited-production Ferraris."

So Ferrari’s $636K Luce Is Basically The ‘Buy The Boring Rolex To Get The Daytona’ Trick | Carscoops
    https://www.carscoops.com/2026/06/ferraris-new-ev-might-be-the-most-expensive-waiting-list-application-ever/
    ADAM
    ADAM --- ---
    Taky jsem teď sedl do fosilu. A nejhorší je start-stop systém. Když se to vypne a ty za půl vteřiny jedeš dal a startuje to zpět. To nechceš opakovat, takže to musíš neustále managovat - tlačítkem zapínat a vypínat. Desnej opruz.

A ad hluk motoru. Tuhle jsem psal, že u svého phev motor neslyším, musím se spíš podívat na display, jestli běží nebo ne. Ale to je tím, že on se zapne jen ve velkých rychlostech. Ale když auto (skoro) stojí, tak ten hluk motoru je dost slysitelnej a docela neprijemnej.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    N_I: Coby, chvíli bude mrmlat, pak to odřídí bez toho a celou dobu se bude těšit, až zas pojede něčím modernějším.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    BOBASH: Benedetto Vigna otevrene rekl, ze Luce neni zadny test loajality a dokonce v rozhovoru zminil, ze by stavajicim fanouskum Ferrari nove Luce ani nedoporucoval. Jinak tu vidim paralelu s Ferrari 612 - kdyz ho predstavili, vsichni se shodovali na tom, ze je to moc velky, osklivy a drahy (cena byla se zapoctenim inflace jeste vyssi nez u Luce). Ale i tak jich prodali pres 3000 a to je v kategorii ultraluxusnich aut proste uspech.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    N_I: Jasne, obcas vozim O4 zene na rucni myti. A mam to uplne stejne, jako popisuje Pepazz.

Ad nize: Teoreticky: Zvire si v prirode ulovim, dokud mi vydrzi strelivo; stahnu, vyvrhnu. Ohen si kresadlem rozdelam, pokud neni moc vlhko - ac jsem to dlouho nezkousel. Ale vskutecnosti se synkama burty ze supermarketu, Zippo s jet insert a PE-PO. A nebo jeste radsi plynovy grill na zahrade. Jsem s tim uplne v miru. Priority. Don't be me.
    N_I
    N_I --- ---
    LAUNCHER: sorry byla to reakce na tuhle větu kamaráda...rozumím!

smrdí to, nejede to, nebrzdí to motorem, musim to startovat, musim zavirat okna jinak se nezavřou, musím to zamykat, nemá to jedinýho assistenta, pořád musím řadit. Jako tohle byla slušná cesta do pravěku :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    N_I: N_I: N_I: N_I: N_I: Prosim o vyhledani vhodnych ~ "technopesimistickych" boardu. Nic proti temto nazorum nemam, ale tady ne. Take nechodime jinam vycitat, proc neholduji high-tech jako vetsina z nas tady (nebo alespon doufam). Diky za pochopeni.
    N_I
    N_I --- ---
    JYRKA: - výpadek systemu, chyba systemu není konec civilizace hned

už ted vidíme kam lidi občas zavede slepé sledování navigace

pepaz zde v té větě krásně říká, že už skoro starší auto řídit neumí...to mě fascinovalo, jak rychle se to přehodí a to vše v rámci - svého pohodlí!

obecně je toho pohodlí až moc...to je celé.

asi je to zde OT, už táhnu do jeskyně...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    N_I: hele, prostě říkáš sice možné scénáře, ale na ty se nemá cenu připravovat. Proto jsem to hodil do absurdna, protože čekat konec civilizace a díky tomu rezignovat na všechno je dost blbej scénář.
    N_I
    N_I --- ---
    JYRKA: rozumím vysmát se - té druhé straně nůžek, neaktivoval díky...už zase jdu

sory
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    PEPAZZ: Zas objektivně absence tempomatu není fíčura spalováku, ale prostě že je to konkrétní auto v holobytu.

Normální auto tempomat má bez ohledu na typ pohonu.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    N_I: už jsi aktivoval projekt Jeskyně?
    N_I
    N_I --- ---
    DIM_: nedostatek zdrojů, nedostatek prostředků na údržbu? výpadky systémů, hromadný hacky v rámci útoku na infrastrukturu?

vše je dost křehký a celkové zlenivění je opravdu žádoucí?
    DIM_
    DIM_ --- ---
    N_I: Proc by to nemel? Ja mu rozumim.
    N_I
    N_I --- ---
    DZODZO: kam ta lenost až povede??? a co se stane až to mít nebude?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam