• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    BOBASH: Ten tvůj kámoš patří do jaké skupiny? Z toho, co píšeš, nerd určitě nebude, ale normální asi taky ne.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    Jinak ad to vnímání normálních zákazníků vs. nerdů, co si kupujou Tesly a čínské věci. Dneska jsme se s tím XPengem potkávali s kámošem, který má zrovna Volvo ES90 taky na test někam jinam.

Byl totálně vzteklej z toho, že mu to nejde odemykat a hlavně zamykat, protože ten čip, co v tom je, nefunguje jak má. Primární postup otevírání toho auta je samozřejmě karta v Android Wallet, případně appka. Jenomže on a) odmítá mít v telefonu appku auta b) nemá v telefonu žádnou kartu (platí fyzickou kartou nebo cash) c) neumí do telefonu načíst QR kód (nebo to snad neumí ani jeho telefon) a celou tu věc by prostě zahodil (i kdyby to Volvo nemělo třeba objektivně naprosto nesnesitelný asistenty).

A to mu není 60 nebo 70, je o rok starší než já (43, já 42).

Tolik k představám o tom, jak většinový motorista bude milovat Tesly a XPengy :)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    W_NOICE78: Clo? Jako kdyby to stálo 1,2 milionu a ne 1,8 milionu, tak je ta kvalita zpracování téměř akceptovatelná.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    BOBASH: Kde udělali soudruzi chybu, když za to u nás chtěli víc než dvojnásobek? U Tesly nebo BMW je rozdíl mezi Čínou a Evropou zhruba 40–50 %, ale u XPengu jsme přes 100 %.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    JYRKA: Rychlost nabíjení fajn je. Parkovací asistent seriózně parkuje líp než já – použil jsem ho u nás na parkovišti v místě, kde bych s tak velkým autem i já uvažoval, že pojedu jinam.

Ale že to žere je prostě fakt.

A stejně tak je fakt, že luxusní interiér to má jen na fotkách, ve skutečnosti je vyrobenej fakt z hroznejch věcí a místama i hrozným způsobem. Taky na tom autě po necelých 20kkm je na některých místech poměrně fest vidět opotřebení.

No a příšerný UX je čínská klasika.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    BOBASH: U Tebe si, diky castym hejtum, uz nejsem jistej, jestli nejsi zaujatej :)
    Zrovna Xpeng mi prijde hodne fajn, uz diky rychlosti nabijeni. Jen nemam osobni zkusenost.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    Tak jsem si dneska vyzvednul XPeng G9 Performance+. No. Vypadá to cool a umí to pár cool věcí, třeba to má nejlepšího parkovacího asistenta v mě známým vesmíru.

Taky to stojí stejně jako BMW iX3 v základu, má to baterku jako GLC v top verzi, ale dojezd v reálu spíš jako Enyaq, nebo možná iX3 v úplným základu...

A vypadá to na první pohled cool a obrovský, ale pak zjistíš, že je to reálně velký opět jako to iX3/GLC, akorát je to vyrobený stylem Potěmkinova vesnice a v reálu je to příšerně lacinej shit.

Jo a Lane Assist má skvělou vlastnost, že začne vyjíždět z pruhu, drží cestu rovně ven a pípá na mě, abych ho zachránil.

Jako je to jedno z těch nejlepších čínských aut, co jsem měl v ruce, ale představa, že za to dám 1,8 milionu z peněz, který jsem si vydělal, mi přijde naprosto absurdní.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Je to OT, ale vysvetluje to dost

Všichni by tu umřeli. Cvičení v německém tunelu pro rychlovlaky skončilo fiaskem, hasiči nehodu hlásili faxy

Všichni by tu umřeli. Cvičení v německém tunelu pro rychlovlaky skončilo fiaskem, hasiči nehodu hlásili faxy - Zdopravy.cz
    https://zdopravy.cz/vsichni-by-tu-umreli-cviceni-v-nemeckem-tunelu-pro-rychlovlaky-skoncilo-fiaskem-hasici-nehodu-hlasili-faxy-293751/
    KURE
    KURE --- ---
    DOCKINEZ: Aha, ok tomu rozumím. To nejak nepovazuju za napsany LLM.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    DIRTJUMPER: nejrychlejsitesla sa mi ani neobtazoval odpisat, tak neviem, ja to mam od chciteslu.com ale nie teda dovoz ale co mali zrovna po ruke, lebo som to riesil v casovej tiesni
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KURE: STT - speech to text. Prostě místo klapání na klávesnici příspěvek namluví a před odesláním jen učeše to, co funkce převodu řeči na text nepobrala správně.
    KURE
    KURE --- ---
    PEPAZZ: ten samej kanal ma video z iX3 bez nabijeni z Rieky do Berouna.
    Z Chorvatska do Česka bez nabíjení. Zvládne to BMW iX3?
    https://youtu.be/7UX9Q6CCt_4?si=gBtzkdo9E7xTIbl-
    KURE
    KURE --- ---
    LAUNCHER: nejde o článek, píšeš že skoro všechno co sem píšeš je LLM. to nechapu.
    ja jsem taky přátelský.
    a co je prosim STT?
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    tohle je mazec
    Přes 700 km z Chorvatska s 6minutovým nabíjením. Mercedes CLA boduje
    https://www.youtube.com/watch?v=3s7SFtQ1Fuo
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DIRTJUMPER: Známý nějaký čas zpět kupoval u TeslaDave a prý spokojenost. Ale je to myslím už cirka dva roky.
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    má tady někdo zkušenost s dovozem od tesladave popřípadě nejrychlejšítesla?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KURE: 2) Výstup Fable 5 mi přijde v lepší kvalitě než ten odkazovaný článek. Nejméně ušetřím někomu tokeny za totéž.

Pokud potřebuješ Ty + palečky nějaké místo kde se tohle nesmí, feel free to leave.

13 mi už bylo, snažím se chovat přátelsky, ale pokud nevyhovuji každému, to je život.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KURE: STT
    KURE
    KURE --- ---
    LAUNCHER: Asi nerozumím té motivaci.
    Přijde mi, že je to jako když máš domluvený pokec v hospodě, něco ti do toho vleze a tak místo abys nepřišel, pošleš mentálně postiženého učednika s dobrou pamětí, s tím že tě zastane.

Je fakt těžký to vnímat jinak než jako špatný. Neměla by UI sloužit k tomu abychom měli vic času na to co nás bavi?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Mimochodem, skoro vsechno, co sem pisu, proslo pres LLM. Nejmene protoze STT. Nedluzim tu (skoro) nikomu rucne natukana pismenka a urcite je nikdo nedluzi mne. Ja mam povinnosti, vy mate povinnosti. Ja sem pisu pro zabavu, vy snad take. Ten trend bude spis silnejsi nez slabsi, zejmena proto, abych omezil napr. moji chybu vcera, kterou spravne opravil pan Bobash. Kde to dava smysl, tam to LLM hlasim. Nemyslim to zle, pls si to nepreberte zle. Dikys.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam