• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHARELATED - spříznění na cestě
    rozbalit záhlaví
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    KUATO: ...ad děti - jojo, já jsem to myslela tak, že ten (případný) problém si dělá člověk sám. Postaví si překážku, zvedne ji tak, aby se nedala přeskočit, a pak se o ni přerazí.
    KUATO
    KUATO --- ---
    NATASHA: no tak, co se tyce toho sebeobrazu - tady to mam nahozene trochu, jak popisoval niz Snop - ze on v podstate zacina byt nejaky, az kdyz komunikuje s dalsim clovekem. jakoze tvoje vychova, prostredi... ti nabidlo nastroje, jak komunikovat, jak se projevovat, a tak je vyuzivas. muzes to zmenit, ale vetsinou to (namaha) nestoji za to. lidi te neznaji, oni vidi jen ten obraz. ono obecne je to s posuzovanim lidi podle sebeobrazu slozitejsi - nekdy to jde (kdyz se s nim ztotoznujou), nekdy to nejde (kdyz se za nej schovavaji - vedome).

    btw. deti nevi co znamena "dokonalost".
    SETEC
    SETEC --- ---
    Cau lidi přišel jsem na skok tak vás alespoň zdravím :) Mám asi milion věcí o které bych se s Vámi mohl podělit, no ale začnu alespoň tím že vám popřeju dobrý den :)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    KUATO: Myslela jsem to tak, že když máš v pořádku sebepojetí či sebeobraz, jsi svobodný v tom, jak o sobě mluvíš.
    Kdyby ses dětem prezentoval jako Dokonalý otec, nemohl bys rázem připustit ani stín selhání, protože to už bys pak nebyl jejich hrdina.
    KUATO
    KUATO --- ---
    Nat: ee, poslednimu tvemu prispevku zcela nerozumim. Muzes prosim jinymi slovy napsat, jak to myslis?
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    KUATO: Další důvod pro budování trvale udržitelného sebeobrazu, protože když si člověk nemůže ulevit doma, tak kde už ;-)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    SNOP: Ha, já jsem právě o víkendu potkala dva básníky z Ukrajiny, a ten starší z nich nám nejprve vyložil, jak tvořil a myslel to, co psal, co si z toho máme vzít, a teprve pak nám to přečetl ;)
    SNOP
    SNOP --- ---
    :-) A zabavne je, ze i predchozi je jenom fabulace, protoze ani tak to neni :-)
    Ale asi nejbliz je, ze vytvarim sebe a svuj obraz kvuli okolnim lidem a kvuli zamerum, kterym jsem pritakal.
    SNOP
    SNOP --- ---
    NATASHA: Priznam se, ze to mam podobne, jenom se ve vsem dokazu dokonale zaplest. Mam za to, ze nejsem nijaky, nebo pokud jsem nejaky, nemam k tomu pristup. Takze reflexe pravdivosti je pro me nepristupna. Stejne tak nevim, jestli se "stavim lepsi k ucelu", nebo jestli se "tvorim lepsi k ucelu", nebo jestli "jsem takovy". Mam zase za to, ze bez vuli ci pritakanim daneho ucelu nejsem vubec nijaky, a implodoval bych do nicoty nicnedelani. Ale zase to je asi blbost, protoze koneckoncu jeste jsem neimplodoval - ale mozna je to jenom tim, ze pritakavam ucelum a tedy se stale tvorim jako nejaky. A nejspis uz ted uplne kecam - coz je ten problem.
    Nuz a posledni moznost - no tak se zastavim, a reknu to "pravdiveji" - jenomze to zase spociva jenom ve fabulaci - asi jako je to, co uz jsem naplkal vyse. Jenom poza, znovu a znovu - bud ubohost, nebo jiskricka, nebo manipulace, nebo moudrost... ale pravdivost neni vubec zadna, krom cinu samych, kdyz uz konecne zmlknu.
    Resume: At si me soudi jini a nechteji po mne, abych o sobe nebo o tom, co jsem udelal, cokoli rikal. Je to pak jak s tou ukrajinskou noci.
    KUATO
    KUATO --- ---
    a nejlepsi je to u decek - ahoj tati, jak ses dneska mel? vis, mi se dneska nedarilo... :o))
    KUATO
    KUATO --- ---
    NATASHA: no, mohl bych rici, ze lidi jsou lina pokrytecka prasata, ktera se rada pretvarujou a zakryvaji tim svoji ubohost, sva selhani, nebo muzu rict, ze v sobe mame jiskricku, ktera nas pozveda :o). a mi se libi vic to druhe :o)). sam uz jsem zvrzal spoustu veci, takze mam pochopeni pro to, kdyz nekdo druhy neco zvrze. takze proto se snazim videt to mene vazne :o). a tomu napomaha i PRIMERENE zlehcovani popisu chyb. vem si jen, jak casto treba v praci, zalezi jak popises neco zmrveneho, na tvem postihu. staci odlisna intonace hlasu, nejistota.. a uz je to hure nahlizeno. a pritom predane udaje jsou uplne stejne..
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Nuže, a jak je to tedy se mnou.

    Vnitřně nejvíc souzním s pravdou (či přesněji: v bytí v souladu s aktuálním stavem poznání pravdy). Jsem nejšťastnější, když mohu být pravdivě. Člověk to v sobě pozná - plyne, nezápolí.

    Jsou ale situace, kdy se stavím lepší ve směru k účelu, o který jde. Například v oblasti práce. Na pracovním pohovoru se stavím perfektním profesionálem, neb vím, že tato má podoba se právě nejvíce cení. A já jím skutečně také jsem, ale nejen. Výrazně nejen :)

    Když jde o vysvětlení nebo interpretaci událostí, kdy se stalo něco nedobrého, je to ještě jinak. Umím připustit slabost a pochybení, přesto to nějak instinktivně mohu zaonačit tak, aby si druhá strana řekla: "A jak ona je statečná, že přizná chybu!"
    No a tehdy se sobě nelíbím - obvykle mám sklon na tuhle příjemnou vylepšovací kolej najet --- a pak se zarazit. A říct to znovu, pravdivěji.
    Přišla jsem na to, když jsem si psala zápisky o různých událostech. Tam to dobře vyskakuje.

    NATASHA
    NATASHA --- ---
    SNOP: Já jsem se vlastně ptala na všechny druhy situací, protože až když nad tím člověk začne uvažovat, tyto se rozloží na škále - tj. řekněme od zamlčení toho, na co se stejně nikdo neptal, až k tomu aktivnímu lhaní ve vlastní prospěch.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    KUATO: To je zajímavý výklad; tedy Ty to "stavění se lepším" vlastně vidíš jako paralelní vytváření motivace k dalšímu skutečně lepšímu konání?
    KUATO
    KUATO --- ---
    :o)))))
    SNOP
    SNOP --- ---
    Hm, zvire by mi doma umrelo hlady, a kdyz si pujcim, nebavi me to, male deti kdyz si pujcim, konci to brekem (jejich), a zplodit, na to bych potreboval zenu/milenku, kterou taky nemam, bo je to moc prace a muj sexualni pud nejspis zustal nekde v minulem nebo budoucim zivote, takze k te praci neni motivace.
    KUATO
    KUATO --- ---
    SNOP: hehe, na kockovani jsou nejlepsi ucitele zeny/milenky, male deti a zvirata. ve vsech pripadech se rozviji rozlicne aspekty fyzicke i psychicke schopnosti se kockovat :o)
    SNOP
    SNOP --- ---
    NATASHA: Hlavne jestli ono "ciniti se lepsim" v tvem podani vyzaduje lez nebo nikoli.
    SNOP
    SNOP --- ---
    KUATO: No ja tohle otevrel hlavne z toho duvodu, ze si nejsem jist, kdy "se stavim lepsim" a kdy "referuji dle skutecnosti", protoze proste jen malokdy vim, jak "to doopravdy bylo" - jestli neco takoveho lze vubec vedet.
    Ale mozna nechytam tu Natashinu situaci spravne.

    Jde-li pouze o to, jestli ve chvili, kdy citim, ze jsem udelal chybu, priznam, ze jsem udelal chybu, tak kdyz se me uz nekdo zepta, tak to priznam (sam ale doufam, ze se nikdo nezepta).

    Na druhou stranu nejcastejsi jsou takove ty mezni situace, jako ze treba chci hodit sisku nekam, ale protoze jsem lemro, tak se misto toho trefim nekomu do hlavy. A tam je to tezke, protoze jsem pochopitelne nechtel a nemel jsem to plne v moci, takze to neni plne moje vina, na druhou stranu nebyt me, nestalo by se to, takze to zcasti je moje vina.
    Navic lze si z toho vzit nejake ponauceni? Imho ani moc ne, protoze hazet se uz nikdy v zivote nenaucim, ale zase kvuli tomu vubec nehazet je nesmysl.
    Ale asi to tak funguje. Vzdy, kdyz jsem se s nekym "kockoval", tak jsem mu pak nechtene ublizil. Tak jsem se prestal "kockovat", byt jsem vzdy zavidel tem, kteri toto jemne umeni zvladaji.

    Dlouhe uciniti kratkym: Netusim, na jaky druh situaci se Natasha pta.
    KUATO
    KUATO --- ---
    SNOP: pocit viny?
    KUATO
    KUATO --- ---
    SNOP: tos odpovedel ne zcela na otazku, ktera byla polozena.

    NATASHA: za sebe mohu-li rici, se snazim o objektivitu, ale samozrejme tendence k videni se/ukazovani se v lepsim tu jsou :o). ale je to imho v poradku, pac ja myslim, ze kazdy clovek nekde v sobe ma jiskricku, ktera jej ponouka, aby tak nejak smeroval k Svetlu (coz se v nizsi rovine muze jevit jako Dobro). A ze to zpusobuje, ze kdyz se v nejake udalosti zachova ne zcela jak by mohl, tak to vi a v sobe citi, ze tady ma jeste rezervu, a tak nejak se pozveda aspon v sobe - a treba v budoucnu v podobne udalosti uz se zachova lepe i realne fyzicky. A kdyz nekdo tu jiskricku ztrati (treba vinou toho, ze byl v detstvi ponizovan nebo mu bylo pripominano, ze za nic nestoji, ze je k nicemu), tak to je blbe, protoze dotycny si prestane vazit sebe i druhych a zacne delat natruc/ze vzdoru blbosti a treba i ublizovat (kdyz jsem spatny, tak ja vam ukazu, jake je to byt spatny).

    no a partnera dobreho, kdyz clovek ma, tak to je pozehnani, protoze se navzajem mohou podepirat a nahlizet se v tom lepsim svetle (magicky akt!). a samozrejme absolutni duvera a otevrenost je mezi nimi prirozenou veci :o).

    NATASHA: a jak je to s tebou, kdyz uz se ptas ostatnich?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam