• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHARELATED - spříznění na cestě
    rozbalit záhlaví
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    DOTY: no dyt rikam, je mi to tak nejak animalne proti srsti.
    DOTY
    DOTY --- ---
    PLAVEVA: Proc si nedokazes predstavit, ze bys adoptovala dite? A proc by sis nevzala psa z utulku? :)
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    no ja bych to, co rika NAVON celkem chapala na takovy animalni, emocnejsi urovni, takovy to jako"hlas krve" atp...ale nikoli racionalne zpracovane.
    sama tedy tomu animalnu asi take podleham, nedokazala bych si predstavit adoptovat dite (stejne jako vzit psa z utulku, pejskar vi, nepejskari srovanani prominou). a kdo to dokaze, toho obdivuju. ackoli ho nechapu:-)
    vzhledem ke tem detem doufam, ze nas je spis mene s takovymi pocity.
    a nemyslim si proste , ze by nahradni rodina byla menecenna ani ze rodina se stejnopohlavnim parem by byla menecenna. ani ze rodina s ruznopohlavnim parem by byla mencenna.
    hlavne fungujici.
    rodina.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: men by to celkem zajimalo ale samo tvoje vec:-)
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    PLAVEVA: Je to dulezity? Pokud mam nejaky duvody, stejne jsou to duvody netolerantniho tupce, a takove duvody ma cenu znat bud proto, ze jejich sumarizaci a spravnym zarazenim zmineneho netolerantniho tupce identifikujeme jakozto netolerantniho tupce, coz je ovsem zbytecne, nebot tuto informaci uz mame; nebo si prejeme zahajit spor kolem spravnosti techto nazoru, ale pokouset se presvedcovat netolerantniho tupce o jeho omylu je rovnez naprosto zbytecne, nebot tento nase osvicena a moudra slova bude v lepsim pripade ignorovat, v horsim se jim bude posmivat.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: no, tak to jsme teda opravdu nemyslela konkretne na tebe, spatne sis to vylozil.
    jinak diky za odpoved. a duvod takoveho postoje?
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    PLAVEVA: Jo a k Tvy otazce proti cemu teda jsem: jsem proti vzniku vztahu mezi dospelym a ditetem, kdy se dospely stava opatrovnikem a vychovatelem ditete, pokud nemaji zadny pribuzensky vztah, a ten dospely zije v homosexualnim partnerskym svazku.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    JOGIN: jen bych rád dodal, že srovnávat s minulostí není zase tak jednoduché, jak by se na první pohled mohlo zdát.

    1/ životní úroveň byla na přelomu 19. a 20. století mnohem nižší, než je tomu dnes.. lidé se nedožívali tak vysokého věku a tím pádem ani partnerství, resp. manželství netrvalo tak dlouho, aby se často museli řešit problémy krize.
    2/ řada lidí jednoduše na to, aby založila rodinu, neměla patřičný příjem a sociální status. spousta lidí tak žila "single", byť se některé z důvodů přeci jen lišili od důvodů dnešních "singles".
    3/ manželé spolu v rámci nefunkčních rodin i nadále žili, protože neexistovala instituce rozvodu v takové podobě jako dnes. původně existoval pouze rozvod se svolením církve, ovšem i v případě udělení této výsady platila i nadále kupř. nevěra. manželé tedy sice mohli žít odděleně, ale nesměli znovu založit rodinu.

    možná jsem ještě nějaký ten důvod opomněl. nicméně z výše uvedeného je snad jasné, kterak ošemetné může být ono srovnávání a vzpomínání na staré dobré "zlaté časy". ;)
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    PLAVEVA: Co to konkretne znamena reagovat jako svickova baba? Jinak pokud jsi narazela na me, tak ja nejsem v zadnem pripade prijemny, a intligentni jsem mozna byval kdysi davno na skole, tolerantni nejsem v zadnym pripade, a slovni spojeni "nazorove otevreny" je natolik vagni (a vetsinou se navic preklada jako "souhlasi s mym SPRAVNYM nazorem"), ze ho vubec nebudu brat v potaz, takze si fakt nedelej starosti.

    Jestli sis nevsimla, mluvil jsem o (ted to budu opisovat, aby nedoslo k nejakymu omylu) tedy o zacatku vztahu mezi dospelym a ditetem, kdy se dospely stava opatrovnikem a vychovatelem ditete. Zde muze dojit k pripadu
    a) kdy dospely a dite maji nejaky pribuzensky vztah
    b) nemaji zadny pribuzensky vztah
    vyjadril jsem nazor, ze pokud nastane pripad a), vznika vyse zmineny vztah za jinych podminek a jeho vznik je podminen jinymi kriterii, nez v pripade b).
    Nevim, zda je to pravda, nebo ne, opravte me, pokud se mylim.

    Mluvil jsem o tom proto, ze KRULDA psal o "adoptovanych" detech lesbickym parem, ve kterem je ovsem jedna s tech zen biologickou matkou deti. Ja si myslim, ze tyhle pripady se dost lisej - zejmena z pohledu toho ditete. Ale to je muj netolerantni neotevreny nazor, apokud s nim nekdo nesouhlasi, ze srdce mu to preju a netrvam na tom, aby svy nazory jakkoliv menil.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: aha takze jsi(ve svetle fakt, ktera dodala BASPE ):o))pro osvojeni a proti adopci nebo naopak?
    imho jsou pravnicka hlediska v nedohlednu, zatim neni ani chut o tom premyslet mezi beznyma lidma, smahem rikaj ne, hotovo.

    Ja zjistuju ze jsme v debatach naa tohle tema desne emotivni. nejspis proto, ze tyhle temata probiram kolem dokola a nekolik let a vzdycky mam pocit ze to uz neni mlzny, ze se prece nemuze najit nekdo dalsi kdo je( jen!z meho pohledu) totalne mimo misu a rika jak obtisk furt to stejny co ti predtim...ze lidi, ktere povazuju za prijemne a inteligentni a tolerantni a nazorove otevrene zacinaji pri rozebirani techto temat reagovat jako svickove baby...proste uz mi kolkrat ujedou nervy.

    timto se za ne omlouvam. za ty nervy teda.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    BILYHAVRAN:
    Já jsem si myslela, že jsem to někde četla. Tuším to bylo před časem tématem v Respektu, Mf, LN nebo jiných novinách, co čtu.
    BASPE
    BASPE --- ---
    PLAVEVA: Osvojeni a adopce jsou dva vyrazy pro jedno.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    PLAVEVA: No tady sla rec o tom zacatku nebo vzniku toho vztahu nebo jak to nazvat spravne z nejakyho pravnickyho hlediska. Proto jsem to odlisoval.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    JOGIN:
    Bane. Dnes máme lákadla, ale v době totality zase nebylo - lapidárně řečeno - co dělat, kde se realizovat, kde experimentovat. Nevěra byla tehdy skoro společenským úzusem, lidé se brali mladí a kvůli bytům a po pár letech se rozváděli.
    Netvrdila bych, že jsme horší než naši rodiče a oni než jejich rodiče.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: v prbni linii urcite, ve druhe(teta stryc) bych si tipla ze ne. mno a jak se jmenuje takovy to jak si chlapik vezme zenskou a jeji decka taky uzna za svoje? i kdyz treba jim neda sve jmeno?
    imho adopce je takovy zastresujici vyrza..pokud je to osvojeni, nezrusitelne osvojeni I. a II. stupne nebo vim ja co (to sou treba taky deti nezrusitelne osvojene a pritom se nejemnuji jako rodice, sem zjistila, pro men prekvapeni)...stejne mam dojem ze debata a jadro problemu ktery jsme probirali bylo v necem jinem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam