• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHARELATED - spříznění na cestě
    SETEC
    SETEC --- ---
    NATASHA: To je jedno, sem do toho klubu chodi rekneme 40 lidi. udelej anketu kolik z lidi ma heterosexualni zkusenost, homosexualni zkusenost, je heterosexualne , bisexualne nebo homosexualne a z toho bych vychazel.

    Heterosexual i homosexual a muzeme rici i bisexual uvazuji IMHO trochu jinak a samozrejme je tim dite ovlivnovano. Otazka je take jak, resp. k cemu chceme deti v tehle spolecnosti vychovavat?
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    KRULDA:
    Ne, žádné pokrevní pouto.
    KRULDA
    KRULDA --- ---
    NATASHA: K tomu diteti mela nejaky polopribuzensky vztah?
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    STEPNI_VLK:
    Souhlasím, obstrukce s adopcí se přehánějí a doplácí na to dítě, které potřebuje láskyplnou péči v první fázi života nezbytně a její nedostatek může být příčinou zásadních problémů po celý život.
    KRULDA
    KRULDA --- ---
    SETEC: Vytvari to pro tebe konflikt, protoze na to nejsi zvykly uz od malicka.

    Zasadni veci je, aby rodice, at uz jakykoliv, ukazali diteti cestu, jakou je dobre se v zivote ubirat a take to, jake je to zit v milovanem domove. To jakeho jsou rodice pohlavi hraje pramalou roli.

    Treti odstavec je nejak mimo.
    SETEC
    SETEC --- ---
    STEPNI_VLK: ja bych se treba zeptal Ktere humanitni teorie, co se na nich osvedcilo a co ne. Takhle je to jen zevseobecnene plkani.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    SETEC: Zmínil jsi jeho jméno...ale vím já, cos tím chtěl říct? Výzkumů lidské sexuality provedl opravdu hodně - ale já sama jsem z jeho prací nic nečetla.

    KRULDA:
    Já taky, ale jde o známou, proto vím, že to možné je.
    SETEC
    SETEC --- ---
    STEPNI_VLK: v cine ti dite musi schvalit :) tak bychto tak jednoznacne nevidel :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    SETEC: s tím BEZem jsem to nepochopil, přiznám se dobrovolně. ;)
    ze své zkušenosti ti nic nepovím, jelikož nežiju v homosexuálním páru a nevychovávám dítě/děti. ani nikoho takového neznám. byl to jen můj názor a ptám se tě na tvůj, který bezesporu stál za otázkou: Napadlo te jake problemy toto muze prinest?
    SETEC
    SETEC --- ---
    STEPNI_VLK: Ja jsem vyrustal v normalni rodine. Nevim nakolik bych se citil v pohode ve spolecnosti jako dite,
    kdyby vsichni meli tatu a mamu a ja jen mamu a mamu nebo tatu a tatu uz tohle vytvari urcity konflikt,

    dalsi veci je formovani sexuality a uvedomovani si sama sebe a pohled na svoje rodice v obdobi dospivani, kdy si dite uvedomi daleko jasneji rozdil mezi homoexualitou a heterosexualitou.

    Dal bych bral v uvahu jeho formovani zodpovednosti za vytvoreni a udrzeni vztahu.

    Napada me tech veci vic. divim se ze tebe zadne.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NATASHA: napadlo vás někdy, proč podobnými mega-testy neprocházejí manželé před rozhodnutím o početí dítěte. vždyť se přece od adoptivních rodičů prakticky v ničem neliší (až na biologické pouto s dítětem). jsem jediný, komu ty požadavky přijdou spíše jako obstrukce, a tedy přehnané? pochopitelně ve srovnání se standardně vznikající rodinou!
    KRULDA
    KRULDA --- ---
    NATASHA: Dost me to prekvapuje, mel jsem za to, ze to je nemozne uz z logiky veci, ze to neni uplna rodina, jak se tady nekteri ohaneji, ze to neni dobre...
    SETEC
    SETEC --- ---
    STEPNI_VLK: Nevim ja mam pocit ze BEZ nekde opisuje. byl bych radsi kdyby nam neco rekl ze sve zkusenosti :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    SETEC: právěže nenapadlo. jak taková výchova ovlivní duševní rozvoj? jmenuj mi některá negativa konkrétně? nemusí být podepřena teorií..
    KRULDA
    KRULDA --- ---
    SETEC: Ano, o tom se tady prave bavime a mame to tak prubezne rozdebatovano...
    SETEC
    SETEC --- ---
    TASH aha, myslel jsem, ze o jeho studiich jsi neco malo zaslechla.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    KRULDA:
    Je to velmi složitý proces (jako u adopce obecně). Musí projít X psychotesty, prokázat způsobilost, finanční nezávislost, zajistit dostatečný životní prostor pro dítě, mít řešení pro situace, kdy zůstane déle v práci, onemocní...atd.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    BEZEJMENNY: Humanitní teorie se prokazují až jejich dlouhodobou praktickou aplikací na společnost. Často to trvá desítky let, než je jasné, že teorie se neosvědčila. ;o))))

    imo je to ještě o něco těžší.. protože vznikající teorie - na rozdíl od technických oborů - zpětně skrze svoji popularizaci ovlivňují předmět, který popisují, tj. člověka. po několika desítkách let se tedy docela dobře může stát, že daná teorie nebude platná nikoli proto, že by byla mylná v čase svého vzniku, nýbrž z důvodů společenského posunu, jež sama vyvolala.
    dobře známý je příklad termínu schizofrénie, který se v odborných kruzích přestal používat právě z důvodu ohromného rozšíření mezi plebs a devalvace jeho obsahu. (teď doufám, že nekecám, a že jsem trefil správný termín. :)
    SETEC
    SETEC --- ---
    STEPNI_VLK:

    Napadlo te jake problemy toto muze prinest? Rekneme pro dite samotne ktere bude takovym parem vychovavano. Dejme tomu z hlediska jeho budouciho zivota ve spolecnosti a jeho dusevniho rozvoje??
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    SETEC:
    To se opravdu ptáš? Je to snad nabíledni:
    Já jsem s tím nepřišla, jeho dílo ani pořádně neznám, nevím, proč Tě napadl...

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam