• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREVERealitní hrůzy
    JIRAN81
    JIRAN81 --- ---
    GREVE: vsechno je prodejny
    GREVE
    GREVE --- ---
    HARDCABB: Z níže uvedených důvodů.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    proc je neprodejny?
    GREVE
    GREVE --- ---
    ANTALSTASEK: Všiml jsem si. Takový byt (navíc v polosuterénu, jestli to chápu správně) je v podstatě neprodejný, takže si ho asi musel rezervovat přímo developer.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Velice mě pobavil tento inzerát na skvělý byt v novostavbě v "Rezidenci Skalka". Vůbec nechápu, jak si tam může kdokoliv cokoliv koupit. Skutečnost se má tak:

- dům stojí na pozemku po jedné zbořené chalupě, s podobnými vybydlenými objekty sousedí a vůbec se do toho prostředí nehodí.

- je sevřen mezi frekventovanou silnici a mezi Jižní spojku, která je od domu vzdálena asi 50 metrů! Podle hlukové i emisní mapy se jedná o území zcela nevhodné k bydlení

- hned za Jižní spojkou se nachází neblaze proslulá továrna na pneumatiky, která neuvěřitelně smrdí, i v noci, o víkendu, kdykoliv.

- přímo pod domem projíždí každých pět minut vlak.

- na metro to určitě nejsou dvě minuty pěšky. Je to 900 metrů přes kopec, tudíž asi tak 15 minut.

Vůbec to nechápu.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    Dám do dlhodobého prenájmu rodiný dom v Bratilave | Bazar.sk
    http://reality.bazar.sk/9236056-dam-do-dlhodobeho-prenajmu-rodiny-dom-v-bratilave
    STOOL
    STOOL --- ---
    Chodíme po bytech a občas je to náramná zábava. Ptáme se třeba realiťačky, jestli na tom plácku vedle domu nemůžou podle novýho ÚP něco postavit. Ona na to, že nám to přeci může bejt jedno, že to nijak neovlivní to okolí. A občanská vybavenost je všude, vždyť jsme skoro v centru (odpověď na otázku ohledě školky a školy).
    V jeden den jsme byli na dvou bytech, kde nám makléři nadšeně ukázali do rohu a řekli, že tam může být krb! Jako bych chtěl bydlet ve městě proto, abych po práci vzal sekyrku a šel do parku pokácet pár stromků při zpěvu trampských písní.
    Nejlepší byla jedna současná nájemnice bytu, barák starej kolem 100 let, uprostřed bytu umakartový jádro (haluz sama o sobě). Makléř ukazoval, kudy vedou stoupačky pro představu při nutný rekonstrukci. Ta holka, mladá dredatá žába, začala plácat něco o tom, že kdyby se ty stoupačky obalily třeba nějakou rourou, že by mohly bejt klidně v prostoru a tvořily by takovej příjemnej prvek. Naštěstí to bylo až na konci prohlídky, takže jsem řekl, že to je moment, kdy je nejlepší se rozloučit abych nevybuchnul smíchy ještě na schodech.

Sranda, taková koupě bytu.
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    KONOPASLIK: první znalec banky by to shodil:-D Neprodejné na úvěr a pro borce s hotovostí pro smích.
    STOOL
    STOOL --- ---
    Terrible real estate agent photographs
    http://terriblerealestateagentphotos.com/

jeden klenot za všechny
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    JIRAN81: To ne, to je na něj moc drahý.
    JIRAN81
    JIRAN81 --- ---
    GREVE: a nebo na realitnisekac.cz
    MMISKAM
    MMISKAM --- ---
    GREVE: anebo u MM
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    GREVE: Stopro. :)
    GREVE
    GREVE --- ---
    KONOPASLIK: Hrůza! Ale je jasné, jak tenhle barák skončí: jako ležák na bezrealitky.cz :-)
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    Kamarád dohodil klienta...

Já: Chtěl bych se na ten dům jet podívat, udělat nějaké fotky a celkově se s tím seznámit.
    Klient: Fotky jsem vám poslal, jsou tam tři místnosti a nová koupelna, jen je potřeba dodělat.
    //fotky vypadají jak z deset let starého mobilu a přes půlku je vodoznak hyperinzerce
    Já: Ty fotky bohužel nemůžu použít, navíc z nich není jasné dispoziční řešení, atd...

...trvalo to asi týden a půl, než se podařilo ho přesvědčit, že s tím, co mi poslal, se pracovat fakt nedá ... "Jestli chcete, abych to pro Vás nabízel, tak opravdu potřebuju kvalitní podklady, s tímhle nemůžu dělat vůbec nic." "Ok, pošlu tam s Vámi syna."

Naložil jsem syna do auta a vydal se 50km za Prahu. Někdo by řekl malebná vesnička, já říkám prdel zakopaná. Barák šílená ruina, zvenku i zevnitř, to čemu klient říkal "rekonstrukce", já říkám hromadění nepoužitelnýho materiálu v polorozpadlým baráku. Kupříkladu jsem si vždycky myslel, že dlažba by měla být přilepená na pevným rovným podkladu a ne volně ložená na zprohýbaných prknech. Několik oken je sice vyměněných za nová dřevěná, ale už se zapomnělo na utěsnění a parapety, takže zeď pod nimi i okolo nich je promáčená, div ne plesnivá. Celý barák působí příšerným dojmem, asi jako kdyby se někdo každý rok po dobu deseti let rozhodl, že tam něco udělá, ale v polovině ho to přestalo bavit a nechal to být. Takže tam vyrostla "nová" koupelna ve stavu křivě poslepovaných Ytongů (samozřejmě bez omítnutí či obkladů), "nová" podlaha viz výše, "nové" topení v podobě hromady dvacet let starých akumulaček. Netroufám si odhadovat, jak jsou na tom rozvody, radši jsem nezkoumal. No nic, nafoceno, jedu domů.

Napíšu inzerát, vystavím fotky a kupodivu se téměř okamžitě ozývá první zájemce, ani jsem nestihl udělat porovnání s nabídkama v okolí a podívat se do katastru (chyba). No, druhý den jsem tam vyrazil znovu, tentokrát už sám. Zájemce nebyl žádný naivka, se svítilnou v ruce prolezl celý dům a už v polovině mi bylo jasné, že tohle fakt nečekal. "No, asi vám můžu říct rovnou, že zájem o to nemám, nezlobte se, že jsem Vás sem vytáhl v sobotu." Tak jsem mu aspoň poradil, že na druhém konci vesnice má M&M reality na plotě plachtu na prodej srovnatelně velkého domku, ale na pohled v lepším stavu. Klient poděkoval a odfrčel.

Dorazím domů a konečně se dostávám k tomu, abych se podíval, jak vypadají okolní nabídky. Inu, za stejnou cenu, kterou požaduje klient, se ve stejné vesnici nabízejí celkem slušné domky, ať už zachovalé, nebo rekonstruované. To co tam má M&M je zanedbatelně dražší, než "naše" ruinička. Mnohem hezčí stavba, okamžitě k nastěhování a spokojenému žití, pozemek co do velikosti cca 2/3, ale narozdíl od nás je rovný, my jsme v 45° svahu. Prostě nesrovnatelně lepší záležitost. Podobná ruina ve vedlejší vesnici (kde narozdíl od té naší jezdí vlak) je za poloviční cenu. Takže smůla, tohle je za ty prachy neprodejný.

Kouknu i do katastru. Ejhle, problém. Jedu za klientem vrátit klíče a vtedy začíná kolotoč..
    Já: "Mám špatné zprávy, půlka vašeho dvora stojí na sousedově parcele. Víte o tom?"
    Klient: "Nesmysl."
    Já: "Není to nesmysl," vyndavám katastrální mapu a příslušná LV. "Tady je hranice vašeho domu, tady je dvůr, tady máte plot a tahle čára je hranice parcely - jak vidíte, je vedená při zdi vašeho domu. Takže studna, udírna a celé zádveří stojí na sousedovým."
    Klient se začal rozčilovat, že na něj hraju nějaký boudy, že dům stojí jinde a že už desítky let tam ten plot mají.
    Já: "To na věci nic nemění, pokud to ani vám ani sousedovi nevadí, tak můžete mít plot kde chcete, ale jestli to chcete prodávat, tak je potřeba to dát dopořádku."
    Klient (už řve): "Je to v pořádku! Před rokem tam byli geodeti a měřili sousedovi zahradu, vykolíkovalo se to a je to v pořádku." Přitom ukazuje na parcelu o sto metrů dál.
    Dialog dál pokračoval ve stejném duchu, já z toho usuzuju, že soused si pozval geodeta, nechal si zaměřit zahradu a když už tam byl, tak i vykolíkoval i ten dvůr. Ale vzhledem k tomu, že zakázka zněla pouze na zahradu, tak dvůr dál neřešil. Nebo to bylo jinak, těžko říct. Faktem zůstává, že parcela je sousedova a přes to nejede vlak. Ani skutečnost, že jsem vytisknul mapu s ortofoto podkladem, kde je jednoznačně vidět plot, dům, studna i další orientační body, nezměnila klientovo přesvědčení, že jeho dům stojí o 5 metrů vedle, než mu ukazuju.
    Klient: "Je to v pořádku, nehodlám se o tom bavit."
    Já: "Zastavte se na katastru, ať vám to potvrdí, když nevěříte mně. Klidně vám pak pomůžu to dát dopořádku, ale je potřeba, abyste připustil, že tam ten problém je, jinak s tím nehnem."
    Klient: "Nikde se zastavovat a nic připouštět nebudu, ten dvůr je odjakživa můj, nevím proč bych měl něco řešit."
    Já: "Hm, tak je mi líto, ale v tom případě se asi nedohodneme. První člověk, který by o to projevil zájem a měl aspoň základní přehled, by si toho všiml a ptal by se, co to má znamenat... Co bych mu asi tak řekl? No, my o tom samozřejmě víme, ale doufali jsme, že si nevšimnete... No nic, tak se mějte pěkně a kdyby se u vás něco změnilo, tak se klidně ozvěte. Za těchto podmínek pokračovat nemůžu."

Na diskusi o ceně nakonec ani nedošlo, umím si představit, jak by to dopadlo.
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    STOOL: kurva proc to ty lidi kupujou, vysvetli mi to nekdo ?
    STOOL
    STOOL --- ---
    Převzetí nového bytu byl šok. Dá se v tom žít, uklidňoval developer - iDNES.cz
    http://bydleni.idnes.cz/problemy-s-novostavbou-0sg-/dum_osobnosti.aspx?c=A130509_160138_dum_osobnosti_web
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    vesnický RD :D

Prodej, dům rodinný, 450 m² | Sreality.cz
    http://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/rodinny/lenora--/2009588572
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam