• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    K_A_R_K_U_L_K_APsychosomatika, celostní medicína
    Člověk není jenom tělo, má i svou složku duševní a duchovní a je nezbytně nutné, aby tuto skutečnost dnešní medicínská věda konečně přestala přehlížet a brala ji s plnou zodpovědností do úvahy při léčbě a výrobě léčiv - ráda bych tu rozvinula diskusi na uvedená témata, kde by se propojovalo to, co dnešní věda ví o těle, s moudrostí našich předků o podstatě lidské bytosti. Dnešní medicínská věda potřebuje duchovní obnovu, tím naléhavěji, čím více roste její vliv a působení ve společnosti. Klub má sloužit tomu, aby si zde lidé vyměňovali své zkušenosti, radili si, případně bádali společně.

Pokud byste měli chuť spoludotvářet nástěnku atd., napište mi, uvítám to. Dík. K.
    rozbalit záhlaví
    SIKY
    SIKY --- ---
    KATUSA: taky by me zajimalo, jestli nekdo ma zkusenosti s tim Brevnovem... jsem tam objednana na kveten a docela by me zajimalo, co asi muzu cekat...
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    kdybych byla nemocná, chtěla bych mít za rohem takovou nemocnici...:
    http://www.wegmanklinik.ch/default.aspx

musím se přiznat, že toho o lidském těle vím mizerně málo a asi tím škodím sama sobě, protože mi pak můžou unikat zajímavé souvislosti.. pořád si říkám, že bych měla pořádně prostudovat biologii člověka, ale pořád se to oddaluje...

máte někdo zkušenosti s tou psychosomatickou klinkou?
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    MUI: Já tam NEŠEL na psychoanalýzu.
    Sorry, ale máš v tom trochu bordel (což mě u Tebe dost překvapuje).

Já šel tam, kam mne poslali po testech z Palaty (kam mě poslali při krizi z RIAPSu na testy).

Na psychoanalýzu šli (NEZÁVISLE NA MNĚ) ti kluci z psychologie. Já o tom nevěděl - dozvěděl jsem se o tom, když jsem byl z ESETu dávno vyhozen,
    a sešli jsme se s nimi na pivo.

Říkal jsem jim o Anree a jejím osvíceném přístupu, a oni řekli "to je tahle? Tu známe - šli jsme za ní jako za expertkou na psychoanalýzu".

Je mi jedno, co se kde dělá - já jsem pouze potřeboval pomoc.
    Bylo mi jedno jak a čím. Nejsem student psychologie, abych se v tom vyznal.
    Byl jsem vprdeli, byl jsem na sebevraždu, celý život se mi sesypal.

A co udělala tahle Tvoje nejschopnější a nejinteligentnější terapeutka?

Připadal jsem si tam jak v koncentráku - jak mezi dementama, které odepsala zdravá produktivní společnost jako práce neschopné a tedy neužitečné a neví co s nima,
    a tak je nutí zbytečně sedět na prdeli, držet hubu a krok, a bát se.
    Plyn je drahý, tak je zavřeme do ústavu, ať nedělaj bordel po ulicích.
    Terapie je drahá, tak vezmem dvě bachařky, co je budou držet v koutě, a my se můžem vklidu věnovat svému životu.

Já mám takový vztek, když si na to vzpomenu :(((
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    Samolibá nafoukaná kráva.
    Inteligentní možná - ale jinak úplně blbá.
    Člověk tam přijde totálně ve sračkách, potřebuje pomoc, radu, něco.
    A ona na něj dělá bububu, je absolutně nepřístupná, neochotná, nepoužitelná.
    Doteď nechápu, co svojí metodou "nasaďme rybí xicht a schválně co se po 4 hodinách mlčení a zhnuseného šklebu stane" sledovala.

Naštěstí prý před nějakým časem odešla - sama, prý aby ji nevyhodili oni.
    Tak moc inteligentní a úspěšná byla.
    A všem se ulevilo.

I moji kamarádi na psychologii na UK se smáli, když za ní byli jako za "jedním z expertů na psychoanalýzu" (prý se jim ji podařilo vygooglit na netu).
    Prý si velmi vychutnali jak se tvářila, když odcházeli a jeden se jí zeptal "to máte tenhle kyselej xicht pořád - i když vás někdo šuká? To se nedivím, že sexu asi moc nemáte"... :)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    MUI: Tak to se teda děsíém těch ostatních, cos kdy potkala.

Chápu, že nejde šmahem všechno svést na terapeuta s tím, že pacient je vždy bez viny,
    ale to co předváděla ona - tu nulovou snahu, kamenný xicht a prvoplánové pouštění hrůzy, po kterém se člověk buď krčil v koutku nebo raději rovnou zůstal doma,
    to nemohlo vést jinam než to vedlo.
    Neudělala NIC.
    Tak strašně se nám ulevilo, když na týden vypadla na dovolenou - a tak těžce jsme nesli, když se zas vrátila.

Žádná terapie, žádná pomoc, žádná rada, žádný nácvik něčeho - nic.
    Jen mrtvé ticho a její děsivý obličej.

Rok ztracenýho života a psychika rozesraná ještě víc.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    MUI: U Andrey a Blanky (jméno terapeutek).
    No, přerušil... spíš jsem byl vyhozen za pozdní příchody... :/
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    nejlepší dvojka, kterou jsem na tomhle poli potkal, jsou porodník Václav Chvála a psycholožka Ludmila Trapková - doporučuju knížku Rodinná terapie psychosomatických poruch

http://www.kosmas.cz/knihy/123514/rodinna-terapie-psychosomatickych-poruch/

oba jsou navíc zapojeni v http://www.lirtaps.cz/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kdybyste někdo tušil o praktickém doktorovi pracujícím s psychosomatikou a navíc v Brně, tak bych byla vděčná ...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kdybyste někdo tušil o praktickém doktorovi pracujícím s psychosomatikou a navíc v Brně, tak bych byla vděčná ...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    GILLIATT: Palata je fajn.
    Soudím podle toho, že od dob, co jsem tam absolvovala stacionář, jsem bez AD a spoustu věcí jsem si tam vyřešila.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    GILLIATT: Terapeuta, metodu... nevím co všechno.
    Že byli ve skupině samí lůzři, to je jasné - byli jako já :)
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    LODBROG:
    V Esetu jsou právě kromě denního stacionáře i skupiny, kam se dochází jednou týdně a pak i individuální terapie. Což na tý Palatě prej není.
    Doporučení jsem slyšela i na tu Břehovou - na což posílala odkaz ZUZKAOU.
    Ad Eset - asi jsi narazil na špatného terapeuta (což by se stát nemělo a je to fakt celé špatně) nebo nesedla skupina?
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    V Esetu právě taky dělají (dělali?) denní stacionář.
    Intenzitu asi nemohu posoudit, ale chválit to rozhodně nebudu. Zkazili, co mohli.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    Já slyšela chválu na Palatu, ale myslím, že tam probíhá jen intenzivní denní stacionář a že to snad maj zavírat.

http://www.vfn.cz/Data/files/VFN/Kvalita/kliniky/DS_Horn%C3%AD_Palata_VZ.pdf
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    Taky tak.
    Eset už dva roky proklínám.
    Jediné co mi dal, jsou dva kamarádi, se kterými se dodnes scházíme a nadáváme na Eset.
    STADIK
    STADIK --- ---
    RBKH: Jako laik jsem se setkal s chválou prof. Komárka (učí na FF, FHS a PřF UK).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam