• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    K_A_R_K_U_L_K_APsychosomatika, celostní medicína
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    DOUPLE: jo dík... jenom imho nikomu neradím, jen jsem se zeptala a následně vysvětlovala, proč jsem se zeptala. Od newage se zásadně distancuju, a co jsem napsala, není nic obecného, ale z mojí zkušenosti...

Jinak, uznávám, že jsem se asi neměla ptát někoho, o kom nic nevím, na něco, o čem možná nic neví - takže se LODBROGu omlouvám, fakt jsem tím nesledovala vůbec nic, prostě jsem se zeptala, stejně jako se dítě ptá, proč brečíš, když tě vidí brečet - nic si o tvém pláči nemyslí...

To jsou ty představy, mám představu, že v diskusi o celostní medicíně už je jakýsi předpoklad všeobecné obeznámenosti o součinnosti těla, duše a ducha? Třeba si pod pojmem psychosomatika představujeme každý něco jiného? Pro mě to je, jak už jsem asi naznačila, a pro vás?
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    tak něco té teorie:

23. dubna 2009 18.30
    Od života do života...
    MUDr. Rudolf Prix

Přednáška, kterou v rámci svých pravidelných setkání pořádá sdružení Zdravý životní styl.
    Koná se v ateliéru ve třetím patře, Obec Křesťanů, Na Špejcharu 3
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    KATUSA: imho neni nutny do diskuze o celostni medicine zatahovat podobne obecny newage "rady", kor v odpovedi lodbrogovi, kterej ma evidentne min. teoreticky tyhle veci zpracovany ..
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    LODBROG: Jak jsem psala - když člověk duchovně pracuje, pomáhá mu to. Z tvých příspěvků bylo zřejmé, že sis hodně vytrpěl, proto jsem se ptala, zda tě to přivedlo na cestu duchovní práce (mj. zabývání se působením své karmy ve svém životě). Umět přiznat, že potřebuji pomoc, je velký krok, každý to nedokáže. Ale z tvých příspěvků jsem měla dojem, že kromě pomoci psychoterapeuta jsi nakloněný tomu, pomoct si sám (zabývat se svým životem hlouběji - třeba právě tou karmou) - jsou o tom knihy, ty je možné použít jako opěrný bod. Koneckonců, psycho-teraput je v překladu prostý "průvodce duše", žádný její opravář. Může tě jen provést. Tu práci na sobě nakonec stejně děláš ty sám - a stáváš se tím jasnovidcem - tím, který jasně vidí. Jasnovidnost není zadarmo, ale je jí schopen každý "pouhý" člověk, pokud se snaží a duchovně pracuje. Vlastně, bez této práce není člověk skutečným člověkem, protože co z nás činí vskutku člověka a čím se lišíme od zvířecí říše? Právě silou individuálního ducha, myšlením, kultivací emocí...

Mohlo by ti to pomoct, proto jsem se ptala - z tvých příspěvků jde nespokojenost a potřeba něco změnit, přitom už jakési poznání... Byla by škoda, aby sis tu jen stěžoval a neměnil nic. A rovnou ti tu píšu, když začneš duchovní práci, budeš trpět, když ne, budeš se trápit. :)

V podstatě na moji otázku jsou jen dvě odpovědi - ano/ne. Očividně odpovídáš "ne", čili děkuji za odpověď.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    KATUSA: Je špatně, že se ptám otázkou? Já totiož nevím, co chceš slyšet.

Osobně jsem IMHO dost dalek toho, abych něco v tomhle světě bral jako samozřejmost, a v globálu věřím tomu, že si člověk za všechno může sám.

Ale i duchovní osobnosti, jichž si vážím, vždycky říkají "když máte problém, jděte k doktorovi - od toho tu jsou". Jen proto, že věřím v reinkarnaci a zákon příčiny a následku, nebudu běhat všude pěšky, když jsou tu taxíky, které si zaplatím.
    A stejnětak je to psychoterapeuty. Přes deset let jsem nepotřeboval jiného lékaře - až jsem si taky říkal, že bych zrušil zdravotní pojištění.

Nehodlám přemýšlet o tom, co mi to mělo a nemělo přinést - jsem příliš malá ryba na to, abych obsáhl všechny souvislosti.
    Navíc zastávám zásadu, že dokud jsem (pouze) člověk, budu se chovat jako člověk. Až budu mít jasnovidné schopnosti, budu vidět věci jasně a budu se podle toho chovat.
    Když mě něco sere, tak to řeknu. Pokrytectví je překážka na cestě; brzda od schopnosti být sám xobě fér.

Tu psychoterapeutku, nebo jak si říká, bych prohodil výlohou, kdybych ji potkal.
    Je to tak.
    Posrala co mohla.
    A vytáčí mě, když mi někdo řekne, že jsem si za to mohl sám. Někdo, kdo u toho nebyl.
    Hodně let mi trvalo, než jsem sám sobě přiznal, že pomoc fakt potřebuju+; než jsem spolkl ego a řekl si o pomoc.
    A výsledek?
    Darmo o tom psát víc...
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    KATUSA: ja myslim,ze to s celostni medicinou souvisi..akorat zalezi z jakyho uhlu pohledu a jak a koho se zeptas;)))
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    LODBROG: zdá se mi, že nepochopil, protože to nebyl útok, jen otázka... zaujal mě ten tvůj příspěvek o karmě, který mě přivedl na tu otázku... ale asi jsem to nepsala zavádějícím způsobem, protože já se vlastně snažím o své karmě (či jakéhokoliv jiného člověka) nepřemýšlet :), ale co se snažím, a to často, denně, je vypozorovat ji, právě z těch událostí, i bolestivých a nehezkých, co do života přicházejí - a pomáhá mi to právě v tom, že stále jasněji vidím tu "svou" cestu, tu, co jsem si umanula před zrozením... no, tak nevím, jestli jsem to teď popsala jinak...? :)

možná to už hrnu mimo oblast celostní medicíny...možná ne? kdyžtak mě zaražte....)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    KATUSA: Můžu se Tě zeptat, jak často přemýšlíš Ty o té své karmě a zdali Ti to nějak pomáhá?

V jakém smyslu o tom přemýšlíš? Copak je na to nějaký metr? Nějaká veličina, podle které by se to dalo rozškatulkovat, změřit?

Každý hraje s kartami, jaké dostal; to se nedá nic dělat. Ale nikdy nikdo důležitý neřekl, že nikdo nikdy neoptřebuje pomoc zvenčí.

Pokud mi někdo dupne na nohu, tak to holt byla moje karma - a to že mu to vesele vrátím, to je zase ta jeho.
    Pokud Ti nějaký doktor zvoře operaci a udělá z Tebe mrzáka, taky si budeš říkat, že to byla Tvá karma, a co Ti to má říci?
    Lidi by měli dělat svou práci, imho.

Pokud jsem podle Tebe nepochopil Tvůj dotaz, můžeš mi ho zkusit přiblížit jinak.
    1KA
    1KA --- ---
    http://sktlib.cz/
    Sem jsem dochazela na psychoterapii asi rok, k Mgr. Knopovi. Doporucuju. Lokalita Liberec.
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    LODBROG: Můžu se zeptat, jestli jsi přemýšlel nad tím, co je tvoje současná karma a jak ji máš proměnit? Jakou cestu sis vybral a proč? Jaký je ten úkol, co máš tady na zemi?
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    Přidala jsem na nástěnku seznam lékařů, každý by měl mít práva zapisovat, tedy prosím, pokud máte své zkušenosti, připište je taky...

DOPORUČENÍ LÉKAŘI - kým, kde, příp. proč:
    (vzor:) KATUSA : MUDr. Barbara Čvančarová - anthroposofická lékařka i pro dospělé, Praha
    KATUSA : MUDr. Rudolf Prix - - anthroposofický lékař, Praha
    SIKY
    SIKY --- ---
    MAEVE: poreferuju...
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    YMLADRIS: Občasné myšlenky na sebevraždu jsem měl jak předtím, tak potom.
    Jenže naneštěstí věřím reinkarnaci a ve velmi těžkou karmu za zabití kohokoliv včetně sebe
    - takže jsem se narozdíl od sebevrahů cítitl totálně v pasti; riskovat že se zrodím znovu do stejný situace a navíc mi "Prozřetelnost" přidá třeba epilepsii a chromé nohy, to se mi fakt nechtělo.

Sorry, ale jsou věci, které nedokážu brát s humorem. A pobyt v Esetu mezi ně Bohužel patří.
    Kdyby tahle víra nebyla, bylo by to o dost snazší.
    MAEVE
    MAEVE --- ---
    SIKY: ja byla prakticky v kontaktu jen s touhle jednou osobou, takze vazne nedokazu posoudit obecnou uroven, tim spis, ze nemam s kym rovnat. Ten kamarad tam neda dopustit na nikoho, ale to se taky neda brat jako berna mince. Z pohledu "kolegy" se to pochopitelne jevi jinak nez z pohledu protistrany. U me se trefil dobre, protoze me zna a vedel, koho asi tak skousnu. Mam dost problem s duverou, natoz v takove intimni oblasti jako je muj psychicky stav :) Ale to je vec tak individualni, ze si to proste budes muset zjistit, jestli je tohle pro tebe to prave. Kazdopadne by me zajimalo, jak to tam na tebe bude pusobit, jestli budes ochotna se podelit.
    SIKY
    SIKY --- ---
    MAEVE: aha, no ja uvidim, co mi teda pri tom vstupnim pohovurku reknou. Nemam doporuceni, objednala jsme se tak nejak z vlastnich uvah, ze by me asi mel nekdo trosku nasmerovat.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    já jsem teď zkusla doktorku Burdovou (kousek od zastávky Laurová). Musím říct, že i když jsem o ní slyšela jen samou chválu, stejně mě příjemně překvapila svým milým přístupem. Můžu doporučit. Dělá celostní medicínu, psychoterapie...
    SIKY
    SIKY --- ---
    KATUSA: taky by me zajimalo, jestli nekdo ma zkusenosti s tim Brevnovem... jsem tam objednana na kveten a docela by me zajimalo, co asi muzu cekat...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    LODBROG: ;) tak mit vztek je urcite lepsi nez myslnkey na sebevrzadu cili ti pomohla ne?

:) ;)
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    kdybych byla nemocná, chtěla bych mít za rohem takovou nemocnici...:
    http://www.wegmanklinik.ch/default.aspx

musím se přiznat, že toho o lidském těle vím mizerně málo a asi tím škodím sama sobě, protože mi pak můžou unikat zajímavé souvislosti.. pořád si říkám, že bych měla pořádně prostudovat biologii člověka, ale pořád se to oddaluje...

máte někdo zkušenosti s tou psychosomatickou klinkou?
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    MUI: Já tam NEŠEL na psychoanalýzu.
    Sorry, ale máš v tom trochu bordel (což mě u Tebe dost překvapuje).

Já šel tam, kam mne poslali po testech z Palaty (kam mě poslali při krizi z RIAPSu na testy).

Na psychoanalýzu šli (NEZÁVISLE NA MNĚ) ti kluci z psychologie. Já o tom nevěděl - dozvěděl jsem se o tom, když jsem byl z ESETu dávno vyhozen,
    a sešli jsme se s nimi na pivo.

Říkal jsem jim o Anree a jejím osvíceném přístupu, a oni řekli "to je tahle? Tu známe - šli jsme za ní jako za expertkou na psychoanalýzu".

Je mi jedno, co se kde dělá - já jsem pouze potřeboval pomoc.
    Bylo mi jedno jak a čím. Nejsem student psychologie, abych se v tom vyznal.
    Byl jsem vprdeli, byl jsem na sebevraždu, celý život se mi sesypal.

A co udělala tahle Tvoje nejschopnější a nejinteligentnější terapeutka?

Připadal jsem si tam jak v koncentráku - jak mezi dementama, které odepsala zdravá produktivní společnost jako práce neschopné a tedy neužitečné a neví co s nima,
    a tak je nutí zbytečně sedět na prdeli, držet hubu a krok, a bát se.
    Plyn je drahý, tak je zavřeme do ústavu, ať nedělaj bordel po ulicích.
    Terapie je drahá, tak vezmem dvě bachařky, co je budou držet v koutě, a my se můžem vklidu věnovat svému životu.

Já mám takový vztek, když si na to vzpomenu :(((
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam