• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    K_A_R_K_U_L_K_APsychosomatika, celostní medicína
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    DOUPLE: relativně nedávno je asi 4 roky zpátky a důvodem bylo, že jsem se cítila neuvěřitelně nešťastná, především kvůli rodinným problémum a proto, že jsem nebyla schopná najít partnera, který by děti chtěl, a tak jsem se to sama v sobě snažila "zabít".
    Nemyslím si ale, že bych byla povinná ti cokoli vysvětlovat.

KATUSA: v dubnu jsem měla samovolný potrat. Při kontrole lékař říkal, že je všechno v pořádku, od té doby se mi ale nedaří otěhotnět.
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    DOUPLE: ?To takhle neurvale vystupuješ běžně, nebo máte mezi sebou něco osobního, co máš potřebu dát veřejně najevo? A přemýšlíš ty, jestli tímhle někomu pomůžeš? A když už tu vytahuješ ty antidepresiva, v dnešní stále bezcitnější společnosti se ani není čemu divit, že čím dál víc lidí baští nějaké drogy a pilulky, ne? Protože z chování některých lidí - kdo by neměl deprese? :) ale i s tím se dá něco dělat, když člověk pravdivě hledá...a dostane pomocnou ruku.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    ECLECTICA: pokud me pamet neklame, tak ses chtela nechat jeste rel. nedavno sterilizovat, dlouhodobe beres antidepresiva atd. Premejslela si nad tim proc to dite chces? Resp. chces ho vlastne vubec?
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    to by mohla být zajímavá kniha : http://www.portal.cz/scripts/detail.php?id=25091
    a to by mohl být zajímavý časopis : http://www.psychosom.cz/?page_id=2

ECLECTICA: Co myslíš podporou těhotenství? V pohádce vždycky královna slupla semínko od nějaké čarodějnice:) ale vážně, nevím, jestli změna partnera, ale mohla by pomoct změna v partnerství... myslím si, že ti dva (pokud v tom není vyloženě neodstranitelná fyziologická zábrana) jen musí najít cestu, jak vytvořit prostor pro toho třetího - a on do něj přijde, svobodně a dobrovolně... podle mě si musí člověk sáhnout do svědomí, jestli opravdu dává prostor pro příchod něčeho nového, nebo si to jen namlouvá a má ve skutečnosti nějakou sobeckou motivaci (a to kolikrát jde těžce odhalit, neboť taková odhalování můžou být bolestná...) - takže podle mě se to dá podpořit takhle - zamyslet se, třeba i s pomocí nějakého odborníka na duši...
    LILY
    LILY --- ---
    ECLECTICA: Slyšela jsem o ženách, kterým pomohlo shiatsu, thajská či reflexní masáž. A v některých případech pomáhá změna partnera (k některým párům se zřejmě dušičkám nechce), ale uznávám, že to je dost extrémní řešení.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Zdravím, můžete mi prosím poradit něco na podporu otěhotnění?
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    SLAUGHTER: tipy jsou fajn, díky za to, protože člověka kolikrát to nejjednodušší atd. nenapadne... :)

EVAD: no je to téměř čistý cholerik, což je docela vzácné:), čili snadno vzplane, ovšem ten oheň působí ničivě, na něj i na okolí, nepracuje s tím, aby to množství energie použil nějak tvořivě - a že se úplně nekontrolovaně rozčiluje, jako silně nervově rozrušuje, to že s tím může souviset, jsem tím myslela...
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    KATUSA: Stát celý den u mašiny je dost stresující. Ideální je místo televize relaxovat (zpočátku třeba vedenou relaxaci, bo masáž spoustu sranečků rozpustí), jenže to by musel dotyčný chtít a mít k tomu vůli. A kvalitní spánek. Zdroj konfliktu často bývá též nesoulad mezi vnějším a vnitřním světem. Pozoruj, poslouchej a sama budeš vědět nejlíp co a jak. To jsou jen typy, těžko tu najdeš řešení...
    Mléko je právě urban legend. Sice Ca obsahuje, možná i nějaké Mg, jenže nejde o to co potravina obsahuje, ale co je tělo schopno zpracovat. Třeba mák, mandle, řasy, čokoláda - je toho fůra...
    jinak wiki říká
    Dostatek hořčíku v potravě je důležitý pro správnou činnost svalů a nervů (mírní podrážděnost a nervozitu), ale i pro uvolňování energie z glukózy a pro správnou stavbu kostí. Udržuje v dobrém stavu oběhový systém a je prevencí infarktu. Řadě žen odstraní potíže spojené s premenstruálním syndromem. Mírní deprese a přispívá ke zdravým zubům.

V kombinaci s vápníkem působí hořčík jako přirozený uklidňující prostředek. Jeho nedostatek často pociťují sportovci, diabetici a lidé, kteří pijí příliš alkoholu. Projevuje se podrážděností, nespavostí, náladovostí, špatným trávením, bušením srdce nebo arytmiemi. Může vyvolat také deprese, případně záchvat astmatu.

Přirozenými zdroji hořčíku jsou banány, mandle, ořechy, tmavá listová zelenina, obilí a celozrnné pečivo. Uvádí se, že průměrný příjem hořčíku v potravě by měl činit asi 300 mg denně.

Globální význam hořčíku je však dán jeho výskytem v molekule chlorofylu. Tato organická sloučenina má jedinečnou schopnost přeměňovat prostřednictvím fotosyntézy sluneční energii na energii chemické vazby sacharidů vytvářených z oxidu uhličitého a vody. Tím je zdrojem energie pro všechny další biochemické a biologické reakce na Zemi. Zelené zbarvení rostlin je způsobeno právě přítomností chlorofylu, který nejsilněji absorbuje červené a modré světlo.
    EVAD
    EVAD --- ---
    KATUSA: tiez zial nie som odbornik, len sa o to zaujimam,
    ale aspon co ma k tomu napada - podla toho co pises jeho nohy asi cez den dostanu hodne zabrat, bohvie v akej pozicii stoji cely den v praci -
    co keby vyskusal kazde rano a vecer jednoduchy strecing, ponatahovat si svaly na stehnach (podobne ako pred sportovym vykonom). a tiez je dolezite pit vela vody

s tym cholerismom, ako sa to prejavuje? preco je podla teba nezvladnuty?
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    EVAD: ...to vidím... kromě toho, že jde o člověka s nadváhou, co je temperamentem téměř čistý cholerik a v práci stojí u mašiny i 10 a více hodin denně a pak jde domů ležet k televizi mě víc okolností nenapadá, k terapeutovi ho nedostanu, proto zkouším najít pomoc tady... co teda mám napsat bližšího?

říkám si, zda je možné, že ty křeče můžou souviset s nezvládnutým cholerismem? Když jsem pátrala, z čeho jsou, kromě nedostatku hořčíku se vlastně pořádně neví, souvisí to s krevním oběhem, ale taky s nervovou soustavou... je možné, že záleží na psychickém stavu v předchozím dni...?

SLAUGHTER: děkuju... takže třeba pít mléko? To myslím dělá...
    GIA_
    GIA_ --- ---
    Zdárek potřebovala bych radu s bolavýma zápěstíma..
    Už asi "1000 let" trpim na bolesti zápěstí (není to klasická bolest, ale spíš takový pnutí, který často vystřeluje i do prstů). Byla sem u normálního doktora, ten mi prozkoumal krev atd. ale nic:/
    Za tu dobu co to mám sem vypozorovala, že mě to často bolí např. po alkoholu, pak samozřemě po zvýšený námaze, nebo jen tak z ničeho nic...Už nevím co s tim mám dělat, jelikož mě to dost v určitejch věcech omezuje...
    Nevím jestli by to např. nemohlo souviset s mojí sníženou imunitou?
    Nemáte ňějaký rady-porady?
    dík moc:)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    KATUSA: není-li skombinovaný s vápníkem, tělo jej nepojme..
    udělej si rozbor denních činností - pomůže ti to určit, kdy a jak jsou dané partie namáhany moc, či málo...
    EVAD
    EVAD --- ---
    KATUSA: hm psychosomatika neni astrologia, ani matematika, takze z popisu problemu bez vysvetlenia okolnosti a idealne niekolkych osobnych stretnuti s dobrym terapeutom nemozes cakat ze na tu otazku dostanes rozumnu odpoved...
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    LADYWAVE: Hmmm;) to pěkně děkuju, dotyčný užívá tolik hořčíku, že by to bylo pro dva.. že by se to nedostalo, kam má..?
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    KATUSA: málo hořčíku, mimo jiné ;)
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    Ahoj, přemýšlím, co můžou znamenat křeče - do stehen, i obou najednou, ve spánku...
    napadá vás něco prosím?

Na tohle jsem narazila, celkem fajn :)
    http://www.ahau.cz/psychoanalytika
    SIKY
    SIKY --- ---
    Tak zážitek z dnešní vstupní prohlídky na Psychosomatické klinice na Břevnově.
    MUDr. Kabát mě mile přivítal, i když jsem přišla se zpožděním, věnoval mi přesně odměřenou hodinu času, během níž jsem ze sebe vyklopila tu snůšku stresujících pocitů, rozpovídala se o okolnostech mých vleklých zánětů dutin a záchvatu úzkosti, který naposledy trval téměř týden, na přeskáču jsme se pobavili o všech možných věcech, škole, práci, rodině, cestování, odpočívání, medicíně, vědcích, prasečí chřipce a cestách letadlem. Teď proberou celý to moje povídaní s terapeutama a navrhnou mi terapii. Jelikož jsem kecala o 106, usoudil rovnou, že jsem na dobré cestě, že bychom to měli vyřešit. Tak uvidíme. Mým cílem je teda překonat ty bolístky, ale hlavně se chci přestat sledovat a mít o svůj zdravotní stav takovej strach, jakej mám, ale bohužel to sama nějak neumím vyřešit. Toho vstupního pokecu jsem se bála, ale docela to proběhlo mile.
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    DOUPLE: Líbila se mi hlavně poslední věta : ....Celostní medicína kromě jiného také předpokládá i aktivnější postoj ke svému zdraví, ke kterému patří i umění nacházet informace. Jaksi mi to koresponduje s tím, co jsem se, asi dost neohrabaně, snažila vyjádřit... dík
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    RANGDROL: tak tak
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    DOUPLE: souhlas;)
    ono uplne jednoduse to ma jeden faktor,kterej potom urcuje to vychyleni k uzdraveni ci gulasi a tim faktorem je uzemneni.
    Stat nohama pevne na zemi-to je zaklad i pro jakoukoliv spiritualni praxi,leceni whatever...
    Pokud chceme stavet dum do vysky potrebujeme stabilni zaklady.Tato kvalita potom vytvari stabilitu pro to,aby,ikdyz se pracuje s duchovni oblasi,ci "vyssimi"stavy vedomi,to vzdy odpovidalo zkusenosti jedince v danem okamziku,vychazelo to z jeho urovne pochopeni a bylo to mozno cele integrovat do bezneho fungovani....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam