• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    K_A_R_K_U_L_K_APsychosomatika, celostní medicína
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    LILY:
    TVX:
    No mě na tom bylo něco divnýho:D
    Kolik takovej víkendovej worshop může stát? (vím, že můžu googlit, ale radši bych nejdřív informace ze zkušenosti) A kam je nejlepší jít?
    TVX
    TVX --- ---
    ANIQUE: a dvouvikendovy shiatsu je prima, me dalo vyborny zaklady.
    TVX
    TVX --- ---
    Masaz z knizek je blbost, jak pise Lily :)
    Chce to zacit nejakou praxi, treba i jenom vikendovou.
    LILY
    LILY --- ---
    ANIQUE: A ty masáže hodláš praktikovat nebo tě to jen tak zajímá jako čtivo? Protože pokud bys chtěla opravdu masírovat, pak doporučuju kurz. Já jsem byla nadmíru spokojena s tříletou Darja Shiatsu School. Jako "ochutnávku" dělá i základní dvouvíkendový kurz.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    YEETKA: Děkuju, děkuju. Abych se přiznala, tak vlastně vůbec nevím co makrobiotika je a divím se tomu:) Zkusím tedy pro začátek toho pána.

Jsem teď byla trochu rozčarovaná z knihkupectví. Chtěla jsem si koupit nějakou knihu o masážích a nebyla jsem seschopná rozhodnout... intuitivně mě to vede spíš k nějakým východním technikám, ale opravdu nevím. Máte někdo nějaký zkušenosti s jednotlivejma stylama?
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ANIQUE: kvasinky jsou podporovány hlavně cukry, lepkem a hlavně mléčnými produkty..
    mě se osvědčilo snídat tzv. pomalé cukry.. tzn. obilné kaše.. slazené rýžovým nebo javorovým sirupem s nějakým vyvažovacím kondimentem... např. vařený list kapusty, nebo brokolice..
    co se acidobazicity organismu týká pak bych doporučila autora Mishio Kushi... píše primárně o makrobiotice, která pracuje hlavně s vyrovnáváním ph organismu..
    mě se tento systém nemálo velmi osvědčil... nejsem ovšem v tomto ohledu ortodoxní.. makrobiotika je především léčebná strava...
    pokud by jsi posléze chtěla i nějaké recepty, pak bych doporučila Dagmar Lužnou..
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    TVX: Jo, to už dělám teď a začínám být ok. Ale předtím mi do toho nešlo odnikud vlízt, takovej začarovanej kruh... Ale ono ta výživa čloěka vyklidní, že pak je schopnej najít i nějakou tu příčinu...
    TVX
    TVX --- ---
    ANIQUE: Nechces se na to podivat nejak poradne? Treba jako odkud se ten stres bere atd.?
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    RUSTFIZZLE: Albu Phan.
    RUSTFIZZLE: jaké jsou mezitím rozdíly?

TVX: Jasný, ale fakt je, že jsem byla hodně v háji, z nějaký strany jsem to začít musela a ze strany psychické to v mým stavu už skutečně nešlo. Včerejší výkyv, plačtivost, bolesti zad, opětovné namnožení mykóz - nakonec jsem se vykašlala na práci a věnovala sobě, nahřála si záda, přečetla kousek hodný knížky, dala si koupel, vyrazila na procházku ven - a hlavně jsem se neustále přesvědčovala, že mě budou mít lidi rádi, i když je nechám čekat - dnes jsem vstávala brzy bez budíku, záda trochu cejtim, ale jinak si připadám dost ok, usmívám se jak idiot. Ale vím, že tohle je děsně citlivý období, stačí blbost a jsem schopná se rozsypat zpátky tam, kde jsem byla...

Nějaký nápady na motivační cvičení na zvládnutí stresu? Mám jich spoustu, ale každá další dobrá (občas něco zabere, občas ne..)
    TVX
    TVX --- ---
    ono to prehaneni s alkalitou ma taky svy problemy, naladi to cloveka do takovy rozplizlosti, ztrati se hranice a struktura, takze lepsi je rovnovaha.
    navic, jsou to spojene nadoby, naladou jde ovladat PH a pomoci ph naladu...
    RUSTFIZZLE
    RUSTFIZZLE --- ---
    (a to 5,5 může být v lékařské stupnici a ne chemické)
    RUSTFIZZLE
    RUSTFIZZLE --- ---
    A jak si to PH měříš?
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Jů, sem nikdo nechodí:)

poznatky z posledních dní:

zásadotvorné potraviny jsou většina zeleniny a nějaké to ovoce, jinak většina věcí co obsahují sacharidy nebo bílkoviny jsou kyselotvorné. Aby hubený člověk na dietě nezešílel, tak by měly zásadotvorné potraviny převládat, nikoliv tvořit jídelníček. Velkou pomocí je voda s citronem, protože krom zásadotvorné povahy dodá vitamín C. Ph organizmu taky hodně vylepšuje velký příjem hořčíku (a údajně je v magnesii molekula hořčíku tak velká, že jí tělo pořádně nevyužije).
    Ideální ph je přeze všechny řeči o 5,5 ve skutečnosti 7,35 - 8, což je stav, ve kterém na člavěka nemůže ani rýmička, ani rakovina.
    Stres notně zakyseluje organizmus, protože krom toho, že vystresovaný člověk spíš sáhne po nezdravé stravě, bude vyplavovat i více kyselin než člověk rozvážný a vyrovnaný.

A teď pozor, výsledky mého testu: Po čtyřdenním klidu a poctivém užívání hořčíku se moje ph blíží číslu 7, léčbu provází euforické pocity a přirozená touha srovnat si v psychice příčiny. Po čtyřech dnech nastává pokus o jednodenní začlenění do procesu - a ph klesá zpět pod 6!

Což s sebou nese celkové zhoršení zdravotního stavu.

Rada: nikdy za žádných okolností se nepřepínejte a nepřepracovávejte - sice nahoníte nějakej čas, ale léčení pak věnujete víc - v širším měřítku se to opravdu nevyplatí.
    Mám bedra jako šutr.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Jé, já jsem ráda, že jsem to tu našla:)

Nějaká osvědčená dieta na kvasinky a plísně? Našla jsem o tom tunu věcí, jenže: podle jednoho článku je maso košer, podle druhýho vepřový podporuje kyselost... podle jednoho článku jsou skvělý všechny citrusový plody, podle druhýho článku zase pomeranče ne-e.

Pracujete někdo s ph v organizmu?
    Nemáte někdo podrobný seznamy kyselých a zásaditých potravin?

Vůbec mám takovej dlouhotrvající problém, moje terapeutka mi bohužel neumí odpovědět:
    prošla jsem ze zvědavosti atkinsovou dietou (dočasné vyloučení sacharidů a následné obnovení příjmu těch, které mají pro tělo smysl), zhubla nenápadně 10 kilo za tři měsíce a od tý doby cca dva roky stálá normální váha. Což je všechno strašně super...
    jenže třeba teď minulý týden jsem dostala fakt drsnou plíseň (postižena obě vylučovací ústrojí, i to nebohé rozmnožovací) a od tý doby (krom soustavného užívání koloidního stříbra, který nese výsledky spíš na poli mojí stařičký zažraný boreliózy a zánětu dejchacích cest, o to méně však jde po tý plísni) se snažím nejíst věci, který by mohly problému přitížit. Zhubla jsem a musím říct, že jestli zhubnu ještě trochu, tak se mi to samotný nebude líbit.

Jak se mám živit, když mám krůček ku podváze a sklony ke kvasinkovejm/plísňovejm problémům?

A ještě jeden dotaz: co říkáte na bioinformační prostředky? Nějaký zkušenosti?

Kdysi jsem brala gynex a musím říct, že to bylo nejkrásnější období mýho života (a nevím, jetsli to bylo přípravkem - tehdy jsem objevila kouzlo samoléčby, rozpitvala sama sebe do nejmenší částečky a vytěsnila ze života alergie a chronickej zánět žlučníku - tehdy nebyl takovej problém si na sebe udělat čas), tak přemejšlím, že bych ho v krizový situaci vyzkoušela po třech letech znova. Je to ale dost drahý, tak bych chtěla slyšet názory...

Mno a poslední věc, která mi leží na srdci je můj přítel - nějak se mi zacyklil - z neděle na pondělí se vždycky dušností nevyspí, suchej kašel, blije, bolí ho záda, do pátku se dá jakž takž do kupy a tak se to opakuje čtvrtým týdnem...
    Tvrdí že potřebuje klid a teplo (ta potřeba je nekonečná) a je do něj problém dostat čaje a veškerý léčivo (i když poslední dva dny je hodnější, už asi cejtí, že mu teče do bot..)
    ...z který strany to máme nabourat? Dělá práci, která ho až tak nebaví, ale v kolektivu, kterej je až na jednoho člověka naprosto v pohodě, za dobrý peníze, celkově z toho má dojem, že by tam asi chtěl zůstat (pokud by se mu nenaskytla možnost práce z domu), ale bejvá z toho hodně ve stresu... Už jsme jednou přemýšleli, jestli se nezkusit domluvit na čtyřdením pracovním týdnu...
    Ale to by bylo do budoucna...

Tak kdybyste někdo chtěl poradit, budu moc ráda:)
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    TVX: to spíš
    TVX
    TVX --- ---
    WOCKOO: a jak fungují vztahy s okolím? není přehnaně alergická i na své lidsk okolí, třeba jako že jí jen tak někdo nesedí? perfekcionizmus, povýšení...
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    řekla bych, že spíš "generál" hodně ale hodně rázná a nápadná, se všim hotová, dost racionální
    EICO
    EICO --- ---
    WOCKOO: a jaká je to osobnost? Hodná, nenápadná, zakřiknutá? Z psychosom. hlediska je kůže orgánem komunikace a alergie je stav kdy tělo bojuje samo proti sobě, čili by se dalo říct potlačená agresivita...
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    zdravím, třeba mi někdo poradí
    kamarádka má vleklé zdravotní problémy s kůží- má alergie snad na všechno, co jde, hlavně prý na jídlo. Při postupných testech jí zakázali jíst snad úplně všechno kromě rýže a některé zeleniny. přesto se její stav spíš zhoršuje než zlepšuje. Vypadá to, že problém bude někde jinde v těle, ale doktoři nejsou moc schopní zjistit kde.
    Už zkoušela i nějaké alternativné metody, očistné kůry (naordinované), výplachy střev.. nic
    Kdyby měl někdo nějaký návrh, kam by mohla zajít a kde by nezkoumali jen jednotlivé symptomy, ale její stav jaksi celkově, dejte mi prosím tip
    KAROS
    KAROS --- ---
    Zdravím a posílám tip na přednášku: Homeopatie - prevence, 9. listopadu od 17 hodin v Praze - Kobylisy
    Inspirita
    http://www.inspirita.cz/cz/aktuality
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam