• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    K_A_R_K_U_L_K_APsychosomatika, celostní medicína
    TVX
    TVX --- ---
    ANIQUE: Nechces se na to podivat nejak poradne? Treba jako odkud se ten stres bere atd.?
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    RUSTFIZZLE: Albu Phan.
    RUSTFIZZLE: jaké jsou mezitím rozdíly?

TVX: Jasný, ale fakt je, že jsem byla hodně v háji, z nějaký strany jsem to začít musela a ze strany psychické to v mým stavu už skutečně nešlo. Včerejší výkyv, plačtivost, bolesti zad, opětovné namnožení mykóz - nakonec jsem se vykašlala na práci a věnovala sobě, nahřála si záda, přečetla kousek hodný knížky, dala si koupel, vyrazila na procházku ven - a hlavně jsem se neustále přesvědčovala, že mě budou mít lidi rádi, i když je nechám čekat - dnes jsem vstávala brzy bez budíku, záda trochu cejtim, ale jinak si připadám dost ok, usmívám se jak idiot. Ale vím, že tohle je děsně citlivý období, stačí blbost a jsem schopná se rozsypat zpátky tam, kde jsem byla...

Nějaký nápady na motivační cvičení na zvládnutí stresu? Mám jich spoustu, ale každá další dobrá (občas něco zabere, občas ne..)
    TVX
    TVX --- ---
    ono to prehaneni s alkalitou ma taky svy problemy, naladi to cloveka do takovy rozplizlosti, ztrati se hranice a struktura, takze lepsi je rovnovaha.
    navic, jsou to spojene nadoby, naladou jde ovladat PH a pomoci ph naladu...
    RUSTFIZZLE
    RUSTFIZZLE --- ---
    (a to 5,5 může být v lékařské stupnici a ne chemické)
    RUSTFIZZLE
    RUSTFIZZLE --- ---
    A jak si to PH měříš?
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Jů, sem nikdo nechodí:)

poznatky z posledních dní:

zásadotvorné potraviny jsou většina zeleniny a nějaké to ovoce, jinak většina věcí co obsahují sacharidy nebo bílkoviny jsou kyselotvorné. Aby hubený člověk na dietě nezešílel, tak by měly zásadotvorné potraviny převládat, nikoliv tvořit jídelníček. Velkou pomocí je voda s citronem, protože krom zásadotvorné povahy dodá vitamín C. Ph organizmu taky hodně vylepšuje velký příjem hořčíku (a údajně je v magnesii molekula hořčíku tak velká, že jí tělo pořádně nevyužije).
    Ideální ph je přeze všechny řeči o 5,5 ve skutečnosti 7,35 - 8, což je stav, ve kterém na člavěka nemůže ani rýmička, ani rakovina.
    Stres notně zakyseluje organizmus, protože krom toho, že vystresovaný člověk spíš sáhne po nezdravé stravě, bude vyplavovat i více kyselin než člověk rozvážný a vyrovnaný.

A teď pozor, výsledky mého testu: Po čtyřdenním klidu a poctivém užívání hořčíku se moje ph blíží číslu 7, léčbu provází euforické pocity a přirozená touha srovnat si v psychice příčiny. Po čtyřech dnech nastává pokus o jednodenní začlenění do procesu - a ph klesá zpět pod 6!

Což s sebou nese celkové zhoršení zdravotního stavu.

Rada: nikdy za žádných okolností se nepřepínejte a nepřepracovávejte - sice nahoníte nějakej čas, ale léčení pak věnujete víc - v širším měřítku se to opravdu nevyplatí.
    Mám bedra jako šutr.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Jé, já jsem ráda, že jsem to tu našla:)

Nějaká osvědčená dieta na kvasinky a plísně? Našla jsem o tom tunu věcí, jenže: podle jednoho článku je maso košer, podle druhýho vepřový podporuje kyselost... podle jednoho článku jsou skvělý všechny citrusový plody, podle druhýho článku zase pomeranče ne-e.

Pracujete někdo s ph v organizmu?
    Nemáte někdo podrobný seznamy kyselých a zásaditých potravin?

Vůbec mám takovej dlouhotrvající problém, moje terapeutka mi bohužel neumí odpovědět:
    prošla jsem ze zvědavosti atkinsovou dietou (dočasné vyloučení sacharidů a následné obnovení příjmu těch, které mají pro tělo smysl), zhubla nenápadně 10 kilo za tři měsíce a od tý doby cca dva roky stálá normální váha. Což je všechno strašně super...
    jenže třeba teď minulý týden jsem dostala fakt drsnou plíseň (postižena obě vylučovací ústrojí, i to nebohé rozmnožovací) a od tý doby (krom soustavného užívání koloidního stříbra, který nese výsledky spíš na poli mojí stařičký zažraný boreliózy a zánětu dejchacích cest, o to méně však jde po tý plísni) se snažím nejíst věci, který by mohly problému přitížit. Zhubla jsem a musím říct, že jestli zhubnu ještě trochu, tak se mi to samotný nebude líbit.

Jak se mám živit, když mám krůček ku podváze a sklony ke kvasinkovejm/plísňovejm problémům?

A ještě jeden dotaz: co říkáte na bioinformační prostředky? Nějaký zkušenosti?

Kdysi jsem brala gynex a musím říct, že to bylo nejkrásnější období mýho života (a nevím, jetsli to bylo přípravkem - tehdy jsem objevila kouzlo samoléčby, rozpitvala sama sebe do nejmenší částečky a vytěsnila ze života alergie a chronickej zánět žlučníku - tehdy nebyl takovej problém si na sebe udělat čas), tak přemejšlím, že bych ho v krizový situaci vyzkoušela po třech letech znova. Je to ale dost drahý, tak bych chtěla slyšet názory...

Mno a poslední věc, která mi leží na srdci je můj přítel - nějak se mi zacyklil - z neděle na pondělí se vždycky dušností nevyspí, suchej kašel, blije, bolí ho záda, do pátku se dá jakž takž do kupy a tak se to opakuje čtvrtým týdnem...
    Tvrdí že potřebuje klid a teplo (ta potřeba je nekonečná) a je do něj problém dostat čaje a veškerý léčivo (i když poslední dva dny je hodnější, už asi cejtí, že mu teče do bot..)
    ...z který strany to máme nabourat? Dělá práci, která ho až tak nebaví, ale v kolektivu, kterej je až na jednoho člověka naprosto v pohodě, za dobrý peníze, celkově z toho má dojem, že by tam asi chtěl zůstat (pokud by se mu nenaskytla možnost práce z domu), ale bejvá z toho hodně ve stresu... Už jsme jednou přemýšleli, jestli se nezkusit domluvit na čtyřdením pracovním týdnu...
    Ale to by bylo do budoucna...

Tak kdybyste někdo chtěl poradit, budu moc ráda:)
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    TVX: to spíš
    TVX
    TVX --- ---
    WOCKOO: a jak fungují vztahy s okolím? není přehnaně alergická i na své lidsk okolí, třeba jako že jí jen tak někdo nesedí? perfekcionizmus, povýšení...
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    řekla bych, že spíš "generál" hodně ale hodně rázná a nápadná, se všim hotová, dost racionální
    EICO
    EICO --- ---
    WOCKOO: a jaká je to osobnost? Hodná, nenápadná, zakřiknutá? Z psychosom. hlediska je kůže orgánem komunikace a alergie je stav kdy tělo bojuje samo proti sobě, čili by se dalo říct potlačená agresivita...
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    zdravím, třeba mi někdo poradí
    kamarádka má vleklé zdravotní problémy s kůží- má alergie snad na všechno, co jde, hlavně prý na jídlo. Při postupných testech jí zakázali jíst snad úplně všechno kromě rýže a některé zeleniny. přesto se její stav spíš zhoršuje než zlepšuje. Vypadá to, že problém bude někde jinde v těle, ale doktoři nejsou moc schopní zjistit kde.
    Už zkoušela i nějaké alternativné metody, očistné kůry (naordinované), výplachy střev.. nic
    Kdyby měl někdo nějaký návrh, kam by mohla zajít a kde by nezkoumali jen jednotlivé symptomy, ale její stav jaksi celkově, dejte mi prosím tip
    KAROS
    KAROS --- ---
    Zdravím a posílám tip na přednášku: Homeopatie - prevence, 9. listopadu od 17 hodin v Praze - Kobylisy
    Inspirita
    http://www.inspirita.cz/cz/aktuality
    FAR_IDA
    FAR_IDA --- ---
    chystám se příští týden na irisdiagnostické vyšetření k paní Kateřině Konrádové. neznáte ji někdo? máte zkušenost. podle stránek i telefonu vypadá docela normálně, tak snad to nebude nějaký tmářství zas...
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    SSAMIAD: Jak to dopadlo s močákem? Co mě tak k tomu napadlo... Psyche je duše a soma je tělo, když máš psychosomatické potíže, tak jsou to potíže duševní projevující se na těle. Jsem přesvědčená, že hlavní lék je pro člověka upřímnost k sobě samému. Jestli si nechceš či nemůžeš přiznat nějakou pravdu o sobě, může se to nakonec projevit nemocí... může to souviset s něčím, co se ti stalo v těch 18, kdy ti ty potíže začaly. Z hlediska horoskopu je 18tý rok důležitý - to by ti asi líp vysvětlil astrolog... Musíš se zamyslet, jestli mají situace, které zánětu předcházely, něco společného, jestli v tobě vyvolávají třeba stejnou duševní náladu - a odkud se ta nálada bere... je zajímavé, že se ti to často stává po sexu, že přijde bolest - sexu či jeho následků by se člověk neměl bát... zánět značí to, že člověk má nějaký vnitřní konflikt, který se snaží potlačit, neřešit - i ty tvoje ostatní potíže, nemůžeš něco "strávit", nejde to "udržet", krev ve stolici už mi přijde docela vážná potíž. V neposlední řadě je dobré podívat se na to, proč zrovna ten močák - jakou úlohu má v těle - je to pružná nádrž, konečný orgán zažívacího systému, a shromažďuje odpad, který tělo už nepotřebuje, nechce. Když už je odpadu plný, přijde povel z míchy na vyprázdnění. Zajímavé je zamyslet se, čím to je, že máš "jen" pocit (není to objektivní fakt), že je plný... no a samozřejmě, kromě zamyšlení se nad sebou, což je práce, kterou musí vykonat každý sám, je taky dobré pohovořit si s dobrým doktorem, který bude ochoten se konkrétně nad tebou taky zamyslet z odborného hlediska, pro kterého nebudeš jen chodící "diagnóza", ale jedinečný člověk s jedinečným problémem...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    SSAMIAD: vsechny nemoci jsou psychosomaticke. psychicka slozka nemoci je zatim nezmerena a nezmeritelna, ale mozna zcela zasadni. rozhodnuti zkusit jinou nez klasickou lezbu by snad mohlo prinest ovoce.

Do te doby nez zkusis toho homeopata, napadlo me tohhle: pokud drive fungovala antibiotika, mohlo by fungovat koloidni stribro ...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    SSAMIAD: zkusenosti ne, ale dost jsem to nastudovaval nedavno kdyz jsem to poprve zaregistroval. nedava to moc smysl ani tak, jak to prezentuje autor J. Humble (a ZADNE jine informace k tomu nejsou, zadne testy, lekarske studie, nic, vse nakonec okazuje na nektere ze stranek vyse zmineneho, jen tezko za tim nevidet podvod)

tvrzeni, kolik lidi to na svete vylecilo z vseho mozneho jsou prinejmensim neprukazna (nechci psat rovnou lzi, ale myslim si to o nich)

rves do sebe jed- http://cs.wikipedia.org/wiki/Oxid_chlori%C4%8Dit%C3%BD (coz nemusi byt tak spatne, to je vetsina ucinnych leku), prakticky belidlo, neorganickou chemikalii uzivanou k desinfekci ... ale zase v tak malem mnozstvi, ze se nikdo z klasicke mediciny nenamahal zkusit, jestli je to v takovem mnozstvi stale toxicke a nebo jestli to nahodou nemuze byt na neco fungujici... (mnoho leku tak funguje- ale na velmi omezene spektrum chorob)

...ale tady zacina to divne- jestli to funguje, tak to nema nijak schopnost rozlisovat co to ma nicit, bude to nicit vse zive bez ohledu na prospesnost pro tvuj organismus a pri tom uvolnovat do tela docela dost volnych radikalu (ktere prokazane nebezpecne jsou, oxid chloricity je silny oxidant)

muj zaver je ze ackoli by to treba mohlo a vlastne i melo na NECO (bakterie) fungovat, skody napachane tim na tele mohou byt mnohem horsi, takze do me by to nikdo dobrovolne nedostal.
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    máte někdo zkušenosti s MMS kapkami?
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    ahoj, mám velké problémy s močovým měchýřem, je mi 24 a tak od 18ti let trpím na záněty, které mívám často po sexu a jsou mi vždy léčeny antibiotiky, které hned zabraly a bylo vše ok. Záněty se ale vracely, a to klidně i po týdnu, jindy třeba byl pul rok klid. Nyní ale už 3 týdny trpím pocitem na močení, pořád mam pocit plného močového měchýře, bolí mě na zmáčknutí jako by byl uplně plny, téměř na doraz, přitom jsem čerstvě vymočená. Poprvé mi an to nic nezabralo, ani antibiotika, čaje, kapky...mám to nejlepší na trhu, byla jsem na vyšetření v Motole, jak na urologii tak na gyndě- vše ok...Jsem zoufala, už nevím co mámd ělat, nemužu se na nic soustředit. Neustupuje to, je to na bodě mrazu, ani horší, ani lepší. Bolesti nemam, fyzicky je mi jinak dobře, jen pořád ,,plny" močák- na ultrazvuku na urologii mi řikali, že ho mam prázdny, ale ja už to skoro ani nemohla vydržet..ovšem paradoxně v noci močit nechodím. V září jsem objednana k homeopatovi, protože velice často trpím spíše problémy, které jsou psychosomatické- bolesti žaludku, močový měchýře, krev ve stolici, prujmy...angíny a chřipky se mi vyhybají. Mužete mi prosím někdo poradit?
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    Jestli si chcete počíst, v rámci jiné diskuse jsem byla přivedena ke studiu knihy o alternativní medicíně z pera bývalého přecedy spolku Sysifos, MUDr. Heřta, člověka s báječným selským rozumem, leč zapomínajícího v lékařské vědě na jednu věc - na člověka jakožto prostředníka sil, které vědecké přístroje jen těžko můžou zachytit...:
    http://www.sysifos.cz/files/Alternativni_medicina_Hert.pdf
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam