• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    K_A_R_K_U_L_K_APsychosomatika, celostní medicína
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    PHRANKY: A já ti můžu kouknout na nohy.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    PHRANKY: Jak bys to chtěla? Znám třeba jednoho člověka přes čakry, hodně moc mi pomohl s akutním zánětem trojklannýho nervu, ale bylo to dechberoucí:D
    To je tento: novy-usvit.cz - ale fakt nevím, jak jsi na tom s esoterikou:D
    Výborná je tahle paní: http://www.regeneracesil.cz/ (má i skvělej přístroj pro celostní vyšetření)
    No a kámoš, kterýmu jsem napsala dotaz je tady šaman: http://zviera.cz/honza-rudcenko

Pak už asi jen Honza Hnízdil:D
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    PHRANKY: Zeptám se ti..
    PHRANKY
    PHRANKY --- ---
    LILY: tak jsem dnes byla na hematologii a doporučují mi jít na vyříznutí uzliny, kterou pak využijí k diagnostickým účelům. Spíš zvolím jinou cestu, protože uvnitř cítím, že to nechci...

Máte někdo doporučení na léčitele, co má zkušenosti s EB virem (únavový syndrom), zvětšenými uzlinami a sarkoidozou?
    PHRANKY
    PHRANKY --- ---
    ANIQUE:
    LILY:
    Díky za reakce. Taky to vidím na léčitele, protože klasická západní medicína eb virus stejně neumí léčit. Námět o radosti ze života je velmi podnětný, děkuju, nikdy jsem nad tím takto nepřemýšlela.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BADIANE: Díky, zkusím
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    TORUVIEL: vnitrni uzivani: rutin (bud v doplncich - ascorutin, nebo v pohance idealne neloupane, v grepu-hlavne to bile pod slupkou), kastan (http://www.online-lekarna.cz/?cmd=product&catid=81&id=4727). Vnejsi aplikace: Venadoron gel od Weledy.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Co byste mi poradili na: křečové žíly, neustálé modřiny na nohou (nevznikají samovolně, pořád se někde obouchávám o nábytek atd.) prosím?
    LILY
    LILY --- ---
    Já osobně bych zkombinovala péči lékaře (který je ochoten s pacientem komunikovat jako s partnerem) a nějakého léčitele (ale opravdu ověřeného). Z punkce bych asi taky neměla kdovíjakou radost, ale možná je to jen iracionální pocit z neznámého.
    Co ta punkce obnáší? Není to nakonec jen obyčejné napíchnutí za účelem laboratorní diagnostiky? To by podle mého nemusel být důvod k obavám.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    PHRANKY: No za mě -já bych tam nešla, ale nevím, nakolik je to směrodatné...:)
    No a našla bych s někoho místo toho, dobrýho léčitele, kterej pro začátek hejbne energií... začala bych hledat a zpracovávat mentální příčinu.. vypadá to taky jako nedostatek radosti ze života, zamysli se co ti ubírá radost a prostor a co s tím můžeš dělat... někdy stačí slevit ze svých nároků a užívat si maličkosti, někdy člověk musí změnit pole působnosti... což je mimochodem ohromně osvobozující.
    PHRANKY
    PHRANKY --- ---
    Ahoj, zvětšují se mi neustále uzliny a mám do toho EB virus, takže to mám nejspíše z toho. V pondělí jdu na další testy na hematologii a chtějí mi možná dělat punkci uzliny. Je punkce uzlin v pořádku, mě se to moc nelíbí :) Díky za názory a případné rady.
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    badiane: kdyztak posta, jsem tu ted zridka...mas deti?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MLADEE: Nějaké odkazy najdeš třeba v klubu Ájurvéda.

Pořád nemocný ale můžeš být z úplně jiných věcí než ze stravy, zejména z citových a vztahových problémů a ze stresu. To by taky stálo za to prozkoumat. Pokud jsi v nějaké situaci, kterou nevíš jak řešit, může pomoct homeopatie (opravdu ;)...pošoupne tě ven z vyjetých kolejí a novým směrem).

Otázka je taky, co je pro tebe jíst zdravě... Na imunitu je dobré vynechat bílý cukr, bílou mouku, omezit mléčné výrobky, nejíst příliš průmyslově zpracované věci (konzervy, polotovary, fastfood), jíst čerstvě připravené jídlo z kvalitních surovin. Obecně je dobré jíst pravidelně a v klidu....

A další už je fakt lepší řešit podle typu. Každopádně JEN o stravě to nejspíš nebude. Hodně štěstí :)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    BADIANE: Mno, výklad se pak liší jen tím, jestli si to neseš z prenatálu (minulýho života), nebo jestli "v tom máš prsty ty" - abych pravdu řekla, tak dispoziční problémy mi kolikrát daly menší práci než naučené - problém od problému individuální, možno probrat osobně:)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Anémie:
    Dle Hrabici: málo radosti ze života, povinnostmi, dominantními partnery či na dítě hodně náročnými rodiči utlumená chuť žít, malá psychická odolnost, nerozhodnost při řešení živ. zádrhelů i hodně nedorozumění v okolí.
    ....máte tendenci si hned začít stěžovat místo abyste se čelem postavili k řešení před Vás postavené výzvy. Naučte se vidět obyčejné krásy života (příroda)... svůj osud nesrovnávejte s jinými... kdo nevidí lidskou dobrotu a nevnímá slunce svit, ten nemůže dostatek červených krvinek nikdy mít...

Dahlke':
    příliš málo barvy a intenzity v životě, nedostatek vitality, pocit slabosti, člověk nemá radost ze života, zdráhá se přijmout účast na životní energii, která mu přísluší, malý zájem o život, nemoc jako alibi pro pasivitu, psychická lenost, ze života se ztratí barva...

A Novotný píše spíš o infarktech:)
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    ZIVA: jestli o tom neco vis, muzes mi k tomu neco napsat?
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    ZIVA: jde o vypestovanou. (ale zajimal by me vyklad obou)
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    dost zalezi jestli jde o genetickou dispozici nebo vypestovanou deficienci
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    Mel by tu nekdo nejaky podrobnejsi vyklad autoimunnich poruch z hlediska psychosomatiky? Idealne konkretne kdyby slo o autoimunni hemolytickou anemii (telo nici sve vlastni cervene krvinky).
    Vagne mam predstavu ze to bude neco o nedostatecne lasce k sobe samemu, ale chtela bych neco podrobnejsiho.
    MLADEE
    MLADEE --- ---
    hoj, muze mi nekdo poradit dobreho odbornika na celostni medicinu v praze, ktery me prohledne a stanovi mi individualni stravovaci plan? snazim se jist zdrave, ale i presto jsem v posledni dobe porad nemocny... tak by me zajimal pohled odbornika na to, co mam a nemam jist s ohledem na muj somatotyp atd... diky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam