• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    K_A_R_K_U_L_K_APsychosomatika, celostní medicína
    Člověk není jenom tělo, má i svou složku duševní a duchovní a je nezbytně nutné, aby tuto skutečnost dnešní medicínská věda konečně přestala přehlížet a brala ji s plnou zodpovědností do úvahy při léčbě a výrobě léčiv - ráda bych tu rozvinula diskusi na uvedená témata, kde by se propojovalo to, co dnešní věda ví o těle, s moudrostí našich předků o podstatě lidské bytosti. Dnešní medicínská věda potřebuje duchovní obnovu, tím naléhavěji, čím více roste její vliv a působení ve společnosti. Klub má sloužit tomu, aby si zde lidé vyměňovali své zkušenosti, radili si, případně bádali společně.

Pokud byste měli chuť spoludotvářet nástěnku atd., napište mi, uvítám to. Dík. K.
    rozbalit záhlaví
    PAW_LINKA
    PAW_LINKA --- ---
    POTVORA:
    LILY: Moc vám děkuju za tipy, ta Roseta vypadá dobře a Mudr. Kolátor taky, tak vyzkouším a uvidím.
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    PAW_LINKA: Psychosomatická klinika měla i fyzioterapeuty a jestli nám nekecali na hodinách, tak pracují i s pacienty se somatickými obtížemi. Nebo nějaké pracoviště CKP - Dobřichovice, Roseta, Sámova, to jsou rehabilitace s psychosomatickým přístupem
    PAW_LINKA
    PAW_LINKA --- ---
    Zdravím, doporučil by jste mi prosím někdo nějakého osvědčeného psychosomatického lékaře, který by mohl pomoci při problémech s chronickými bolesti zad, případně výhřezem meziobratlových plotének? Hledala jsem na internetu, ale našla jsem víceméně jen kliniku eset a psychosomatickou kliniku a příjde mi, že ti pracují spíš s klienty, kteří mají psychické obtíže. Ideálně Praha, případně okolí. Předem moc díky
    LILY
    LILY --- ---
    ADELA_INA: to je skoro všude, kde to aspoň trochu smrdí duchovnem. Např. Vědomé milování, Zranitelnost a intimita....
    LU_EXE
    LU_EXE --- ---
    ADELA_INA: tomu se venuje i tantra, je tu o ni klub. M. Anand nebo hezka knizka od S.Geho. Spis vliv na dusi.
    FIDO_LETI_DOMU
    FIDO_LETI_DOMU --- ---
    Schizandra – Klanopraška čínská – (Schizandra Chinensis Turcz.)
    https://www.topvet.cz/herbar/schizandra-klanopraska-cinska

Odpovídá všem pěti základním elementům...
    FIDO_LETI_DOMU
    FIDO_LETI_DOMU --- ---
    TTERREZA: jé, děkuju.
    TTERREZA
    TTERREZA --- ---
    FIDO_LETI_DOMU:
    Z pohledu čínské dietetiky je celer považován za "hořký" a cituji: hořké potraviny redukují tělesnou teplotu, vysušují tělesné tekutiny a snižují horečku. (http://www.dietologickyporadce.cz/...odni-medicina-4/Nastroje-tradicni-cinske-mediciny-dietetika-16)

Zázvor má teplou až horkou povahu, takže ten naopak zahřívá (proto se v zimě pije zázvorový čaj).
    Kdo to chce vyzkoušet, ať si koupí pytlík kandovaného zázvoru a sní ho naposezení. :-)
    ADELA_INA
    ADELA_INA --- ---
    Ahoj, mám specifický dotaz... hledám odbornou knihu, kde by byl popsán pozitivní vliv sexu, na naši duši... ve smyslu spojitosti zdraví a psýché
    Díky
    FIDO_LETI_DOMU
    FIDO_LETI_DOMU --- ---
    A ještě jeden dotaz:

Co může být v syrovém celeru tak zázračného, že při jeho požití se ve vedru téměř v zápětí tak nějak ochladí a zklidní organismus? Teda alespoň na mě to funguje. Znáte někdo to samé? Efekt nastoupí do deseti minut, začnu se míň potit, když je vedro, vedro mi je míň a cítím jak mi jde od žaludku přes tělo příjemný chlad a zklidní se mi i přemýšlení.

Kdyby to nebylo opakované a dostatečně zřetelné, aby se to dalo vnímat, tak to nenapíšu - prostě jenom úkaz - ale ono se zdá, že ten účinek je pokaždé stejný.
    FIDO_LETI_DOMU
    FIDO_LETI_DOMU --- ---
    Tušíte někdo? Budu rád i za vysvětlení alternativní k euro-americkému vědeckému pohledu na věc.

[ FIDO_LETI_DOMU @ ANATOMIE ]
    LEMS
    LEMS --- ---
    PETUL_KA: na urazy doporucuju precist neco od Kubyho, i tam je hlubsi vyznam.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    PETUL_KA: Neni, pri uraze si nedavala pozor. Ja s ni souhlasim.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    PETUL_KA: No, ta jeho psychosomatika je hodně, hodně špatná. A to zjednodušování je trapné.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    Ahoj, dovolila bych si sem dat repost odkazu z jinyho auditka: http://www.kondice.cz/2014/07/rozhovor-nemoc-zacina-v-hlave/
    Psychosomatickymu pristupu od doktoru fandim, fakt hodne, ale rikat, ze psychosomaticka je kazda nemoc? Nebo je rozdil mezi urazem a nemoci?
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    SMYSLOV: Ahoj, je-li to dítě, tak:
    http://www.znamylekar.cz/michaela-wimmerova/prakticky-lekar-pro-deti-a-d/karlovy-vary (sice ne z Prahy, ale možná by poradila - a občas do Prahy jezdí)
    nebo pro dospělé i děti: http://www.rodinnalekarka.cz/
    nebo http://www.znamylekar.cz/tomas-bouzek/neurolog/praha-6 - neurolog, ale tuším že dělá i obecné - museli byste se ho zeptat
    nebo ještě Johanna Boňková, která začímá po mateřské opět s praxí, na tu bych kdyžtak předala kontakt poštou - tuším, že teď dojíždí za prací do Německa, ale žije v Praze...

SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    zdravím ve spolek měl bych dotaz mám synovce, který je opakovaně nemocný opakovaně pod antibiotiky...
    podle mého skromného názoru je opravdu často nemocný a opravdu by to chtělo aby se na něj kouknul nějak jinak a opravdu celostně... rada na koho se obrátit Praha a okolí?

Díky za informace
    GINASHANTI
    GINASHANTI --- ---
    Sakrble, jeden projekt nám přešlápl patu (je tedy taky parádní, ale?) Prosím pomozte nám s hlasy, tenhle projekt stojí za to! A centrum, Anna Vršník.... myslím, že porodem to všechno začíná, tak se to hodí i do téhle skupiny...
    Divoká karta | Vodafone – Rok jinak
    http://rokjinak.cz/divoka-karta/
    GLAVER
    GLAVER --- ---
    Ahoj, nechcete jít někdo zítra v Praze na Hnízdila?
    www.divadlodobeska.cz/program/jak-se-nestat-pacientem-289.html
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    RADUSZKA
    RADUSZKA --- ---
    Milí přátelé přijměte prosím pozvánku k
    SETKÁNÍ PSYCHOSOMATIKY.

Ke kratší prezentaci a následné diskuzi Vás zve pečovatelka a psycholožka Romana Plchová a redaktor Českého rozhlasu Michal Ježek.

Tématem je
    BIO PSYCHO SOCIO SPIRITUÁLNÍ MODEL
    PÉČE O SEBE A LÉČENÍ.

Setkání je určenou pro KOHOKOLI, kdo studuje, pracuje, nebo se zajímá o psychologii, medicínu, fyzioterapii a podobné obory. Dále pro KOHOKOLI, kdo má zájem a chuť sdílet poznání o psychosomatice, i pakliže o tom nemá odborné znalosti.
    O psychosomatickém léčení se mnoho nových věcí teprve učíme a tady máme možnost to zkusit společně. I proto je diskuze vedena se zapojením spolupracujícího přístupu s cílem vytvořit pro společné učení prostor, kde by mohly bez odborné cenzury zaznívat i rozmanité a zcela nové poznatky k tématu. Otázky a další informace na adrese: priznivci.psychosomatiky@gmail.com.

Čas setkání: Čtvrtek 30. ledna od 19:30 do 21:30.
    Místo setkání: KAVÁRNA NONA, NOVÁ SCÉNA. (budova vlevo od vstupu do Národního divadla, Národní 4, Praha 1).

Na viděnou se těší a srdečně zvou Romana Plchová a Michal Ježek.
    Setkání se koná jedenkrát měsíčně ve volné spolupráci
    se Sdružením pro psychosomatiku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam