• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASCOtaxikarstvi & taxisluzby - jezdite taxikem? - kontakty - za kolik, s kym, od kud kam, rady * tipy * varovani . . .
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    NOSPAM: ccac 40 000km rocne..

to je samy cekani a tak.. zajimavy je, ze znam lidi, co jezdej za 12kc/km (licenci maj a na dispecink kaslou)celou noc, sou na telefonu pro známý, splnujou vsechny podmínky pro dobrý auto, a jejich jedinej rozdíl od jinejch taxikářů je, ze nestihaj jeden kšeft za druhym.. a funguje to..
    MATES_
    MATES_ --- ---
    HIMLHERGOT: Tak se pak ale neříkej, že to je 200 / půl hodiny. Jinak pokud myslíš, že je to tak lukrativní a skvělý job :oD ... tak Ti přece nic nebrání aby jsi začal taky jezdit. Nepotřebuješ k tomu přece skoro nic, jen odpovídající auto, magistrátní zkoušky z místopisu, koncesi a znalost ulic v Praze, plus klubů a hospod a podobně. A pak se ti jen posypou peníze. No neber to :oD
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    HIMLHERGOT: Kolik najedes Km rocne?..

vidim ze stale nechapes..

Taxikar pokud jezdi aby se uzivil najede 9000Km mesicne. = 18K Kc
    Nezalezi mas-li vlastni auto nebo pronajate auto stoji mesicne 12-20K Kc
    Koncese se da sehnat okolo 1K Kc mesicne
    Dispecink stoji zhruba 5,5K Kc mesicne

Cili naklady na Km jsou 5Kc at jede plnej nebo prazdnej a ver mi, ze nadpolovicni vetsina tech Km jede prazdnej (prejezdy).

Taky si spocitej kolik hodin ten clovek asi na tech 9K Km stravi za volantem ;-/
    Jo.. a nezapominej ze dost casu stravi cekanim na zakazku..
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    NOSPAM: kdyz tak o tom premejslim, tak krom specifické barvy (jakože žlutá??) splňuju ty podmínky bez problémů a kamarád mi ho opravdu neopravuje a furt to nestojí 200000 ročně:)))
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    MATES_: ale to uz prece neni muj problém jako zákazníka, ze pak někde čeká.. to je problém taxikáře, že si nesežene práci... já když si nebudu schánět práci a budu čekat, tak mi nikdo nezaplatí....
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    NOSPAM: to by mě zajímalo, jak víš, co mam za auto a kam ho dávám do servisu..
    MATES_: pride mi, ze odpovídáš na uplně jiny prispevky, nez pisu, takze sorry..
    MATES_
    MATES_ --- ---
    HIMLHERGOT: BTW ano bude to cca 200 / 1/2 hodiny, ale pak čeká další třeba hodinu na další zakázku. To je jako když si jdeš koupit televizi do elektra a řekneěš .. TY jo teď jste vydělali 20 000 za 10 minut ... to je paráda
    MATES_
    MATES_ --- ---
    NOSPAM: nemají nástupku 20 .. takže to je 410 nebo 420 .. ale i to si myslím, že je slušná cena. Btw Kurýr jezdí za 17 :oD :oD ... takže je to ještě míň jak 400 :oX
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    HIMLHERGOT: 20Km po dalnici te ale stoji 400 :-) pokud nikde nestojis a necekas.
    Speedcars, Modry andel a Nejlevnejsi jezdi za 19/Km coz i s nastupkou dela ty tve 400,-
    MATES_
    MATES_ --- ---
    HIMLHERGOT: Tak Ty tu počítáš 4 kč na km. Při spotřebě 8 litrů na 10 km [promiň ale spotřeba ve městě se tomu velmi blíží :o)] a ceně 34 kč na litr je spotřeba cca 2,70 na km. Pokud chceš tvrdit, že gumy a olej vycházej na korunu třicet na kilometr, pak nevím nevím.
    Nehledě k tomu, že když vezmu celkové a všeobecné zdražování versus magistrátem daná cena, která je stejná několik let :o) .. tak to myslím není až tak zlý. A pokud mám pocit, že mne taxikář okradl, tak sio nechám vydat doklad .. zkontroluju jestli obsahuje náležitosti a předám to na magistrát. Pokud nesplňuje .. zavolám měšťáky :o)
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    HIMLHERGOT: Take jsem mel naivni predstavy o taxi nez jsem to zacal delat. Chapu ze ti tech 19Kc/Km (nemluve o 28,- z ulice) prijde strasne moc ale proste ty porad vidis tu svoji karu kterou jsi koupil jako 10 let starou a kterou ti sflikuje kdejakej kamarad.

Magistratni pozadavky jsou: max. 6 let stare auto, specificke barvy a oznaceni, min. stredni tridy min. 3. dvere pro nastup. K tomu musi byt vybavene klimatizaci.

Pak muzes pouzivat verejne stafly (vtipkuju verejne jsou teoreticky) a rychle pruhy (taky vtipkuju tam smis jen s platicim zakaznikem).

HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    NYEMI: ano..furt to bude cca 200kc za pul hodiny...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    HIMLHERGOT: S tim souhlasim, treba by to motivovalo lidi brat si taxiky na dalkovy jizdy, ale priznejme si - to si svyho casu vazime tak malo? Protoze cista cena bude nas zaplacenej cas.
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    prislo by mi v porádku, kdyby 20 km po dálnici stálo 400 a ne 900
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    NYEMI: souhlasim, ale taky mam auto, taky s nim dost casto jezdim (cca 40 000 ročně) a že bych se dostával za servisna tokový sumy, to bohudík...
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    MATES_: tak 3kc za kilometr je cca 8litrů benzínu na 100km? a to je v dnesni době vysoká spotřeba (pokud nejezdíš jako prase, což zrovna neplatí o pár taxikách, který sem měl tu možnost v posledních třech dnech potkat na silnici..). O tom, že by stačilo zaplatit benzín sem nepsal, tos asi vyčet někde jinde.. že by olej, gumy, servis stál 180 000 - 240 000 za rok?

Netvrdim, že jezděj z radosti, jen si tam NOSPAM napočital 2x cenu za benzin a 2x cenu za opravy jako by nic.

NYEMI
    NYEMI --- ---
    Uprimne, vsechny tyhle teoreticky pocty jsou strasne krasny, obcas daj za pravdu jedny strane, obcas druhy, podle toho, jak si kdo co pocita, protoze nemame stejny auta, ani zamestnavatele, ze.
    Z vlastni zkusenosti a z toho, jak jsou na tom kolegove z my benzinky si troufam tvrdit, ze tazikarenim clovek nezbohatne.
    Zakaznici se mne casto ptaji "Vy jste tak fajn, a mate ferovou cenu - reknete mi, proc ti taxikari tak kradou?" A ja jim jen zhruba vypocitam, co priblizne rekl mates a nospam. Plus pocatecni investice, ktery bez auta nejsou maly. A lidi jsou hodne prekvapeny, protoze si to neuvedomujou.
    Takze si myslim, ze problem neni v cene za taxika, spis v nasich platech. Vsechno kolem je drazsi a drazsi, ale lidi ocekavaji ceny jako pred deseti lety. Ale to asi vsichni vime a je to na jinou politickou diskuzi.
    MATES_
    MATES_ --- ---
    HIMLHERGOT: Samozřejmě .. však taxikáři jezděj jenom z radosti že můžou jezdit. Takže vlastně stačí když mu zaplatíš benzín. Opotřebení auta, dálnicční známka, silniční daň, daň z příjmu, sociální pojištění, zdravotní pojištění, servis auta, olej, gumy .. to všechno je přece zbytečné.
    Btw jak můžeš vědět kolik komu žere auto? Podle čeho to odhaduješ?
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    sorry, jestli sem použil jinej rod,:))) měl sem nutkavej pocit, ze ste zensky, tak nevim a tezko zjistim:)
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    NOSPAM: navíc mě opravdu fascinuje, ze letenka na vzdálenost cca 1500km (nebo kolika) je levnější než 20km taxikem:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam