• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASCOtaxikarstvi & taxisluzby - jezdite taxikem? - kontakty - za kolik, s kym, od kud kam, rady * tipy * varovani . . .
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jo, kdyby, kdyby. Ja to treba beru dost svatecne, kdyz si mam nastrojit auto a vyjet do ulic. Jen co se tyce obleceni, tak se snazim sladit s autem - pro rejpaly, ne, neznamena to, ze si na sebe vezmu hadry diskostylu konce sedumdesatek. Ale rozhodne jsem cista, mam vyvoneny auto, a na tvari usmev, protoze nikdo nestoji o zaprdenyho otravu. Nemyslim si, ze je u nas zvykem tvarit se na zakazniky mile, z toho co slysim.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NOSPAM: Nejen vypadají. Oni to vesměs jsou bývalí vexláci.
    NOSPAM: V US (plus jinde) ti na letišti personál, který taxíky diriguje, řekně předběžnou cenu. Jinak ten týpek vycházel z reklamy na letišti v Praze, která říká, že jen ty žluté mají "férovou cenu".

Ten boj proti club/hotel transport nemá cenu - to nejsou taxíky, ale smluvní doprava. Dokud budou taxíky předražené a nekvalitní, je to jediná šance pro hotely a velké firmy zajistit kvalitní dopravu. Třeba v Singapuru mají u hotelů/restaurací/nákupních center štatly, kam průběžně najíždějí taxíky všech možných firem.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    NYEMI: No pokud vim tak prazsti taxikari naprosto propadli krom ochoty v tom jak vypadaji.. proste neudrzovany zakoureny kary s manikama ktery vypadaj jak vexlaci ze 70. let ve vobnosenejch spinavejch mykinach :-))

Teda ne ze by jsi mela na sobe neco ohavneho ale urcite by ti nejaka halenka sekla stejne jako to tricko :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    NOSPAM: Soozeee?
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    PS: no magistrat by krom "boje" s nepoctivci mel pribrat i boj se spinavejma taxikarema a k tomu i pribrat cerne taxi a je jedno jestli maj na sobe club transport nebo hotel transport..

Kdo pak ma porad vysvetlovat ze mu uctuju za tu stejnou cenu 2-Xkrat mene protoze ho predemnou pekne natahli?...

BTW: minule mne pobavili.. nejakej typ se mnou jel a porad remcal ze chtel AAA ale ze ma informace o cenach at ho nezkousim obrat ze s nima jel z letiste atd.. az sem to nevydrzel a zeptal sem se kolik ze mu to 3A uctovali z toho letiste k tomu Hiltonu?
    A on ze 850 (na taxac z ulice max 550) :-D (no a priletel brzo rano takze kolony pry zadne).
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    NYEMI: Kdy prevlekas ze sportovniho obleceni do neceho spolecenstejsiho? :-)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    HIMLHERGOT: Jako bysme to nevedeili. Ted jeste kdyby si to ovedomila ta lina cunata v tech taxicich.
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    Pražští taxikáři patří mezi nejhorší v Evropě – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/246738-prazsti-taxikari-patri-mezi-nejhorsi-v-evrope.html
    MINOS
    MINOS --- ---
    ZMAR: Taxisluzby co dam z hlavy (vic casu tomu venovat nehodlam, kdyz ty neholdas dat do googlu taxisluzba praha) - AAA, SpeedCars, Modry andel, Kuryr taxi, Halo taxi, Profi taxi, Sedop.
    ZMAR
    ZMAR --- ---
    prosim o radu/info.. shanim kontakt na nejakou cenove rozumnou prazkou taxi sluzbu co funguje nonstop, nebo seznam taxi sluzeb... jelikoz taxikem vubec nejezdim tak nemam absolutne prehled.. dik za jakykoliv typ;)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Pokud touzite po nyetaxiku, tak od dnesni jedne hodiny ranni jsem k dispozici.
    Zatim pouze bez uctenek, na kamaradskou vymenu, ofiko uctenky budou od ctvrtka.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MATES_: Bohužel už jsem si nepřečetl (-;
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    MATES_: Však... Já se většinou začínám starat o tágo na začátku posledního piva, tzn. tak 20 minut před plánovaným odchodem z putyky. A to se dá do centra stihnout i s oblíknutím.

Hele zkusil bych to. Jestli nemá nikdo nic proti, tak bych poprosil přidat do záhlaví. Třeba se časem ukáže, že to nefunguje a dá se to zrušit.

KONOPASLIK: tel: +420 605 542 319 Praha (vyjíždím z Kobylis/Čimic) cca 19:00-0:00 + víkendy. Cena orientačně 40/15/0, nemám taxametr ani licenci, takže na dohodu per huba bez účtenky - Stříbrný Rover 75 - kombi
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    MATES_: tak znám pár lidí, co se přesně takle přiživujou a nestěžujou si..
    MATES_
    MATES_ --- ---
    NELDE: To není tak zlé. To bych i měl být venku :o). Klidně se ozvi - číslo je v záhlaví
    MATES_
    MATES_ --- ---
    KONOPASLIK: Nemyslím, že by se Ti to při současné konkurenci vyplatilo. 40 / 15 / 0 nejsou až tak špatný ceny, ale myslím, že by jsi měl horší dojezdy. Samozřejmě existují lidé, kteří plánují dopředu, ale většinou člověk potřebuje odvoz, protože zakalil v centru a chce odvézt domu.
    Můžeš to klidně zkusit, ale spíš bych řekl, že to nemá moc perspektivu :)
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    NELDE: To už je víc ofiko, než co mám na mysli... Spíš si to představuju na způsob kamaráčoftu - "dej mi dvě kila na béňo a hodim tě na Václavák". Nešířil bych nabídku nijak daleko, spíš tak leda tady po nyxu nechat telefon. No prostě jako SMA...
    NELDE
    NELDE --- ---
    KONOPASLIK: Hlavní úskalí se jmenuje finanční úřad. Musíš mít živnostenský list na něco jako smluvní přeprava. Měli jsme ve firmě pár takových, kteří pro nás jezdili. I delší cesty, třeba Brno a zpět. Hodně vozili letiště. Žádný taxametr, ale musíš být schopen dát účtenku. V Británii běžně užíváme takové firmy - nemají nápis taxi, ani taxametr, jen na skle nápis Privately Hired Car. Mají vlastní malý dispečink, kam zavoláš a oni ti přistaví auto. Mají dobré ceny a proto mají kšeft od pár firem v okolí svého dispečinku. Pokud jsi schopen toto mít, tak obejdi středně velké firmy, pobočky mezinárodních v okolí Kobylis a nabídni jim služby.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MATES_: Předpokládaný přílet 22:30.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    Zdravím profíky, mám na vás dotaz. Kdysi jsem uvažoval o tom, že bych se dal na taxikařinu, ale rozhovory s dročkařema a víceméně dobrá kancelářská práce mne od toho nakonec odradila. Ale pohrávám si s myšlenkou, že bych se do toho pustil jen tak, pro známé a začal třeba s lidma z nyxu. Žádnou koncesi nemám ani se nechystám ji mít, prostě mne jen baví řídit a nějaká kačka na béňo se hodí. Myšlenka je podobná jako u SMA, jen by neslo o stěhování, ale přepravu osob. Prahu znám, včetně zkratek (dřív jsem pracoval v MHD) a kdyžtak mám navi...

Uvažuju o ceně 40/15/0 (za míň bych se asi musel fakt přemlouvat, abych vstal, sednul do auta a jel), přičemž náklady na káru počítám cca 4,5kč na km. Těch 40 není málo, ale předpokládám, že většinu jízd bych uskutečnil z domova (Kobylisy), takže by se prodražilo přistavení...

Co si o tom myslíte? Má to nějaký úskalí, který mi nedocházejí? A co vy na myšlenku jako takovou?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam