• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASCOtaxikarstvi & taxisluzby - jezdite taxikem? - kontakty - za kolik, s kym, od kud kam, rady * tipy * varovani . . .
    MATES_
    MATES_ --- ---
    NYEMI: Ale to jsi mohla i předtím. Jen musíš požádat a dostat koncesi. TZaxislužba jako tkaová je stále koncesovanou živností. Jen od loňska.. nebo předloňska už nemusíš skládat zkoušku (právní předpisy) a stačí požádat :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    MATES_: Sakrys, to zacina byt nejaky zmateny...
    Ale krome toho, ze zrusili vetsinu buzeracnich prvku, tak mne asi nejvic laka to, ze uz prave nemusim jezdit pod zadnym jinym clovekem, ale uplne sama na sebe.
    MATES_
    MATES_ --- ---
    NYEMI: Když chceš začít zase jezdit, tak pokud budeš u stejného koncesionáře jako jsi byla a máš kartičku vydanou do 31.8.2010, tak Ti platí do 1.11.2013. Pokud ji máš po tom datu tak platí do 1.5.2014. JInak novbé kartičky se vydávají jen na řidiče. Koncesionář už tam uvedený není a nežádá o ně koncesionář (jako žádal doteď) ale řidič sám na dopravním inspektorátu příslušném místu bydliště (klasika 500 + fotka .. potvrzení si "oběhají" oni sami).
    Vozidlo musí být zavedeno znovu do evidence taxislužby a v současné době se do evidence bere i taxametr. Takže k tomu potřebuješ knihu taxametru.
    Plus pokud nemáš svoji koncesi tedy, tak by jsi měla mít pracovní smlouvus koncesionářem (ne dohodu). Ale to se taky nějak očurává. Jen nevím jak, já mám koncesi svou :).
    Jinak ohledně označení jediné co je povinné je svítilna, ceník a koncesionář. Přičemž u koncesionáře není předepsané místo, barva ani velikost písma jakým to má být napsané. Takže když siu všimneš, někdo to má na svítilně (kde to být může), někdo jen tak na boku. Já to mám třeba na ceníku :).
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    MATES_: Parada! Ja jsem jezdila, ale koncesi jsem mela pronajatou. Jen mi nejakym zahadnym zpusobem zustala luta karticka... mam v tom bugr.
    Kdyz chci ted zase jezdit, tak se musim zajit nekam zapsat na magistrat?
    MATES_
    MATES_ --- ---
    NYEMI: Nejsem taxikářem od 1.5., nicméně i po 1.5. stále jezdím. Změnila se legislativa. Slyšel jsem že magistrát tlačí na nějakou vyhlášku a chce zase registračky a pruhy,ale doufám, že to neprojde. Takhle je to super, ,je toho méně na ztrácení a nandavání.
    Základní změny jsou :
    - řidič musí být v pracovněprávním vztahu s dopravcem (ponikatelem)
    - zrušení povinnosti vést záznamy o době řízení vozidla, bezpečnostních přestávkách a době odpočinku (policajty velmi často žádnaa kniha přestávek)
    - zrušení většiny oznamovacícha ohlašovacích povinností podnikatele
    - zrušení povinnosti autoimatického vyadání dokladu o zaplacení jízdného cestujícímu. Zůstává povinnost vytiknout a uchovat doklad řidičem.
    - zrušení povinnosti automatického měsíčního tisku měsíčních uzávěrek taxametru (údaje dopravce vytiskne až v případě požadavku kontrolního orgánu)
    - zrušení povinného označení vozidla taxislužby přerušovanými černobílými pruhy a evidenčním číslem
    - na předních dveřích vozidla mohou být jakékoliv nápisy a znaky (doteď tam směl být jen pruh a registračka)
    - průkaz řidiče nemusí být vystaven pouze na palubní desce, před pravým předním sedadlem, ale kdekoliv, odkud na něj cestující uvidí.

Mám k tomu čtyři stránky, které mi přišly od mého MěÚ, kd emám koncesi. Pražský magistrát na to hodil bobek (pokud neměl neco podobného na netu), aspoň co vím o klukách, kteří majít trvalý pobyt a tedy koncesi v Praze. Pokud chceš, dej mi do PM mail a pošlu Ti to naskenované. Je to zajímavé čtení.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Konec srandy, reportovano adminum.
    NELDE
    NELDE --- ---
    WRAH: Chce tím naznačit, že by rád, abychom se všichni registrovali s jeho kódem a on tak dostával pár korun pokaždé když někoho povezete skrze tuhle službu nebo pokud ji využijeme. MLM přístup. Optimálně pro něj, pokud se skrze něj bude registrovat taxikář, jinak to totiž bude jenom pár korun ročně.
    WRAH
    WRAH --- ---
    AND: Ja teda nevim jak ostatni, ale zrejme sis spletl klub a bylo lepsi premistit tve "prispevky" do klubu nabizejici praci, nebot tady nikdo, podotykam NIKDO neni zvedavej na jakykoli komercni reklamy! Nebo nam chces naznacit, ze si uzce spjaty s touto firmou a po vyrceni kouzelneho slovicka "nyx" smerem k ridici, dostavam slevu 50%? To by pak byla jina, ale obavam se, ze bude lepsi, kdyz si to strcis ....
    AND
    AND --- ---
    Mobil napoví, které taxi je blízko a levné. Firmy se zatím nebojí - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...luzby-se-zatim-neboji-puy-/ekonomika.aspx?c=A130830_210438_ekonomika_zt
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    AND: Neni v tom jakakoliv nenavist, ale nechces s tim jit uz do prdele?
    AND
    AND --- ---
    Liftago taxi - Marketér - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=yDzFgz6IIZg
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    NELDE: No, vsimla jsem si treba, ze uz nemaji prouzky ani idecka. Pak jsem se treba docetla, ze uz nepotrebujes nikoho, gdo by ti pronajimal zivnost, ale dela si to cely sam ridic. Osoba v technicaku auta musi byt osoba co zivnost provozuje, ci co. Je tam toho jeste docela dost.
    Mne by treba zajimalo, jestli tu je nekdo, kdo se stal taxikarem po 1.5. 2013.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NYEMI: A jaké změny proběhly v květnu?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ne skutecne. Opravdu to tady chcete zasypavat temahle odusevnelejma postama?

Co takhle se spis bavit o necem zajimavym. Treba jak je to s taxikarinou od tech zasadnich zmen v kvetnu.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    AND:
    AND
    AND --- ---
    Liftago taxi - Pasažéři - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=fcdohkSzpsQ

NYEMI
    NYEMI --- ---
    AND:
    NELDE
    NELDE --- ---
    AND: Pro vysvětlení - jsi součástí manipulace jménem MLM. Tvým úkolem je sehnat platící zákazníky s tím, že z toho jednou budeš možná něco mít. Přičemž, kdo si dá práci, tak jde napřímo. Kdyby drahý autor místo MLM použil normální marketing a zveřejnil o jak velkou síť se jedná, kolik jízd bylo uskutečněno apod. místo velkohubých keců, tak by možná nějaké zákazníky získal.
    AND
    AND --- ---
    Liftago taxi - Řidiči (kompletní návod) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=VEqKq_raD7M
    NELDE
    NELDE --- ---
    AND: ach jo, zase tu někdo propaguje ten MLM.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam