NYEMI: Nejsem taxikářem od 1.5., nicméně i po 1.5. stále jezdím. Změnila se legislativa. Slyšel jsem že magistrát tlačí na nějakou vyhlášku a chce zase registračky a pruhy,ale doufám, že to neprojde. Takhle je to super, ,je toho méně na ztrácení a nandavání.
Základní změny jsou :
- řidič musí být v pracovněprávním vztahu s dopravcem (ponikatelem)
- zrušení povinnosti vést záznamy o době řízení vozidla, bezpečnostních přestávkách a době odpočinku (policajty velmi často žádnaa kniha přestávek)
- zrušení většiny oznamovacícha ohlašovacích povinností podnikatele
- zrušení povinnosti autoimatického vyadání dokladu o zaplacení jízdného cestujícímu. Zůstává povinnost vytiknout a uchovat doklad řidičem.
- zrušení povinnosti automatického měsíčního tisku měsíčních uzávěrek taxametru (údaje dopravce vytiskne až v případě požadavku kontrolního orgánu)
- zrušení povinného označení vozidla taxislužby přerušovanými černobílými pruhy a evidenčním číslem
- na předních dveřích vozidla mohou být jakékoliv nápisy a znaky (doteď tam směl být jen pruh a registračka)
- průkaz řidiče nemusí být vystaven pouze na palubní desce, před pravým předním sedadlem, ale kdekoliv, odkud na něj cestující uvidí.
Mám k tomu čtyři stránky, které mi přišly od mého MěÚ, kd emám koncesi. Pražský magistrát na to hodil bobek (pokud neměl neco podobného na netu), aspoň co vím o klukách, kteří majít trvalý pobyt a tedy koncesi v Praze. Pokud chceš, dej mi do PM mail a pošlu Ti to naskenované. Je to zajímavé čtení.